Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Üretken belediyecilik ile gençler istihdam edilecek

Üretken belediyecilik ile gençler istihdam edilecek

SİYASET 26.03.2019 07:00:00 0
Üretken belediyecilik ile gençler istihdam edilecek
İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, her gittiği mahallede göreve seçilmesi durumunda üretken belediyecilik anlayışını ön plana alacağını vurguluyor. Gökmenoğlu, kuracakları fabrikalarda yaklaşık 6 bin genci istihdam edebileceklerini söyledi.
 
İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, mahallelerde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Her gittiği mahallede vatandaşlara üretken belediyecilik anlayışını anlatan Gökmenoğlu, göreve seçilmesi durumunda fabrikalar kuracaklarını ve gençleri burada istihdam edeceklerini söylüyor.
HER ŞEYİMİZ VAR AMA İKİ YAKAMIZ BİR ARAYA GELMEDİ
Ülkede tarımın bitmiş durumda olduğunu ileri süren İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Isparta’nın öz değerlerinin harekete geçirilmesi gerektiğini savundu. Gökmenoğlu, “Osmaniye, fıstığıyla adam oldu, Çorum’un bir leblebisi var, onunla adam oldu. Bizim gülümüz, lavantamız, elmamız, her şeyimiz var. Ama iki yakamız bir araya gelmedi. Elmamızın ununu yapalım, yurtdışına Çinli gibi satalım. Elma unu fabrikası kuralım Dünyanın ikinci üreticisiyiz, gelin burada bin gencimizi çalıştıralım. Domatesimiz var, daha çok üretilsin, salça fabrikası kuralım. Ayrıca meyvelerimizi kurutalım ve yurtdışına meyve kokteyli olarak satalım. Tarhana ve eriştemizin fabrikasını kuralım, paketleyelim satalım. Uşak, Manisa Gördesli gibi halıcılığımızı canlandıralım, ipek halı dokuyalım, Ürdün, Lübnan’a onlar gibi yaklaşık 15-20 bin liraya klasik Isparta motifli halılarımızı satalım. Ponzamız var. Birisi diyor satalım, diğeri sattırmam diyor. Evet satmayalım. Ama kardeşim hem satmayalım hem de onu ucube gibi ortada bırakmayalım. Adam gibi işletelim. Yıkama eleme tesisi kuralım, ikinci, üçüncü fabrikayı kuralım. Burada gençlerimiz çalışsın. Yalnız kuracağımız 3-5 fabrikada 6 bin gencimizi istihdam edebiliyoruz” şeklinde konuştu.
SİZE SÖZ VERİYORUM…
Vatandaşlara seslenen Gökmenoğlu, “Biz sizlerin evlatlarınızı işe almak istiyoruz ama belediyede dolduracak yer bırakmadılar. Belediyede bin 390 kişi çalışıyor. Biz yeni fabrikalarda gençlerimizi istihdam edelim istiyoruz. Belediyedeki insanlarımız da bizim insanımız. Geldiğimiz zaman onlara AK Parti gibi güle güle ben kendi işçilerimi alıyorum deme şansımız yok. Biz herkese sahip çıkacağız. Ben mevcut belediye başkan gibi rekor üstüne rekor kıracak bir mal beyanı yapmayacağımın sözünü veriyorum. Ben size kul hakkı, yetim hakkı yemeyeceğimin sözünü veriyorum. Ben size dürüst, adaletli davranacağıma, bu şehirde birinin 13 katlı binası olup da birisinin 3 katlı binasının olmayacağını söylüyorum. Ben size söz veriyorum; belediyeye kimse ne yemeye ne de yedirmeye gelmeyecek” dedi.
DERİ OSB’DE GÖRDÜKLERİME ÜZÜLDÜM
Öte yandan Deri OSB’yi ziyaret ettiğini ifade eden Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, gördükleri karşısında üzüldüğünü söyledi. Gökmenoğlu, “Hakikaten ekmeklerini zor kazanıyorlar ve kazandıkları ekmekler sonuna kadar helaldir. Oradaki esnaflarımızın Isparta’ya kazandırdıkları para aylık 5 milyon lira olmasına rağmen içecek suları yok. Deri OSB’de kuyu suyu var,  içme suyu almak için petrol istasyonuna gidiyorlar. Bir sosyal tesisleri yok, yemek yiyebilecekleri bir yer yok, sefertaslarıyla evlerinden yemeklerini getiriyorlar. Her iki adaya soruyorum; kokuyu çözdük, çözüyoruz dediler. Koku halen esiyor. Hani çözmüşlerdi, hani çözüyorlardı? Kokuyu biz çözeceğiz. Her ikisi de kokmuş, bu kokmuşları gönderelim gitsinler. Gerek 15 yıllık mevcut belediye başkanı gerekse ticaret odası başkanlığı yapan diğer aday, önce kol kola girsinler, kendi mal varlıklarını bir kenara bıraksınlar da orayı bir gezsinler. İnsanlar nasıl para kazanıyor, insanlar o kokuda nasıl para kazanmaya çalışıyor bir baksınlar” diye konuştu.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °