Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TOKİ beklentileri karşılayamayınca belediye ucuz konut işine el attı

TOKİ beklentileri karşılayamayınca belediye ucuz konut işine el attı

SİYASET 23.03.2019 11:46:00 0
TOKİ beklentileri karşılayamayınca belediye ucuz konut işine el attı
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Genel Meclis Üyesi ve Adayı Kerem Korhan Araz, Isparta Belediyesi’nin başlattığı ucuz toplu konut hamlesini anlattı. TOKİ’nin Isparta’da beklentileri karşılayamaması üzerine belediyenin bu konuda devreye girdiğini belirten Araz, yeni dönemde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın bu projeyi hayata geçireceğini söyledi.
GENEL BAŞKANIMIZ PROJENİN ARKASINDA DURDU
İnşaat mühendisi olduğunu müteahhitlik hizmetleri de verdiğini ifade eden Kerem Korhan Araz, şunları söyledi: “Ucuz konutlar belediyeler veya TOKİ aracılığıyla yapılan inşaatlar. Burada işin içine belediye veya TOKi gibi kuruluşlar girdiği zaman arsayı ucuza alabiliyorsunuz. Piyasa şartlarından çok daha ucuza alıp, gelişmemiş bölgelerde arsa alıp ucuz konut inşa ediyorsunuz. Bu ilk kez yapılan bir şey değil. Daha önce bir sürü örneği var. Hatta mevcut belediye başkanımız Yusuf Ziya Günaydın beyin tamamlayıp, teslim ettiği BELMAŞ evleri var. Bu konutlar Altan beyin döneminde başlanmış, Mehmet Aybatılı başkanın zamanında devam edilmiş, sayın başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk seçildiği dönem olan 1999’dan sonra buralar tamamlanmış ve teslim edilmiştir. 5 bin konuttan bahsediliyor, bu da 5 bin aile demektir. Genel başkanımız da bu konuda rakamlar verdi. Isparta’da düzenlediği mitingde projenin arkasında durdu. Bir partinin genel başkanının gelip bunu açıklaması bile çok güzel bir olay. Buranın belediye tarafından yapılması hem arsa sahiplerinin de memnun olacağı hem daireleri alacak kişilerin de memnun olacağı bir proje olacağından çok eminim.
TOPLU KONUT ALANI İLAN EDİLMESİNİN DAHA ÖNCEDEN DE ÖRNEKLERİ VAR
TOKİ devletin resmi kuruluşu. Bugüne kadar neden beklenildiği neden yapılmadığıyla ilgili çok soru alıyoruz. Buna da cevap vermiş olalım. Maalesef Isparta’da ucuz konut TOKİ tarafından beklendi. İl Genel Meclisi’nde TOKİ’ye devredilen arsalar var. En son 2017 Aralık ayında Süleyman Demirel Botanik Parkı’nda 200 bin m2 arsa TOKİ’ye devredildi. Fakat bununla ilgili gelişme olmadı. Daha önce belediyenin de bu yönde girişimleri vardı onlara da cevap verilmedi. Maalesef TOKİ Isparta’da beklentilere cevap veremedi. Isparta Belediyesi bu ihtiyacı gidermek adına daha önce de bir sürü örneği olan toplu konut alanı ilan edilmesi ve ucuz konut yapılması noktasında bir çalışma başlatıldı. Nasip kısmet olursa sayın Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ucuz konut projesine imza atacaktır diye düşünüyorum.”
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °