Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Tüm Detaylar Bu Haberde İYİ Parti Merkez İlçe’de; İpi Çağrı Yıldız Göğüsledi

Tüm Detaylar Bu Haberde İYİ Parti Merkez İlçe’de; İpi Çağrı Yıldız Göğüsledi

SİYASET 27.07.2020 12:51:00 0
Tüm Detaylar
Bu Haberde 
İYİ Parti Merkez İlçe’de;  
İpi 
Çağrı Yıldız
Göğüsledi
Haber: Yunus ÖZLER
Bu haberi bu kadar ayrıntılı olarak ilk defa medya32.com’da okuyorsunuz.
İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi dün gerçekleştirildi. Kongrede yapılan ve iki adayın yarıştığı seçimler neticesinde Murat Çağrı Yıldız 203 oy alarak Başkanlığa seçilirken, diğer aday Hilal Yavuz Kiremitçi ise 152 oy aldı.   
 
Siyasi geçmişi henüz üç yıl öncesine dayanmasına rağmen gerek Türkiye genelinde gerek Isparta’da büyük bir atılım yapan ve geçen yıl yapılan genel seçimlerde Isparta’da ikinci parti konumuna gelen İYİ Parti’nin Merkez İlçe Başkanlığı ikinci olağan genel kurulu gerçekleştirildi.
KONGREYE YOĞUN KATILIM
Dün saat 14.00’de Demirköprü Halı Saha Tesislerinde başlayan kongreye; İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İl Başkanı Özgür Tandoğan ve Yönetim Kurulu, Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam ve Yönetim Kurulu, Kurucu İl Başkanı Mustafa Şimşek, MHP eski Milletvekili Mustafa Zorlu, Delegeler ve çok sayıda partili katıldı.
RAPORLAR OY BİRLİĞİ
İLE KABUL EDİLDİ
Kongrede ilk olarak Divan teşekkül ettirildi. Buna göre; Divan Başkanlığına İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Divan Başkan Yardımcılığına Ş. Karaağaç İlçe Başkanı Cemil Çelik, Katipliklere ise Rabia Yumak ve Muhammet Büyükleblebi seçildiler. Merkez İlçe Başkanlığının faaliyet raporu ile gelir – gider hesap cetvelleri Selçuk Taşpınar tarafından okundu ve oy birliği ile kabul edildi.
ŞİMŞEK; “SİYASET YAPMAK ZOR İŞTİR”
Kongrede daha sonra siyasi konuşmalar bölümüne geçildi. Bu doğrultuda kürsüye ilk olarak partinin Isparta teşkilatının Kurucu İl Başkanı Mustafa Şimşek geldi. Şimşek konuşmasında, parti yönetimine talip olmuş kişilerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
TANDOĞAN; “CESUR YÜREKLER
EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”
Partinin İl Başkanı Özgür Tandoğan da kongrede yaptığı konuşmada, kongreye katılımın yüksek olmasından doyduğu memnuniyeti dile getirerek, Meral Akşener’in yolunda cesur yürekler olarak ilerlediklerini vurguladı.
KİREMİTÇİ; “HEDEFİM ISPARTA’DAN 4 MİLLETVEKİLİ
VE 1 BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARMAKTIR”
Kongrede daha sonra Merkez İlçe Başkanlığına aday olan isimlere söz verildi. Bu doğrultuda ilk olarak kürsüye Hilal Yavuz Kiremitçi geldi. Kiremitçi konuşmasında; “Bu bir rekabet olayı değildir. Burada hedefimiz partimizi ve bayrağımızı daha iyi noktalara taşıyabilmektir. Onun içindir ki, ben bu hedefe partimizi en iyi kim götürebilecekse başkanlığı Allah ona nasip etsin. Hepinizden Allah razı olsun. Merkez İlçe Başkan adayı olarak buradan net olarak şunu söylemek istiyorum ki, seçildiğimde benim hedefim Isparta’mızdan 4 Milletvekili ve 1 Belediye Başkanı çıkarmaktır. Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmaktır” dedi.
YILDIZ; “BİRÇOK PARTİYİ
GERİDE BIRAKTIK”
Partinin diğer Merkez İlçe Başkan adayı Murat Çağrı Yıldız da konuşmasında; “Partimiz Isparta’da her geçen gün güçlenmektedir. Son seçimlerde bir çok partiyi geride bırakarak Aylin Cesur vekilimizi TBMM’ye gönderdik. Merkezde 39 bin oy alarak yine bir çok partiyi geride bırakarak Isparta’da ikinci parti konumuna geldik.
“GÜN AYRIŞTIRMA DEĞİL,
BİRLİK – BERABERLİK GÜNÜDÜR”
Merkez İlçe Başkanlığına da dava arkadaşlarımızla birlikte talip olduk. Ancak, buradan şunu ifade etmeden geçemeyeceğim. Ben aday olduktan sonra partide büyük bir iftira kampanyası başlatıldı. Ben bunu çok yanlış buluyorum ve hatta bu arkadaşlarımızın iyi partili olduğunu düşünmüyorum. Burası hizipleşme, kutuplaşma yeri değildir. Burası birlik ve beraberlik yeridir. Gün ayrıştırma değil birlik ve beraberlik içinde olma günüdür. Gün, Isparta’yı sahipsiz bırakmama günüdür” dedi.
BÜYÜKÇAM; “PARTİMİZ ISPARTA’DA
KİLİT PARTİ DURUMUNA GELDİ”
Kongrede daha sonra kürsüye tekrar Merkez İlçe Başkanlığına aday olmayan Hasan Büyükçam geldi. Büyükçam da konuşmasında, İYİ Partinin Isparta’da son derece önemli, kilit parti konumuna geldiğini belirterek, bundan sonra yapılması gerekenin bu durumu iktidara taşımak olması gerektiğini söyledi.
CESUR; “748 GÜNDÜR ISPARTA’NIN
SORUNLARINI DİLE GETİRİYORUM”
Kongrede son olarak kürsüye Partinin Isparta Milletvekili Aylin Cesur geldi. Milletvekili Cesur da konuşmasında; “Partimiz gerek ülke gerek Isparta’da her geçen gün büyümektedir. Partimiz son genel seçimlerde 50 bin oy almış ve beni kendilerini temsil etmem için TBMM’ye göndermiştir. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Demokrasi bir toplum için olmazsa olmazdır. Siyaset yaparken belden aşağı vurmak yerine bütünleştirici, birleştirici siyaset yapmak zorundayız. Bugün benim Milletvekili olarak seçilişimin 748’inci günüdür. Bu süreçte ben Isparta’mız için çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Isparta’nın sorunlarını başta TBMM olmak üzere tüm platformlarda savunmaya devam edeceğim” dedi.
SEÇİMLERDE İPİ
M. ÇAĞRI YILDIZ GÖĞÜSLEDİ
Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve yapılan seçimler neticesinde; Murat Çağrı Yıldız 203 oy alarak Başkanlığa seçilirken, diğer aday Hilal Yavuz Kiremitçi ise 152 oy aldı.  
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °