Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Ülkücü iradeden başkanlığa evet çıkarsa ben de evet vereceğim”

“Ülkücü iradeden başkanlığa evet çıkarsa ben de evet vereceğim”

SİYASET 6.02.2017 07:01:00 0
“Ülkücü iradeden başkanlığa evet çıkarsa ben de evet vereceğim”
Türkocakları Isparta Şubesi’nin konuğu olan MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, “Devlet Bahçeli'nin son bir yılda başkanlık sistemi hakkındaki görüş değişikliğinin nedenini kendisinden başka kimse bilmemektedir. Buradan ilan ediyorum. Sayın Bahçeli, Ülkücü İrade'yi toplasın oylama yaptırsın, Başkanlığa evet çıkarsa ben de evet vereceğim” dedi.
 
Türkocakları Isparta Şubesinin Şubat ayı ilk Ocakbaşı sohbetinin konuğu MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan oldu. Türkocağı Prof. Dr. Turan Yazgan konferans salonundaki sohbete ilgi çok yoğun oldu ve 2 saat sürdü. Sohbetini parti içi sorunlar ve muhalefet hareketi ile referanduma sunulacak olan Anayasa değişiklik paketi üzerine yapan Okutan özetle şöyle dedi: “Bugün MHP lideri ile teşkilatlar, Milliyetçi Ülkücü harekete oy ve gönül veren insanlar artık aynı düşünmemekte, kalpleri birlikte atmamaktadır. Bildiğiniz gibi 1997 den beri 20 yıldır genel başkan olarak kalmasına gönül ve destek veren ülkücü irade  ve delegeler son 1 yıldır desteğini çekmiş,  olağanüstü genel kurula gitmek üzere delegelerin üçte ikisi imza koymuştu. Siyasi iktidar MHP de bir genel başkan değişikliğinde iktidarını kaybedeceğini gördüğü için Devlet Bahçeli'nin genel başkanlıkta kalması yönünde olaya müdahil olmuş, AKP 15 günde olağanüstü genel kurul yapıp, yüzde 49 oy alıp 317 vekil çıkartan Sayın DAVUTOĞLU' nu genel başkanlıktan ve Başbakanlıktan indirip Sayın Binali Yıldırım'ı getirdiği halde MHP ne, Yargıyı kullanarak bu imkânı vermemiştir.
“Ülkücü iradeden başkanlığa evet çıkarsa ben de evet vereceğim”
7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Devlet BAHÇELİ başkanlık sistemine karşı olduğunu en şiddetli bir şekilde savunurken bugün başkanlık sistemini destekliyor olmasını kendisini genel başkanlıkta tutan güce diyet borcunu ödüyor olarak değerlendirirsek yanlış düşünmüş olmayız. Zira Devlet BAHÇELİ de ki başkanlık sistemi değişikliği fikri  ne partinin genel idare kurulunda, ne il -ilçe teşkilatlarında görüşülüp tartışılmamıştır.Bu durum tüzüğümüze aykırıdır ve suç işlenmektedir.MHP Genel başkan Devlet Bahçeliden ibaret değildir. Ülkü Ocakları genel başkanlığı da yapan genel başkan yardımcısı ,İstanbul Milletvekili Attila Kaya'nın dahi bu olan bitenden haberi olmamış ve görevinden istifa etmek zorunda kalmıştır. Devlet Bahçeli'nin son bir yılda  başkanlık sistemi hakkında ki görüş değişikliğinin nedenini kendisinden başka kimse bilmemektedir. Buradan ilan ediyorum. Sayın Bahçeli Genel Merkez Delegelerini,il ,ilçe ve Belediye  Başkanlarını yani Ülkücü İrade'yi toplasın oylama yaptırsın, Başkanlığa evet çıkarsa ben de evet vereceğim.
“NE YAPMAK İSTEDİNİZ DE YAPAMADINIZ?”
Türkiye cumhuriyetini yoktan var eden, saltanatı kaldırıp Parlamenter Demokrasi,Cumhuriyeti kuran Büyük Türk Milliyetçisi Gazi M. Kemal Atatürk'ün arzulamadığı,istemediği,Gazi Meclis olarak TBMM'ni yücelttiği düşünülürse bugün neden bütün yetkilerin bir kişide toplandığı,meclis'in şekilden ibaret olduğu tek adam diktalığına gidecek yolda, Başkanlık'ta ısrar ediliyor anlayan var mı. Çift başlılık ortadan kalkacak diyorlar.Bu güne kadar Ülkeyi Duble yollarla donattık,3.Boğaz köprüsü yaptık, Avrasya Tüneli'ni açtık,Dünya'nın en büyük Havaalanını yapıyoruz vb diye ifade etmiyor musunuz? Evet bunları yaptınız,teşekkür ederiz.Tabi bunları yapın diye seçti millet sizi,yapacaksınız.Peki Bunları hangi yönetimde yaptınız.Çift başlı dediğiniz, koalisyonsuz tek başınıza iktidar olduğunuz Parlamenter Demokratik Cumhuriyet sisteminde yaptınız.Ne yapmak istediniz de yapamadınız, kime ne vermek istediniz de veremediniz bu parlamenter sistemde.Bu ülkeyi FETÖ'ye 10 sene peşkeş çektiniz sizin elinizi tutan, durdurabilen oldu mu da Başkanlık sistemi istiyorsunuz.
“GETİRİLMEK İSTENEN PARTİLİ AMA TARAFSIZ ?!!”
Başkanlık sisteminin en popüler olduğu yer neresi, ABD değil mi? Orada bile Denge, Denetleme ve fren sisteminin olduğu,Başkan'ın kararları,atamaları Temsilciler Meclisinde ve Senato'da onaylandığında yürürlüğe girdiği bilinen bir gerçek. Hatta gerektiğinde bir Hakimin geçici de olsa   Başkanın kararını dondurma yetkisinin olduğu, geçen hafta yaşanan örnekten biliyoruz.Bunların hiç birinin olmadığı, getirilmek istenen Partili ama tarafsız ?!! Cumhurbaşkanlığı sistemi nedir biliyor musunuz, olsa olsa Tek Adam Dikta rejimidir.Bizdeki Başkan hem bir partinin genel başkanı olup milletvekilleri belirleyecek, böylece TBMM’yi kontrol edecek, hem Hükümeti atayarak yürütmeyi belirleyecek ve hem de neredeyse tamamını atayarak Yargı'nın tarafsız ve Bağımsız olmasını ?!!! sağlayacak. Bu sistemin adı olsa olsa Diktatörlük olur ve bu tür başkanlıklar Latin Amerika ülkelerinde Diktatörleri ortaya çıkarmıştır. Bir ülke kurumları ile güçlüdür. Bu 18 maddelik Anayasa değişikliği Allah aşkına Ordu'yu, Polis'i, Yargı'yı nereyi, hangi kurumu güçlü kılıyor bir bilen var mı?
“EVET DİYEN DE,HAYIR DİYEN DE MAKBUL'DÜR,MUTEBERDİR”
 Türk Milliyetçilerinin "Milliyetçilik ayaklarımın altındadır" diyen birisinin eteklerine yapışması,tek adamlık dikta rejimine birlikte yürümesi kabul edilemez.Bu durum Ülkücü Milliyetçi camia vicdanını yaralamıştır.  Bir de şu var. İnsanların Referandum kararını paylaşmasında bir sakınca yok.Evet diyen de,Hayır diyen de makbul'dür,muteberdir.Sorun Devletin Vali'sinin ,Kaymakamının,Rektörünün hatta Yüksek Seçim Kurulu Müdürünün yalakalık ,yağdanlık kokan bir şekilde evet kampanyası yapması hem yakışıksız, hem de getirilmek istenen Başkanlık sisteminin ipuçlarını vermesi bakımından manidardır.
“MHP’YE OY VEREN SEÇMEN KİTLESİNİN YÜZDE 95’İ DEVLET BEYİ KAFASINDAN SİLMİŞ,REFERANDUMDA HAYIR OYU KULLANACAĞINI BELİRTİYOR”
                  Biz muhalif olarak adlandırılan Genel Başkan adayları ile birlikte hayır kampanya çalışmalarına başlayacağız. İçinde ak sakallarımızın,eski Ülkü Ocak Genel Başkanlarımızın olduğu bir platform kurarak  Türkiye'yi karış karış gezeceğiz.Ben Ülkücüyüm,Milliyetçiyim,MHP liyim diyenlerin yüreği yetiyorsa,sizlerin karşısına çıkacak yüzleri varsa evet kampanya çalışması yapsınlar da bi görelim.Yapılan bir araştırmaya göre Mhp’ye oy veren seçmen kitlesinin yüzde 95 i Devlet beyi kafasından silmiş,referandumda hayır oyu kullanacağını belirtiyor.”
                    Program soru-cevap sonrası sonlandırıldı.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °