Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye ve milletimiz kazançlı çıkacak

Referandum sonucunu değerlendiren AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Türkiye’nin çok daha istikrarlı ve huzurlu olacağını dile getirdi.

SİYASET 19.04.2017 07:03:00 0
Türkiye ve milletimiz kazançlı çıkacak
Türkiye Pazar günü sandık başına giderek 18 maddelik anaysa değişikliğini oyladı. Referandumdan yüzde 51,4 oranında evet çıktı ve anayasa değişikliği kabul edildi. AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Türkiye genelinin ve Isparta’nın referandum sonucunu değerlendirdi.
Referandumda milletimizin güzel bir örnek verdiğini ifade eden Yüce, “Demokrasi ve millet kazandı diyebiliriz. Dünyada da seçimler böyle. Trump ile Clinton arasında çok başa baş bir mücadele verdi. Cumhuriyetçiler, demokratlar. Birisi iktidar oluyor, bir sonraki seçimde başkası oluyor. İngiltere’de Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı alındı” dedi.
HİÇ KİMSE SANDIKTA VERDİĞİ KARARDAN DOLAYI YADIRGANAMAZ
Çıkan kararı kimsenin küçümsememesi gerektiğini kaydeden Yüce, şunları söyledi: “Bu yedi düvene karşı verilmiş bir mücadeledir. Hem içeriden hem dışarıdan olumsuzlukların, yalan ve iftiraların karşısında millet sağduyusu ve feraseti ile doğru ve isabetli bir karar vermiştir. Herkes şundan emin olsun ki Türkiye inşallah bundan sonra çok daha huzurlu, istikrarlı ve çok daha güvenli olacak. Bu gelişmeler inşallah ticari hayata da yansıyacak. Terörle mücadele de çok önemli adımlar atılacak. Bu bizim günlük hayatımıza da yansıyacak. Ülkemizin küresel ve bölgesel anlamda güç olması bakımından 16 Nisan Türkiye için önemli bir  kilometre taşıydı. Bunun olumlu yanşamalarını şimdiye kadar insanlar anlamadılar. Teorik olarak bazı şeyleri anlattık. Hemşerilerimize, vatandaşlarımıza bu değişikliklerle daha hızlı daha istikrarlı yönetime geçeceğiz, o koalisyonlar, boşluklar dönemindeki girdaplara Türkiye bir daha girmeyecek dedik. Ama bu bir varsayım gibi geldi. Şimdi bundan sonra bu uygulamada kendisini gösterecek. 2019’dan sonra uygulamada bunu insanlar daha net olarak görebilecek. O zaman da bu doğruymuş diyeceklerini göreceğimi ümit ediyorum. Hayır diyen de evet diyen de bu milletin müstesna fertleridir. Hiç kimse sandıkta verdiği karardan dolayı yadırganamaz. Kimse bunu yapamaz. Kimsenin haddi de değildir. Milletimiz rahat olsun, gönlü ferah olsun. İnşallah bundan Türkiye ve milletimiz kazançlı çıkacak.
EN İYİ OY YÜZDE 53’TÜ ŞİMDİ YÜZDE 56 OLDU
Doğu ve Güney Doğu’dan gelen oylara baktığımızda Türkiye ile bütünleşmenin bir fotoğrafı görülüyor. Isparta’da referandum oylarının yüzde 56 olması, AK Parti kurulduğundan beri AK Parti olarak aldığımız oylar, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan oylar da dahil en yüksek oyu almış aldık. En iyi oy yüzde 53’tü şimdi yüzde 56 oldu.  Bu Isparta seçmeninin de doğru karar verdiğini, daha doğrusu bütünleştiğini, verdiği oylarla Türkiye’nin istikbaline  ve istiklaline önemli katkı verdiğini gösteriyor. Tüm Ispartalı vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. MHP ve BBP’li arkadaşlarımız evetin yanında olduklarını beyan ettiler. Isparta ve Türkiye kazandı.”

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °