Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

‘Terminal ihalesi fesih oluyor, Isparta’nın kaybı 25 Milyon TL’

‘Terminal ihalesi fesih oluyor, Isparta’nın kaybı 25 Milyon TL’

SİYASET 24.01.2019 09:48:00 0
‘Terminal ihalesi fesih oluyor, Isparta’nın kaybı 25 Milyon TL’
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Çünür’de düzenlediği halk toplantısında Yeni Terminal Projesi müteahhidinin hatalı proje nedeniyle işin içinden çıkamadığını ve fesih ve tasfiye hakkından faydalanmak için müracaatta bulunduğunu iddia etti. Başdeğirmen, “yeni ihale olacak. Halkımızın cebinden 25 milyon TL daha fazla para çıkacak. Beni Yusuf Ziya Günaydın ile karıştırmayın. Terminal inşaatını devam ettireceğiz, bitireceğiz” dedi.
 
 
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, 31 Mart seçimlerine doğru yaklaşılırken performansını artırdı, söylemlerini sertleştirdi. Isparta’nın boşa giden paralarına dikat çeken Başdeğirmen, Yeni Terminal Projesi’nin yarıda kalacağı spekülasyonlarına sert cevap verdi: Beni Yusuf Ziya Günaydın ile karıştırmayın. Yarıda bırakmayacağız, bitireceğiz.
 
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’e Çünür’deki halk toplantısında eşi Şadiye Hanım, Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Ünlü ile SKM Başkanı Mevlüt Çelik eşlik etti. Isparta’ya belediye başkanı olmak istediğini belirterek konuşmasına başlayan Başdeğirmen, şu mesajları verdi:
SON 10 YILDA BİR TANE YENİ YOL AÇILMADI
“Belediye Başkanı olmak istiyorum. Isparta’nın 4 önemli sorunu var. ITKM, koku, sosyal konut ve trafik. Bunları ilk 1 yılda çözeceğiz. Son 10 yılda Isparta’da bir tane yeni yol, bir tane alternatif yol açılmadı. Halıkent’e giden de, Hızırbey’e giden de Süleyman Demirel Bulvarı’nı kullanıyor. Özkanlar, oradan Mimar Sinan güzergahından evinden gidiyor. Böylece trafik tıkanıyor. Akşam saatlerinde çekilmez bir trafik oluşuyor.
NEDEN YAPMADIN, NEYİ BEKLEDİN?
Üniversitemizin batı kampüsünden Fatih, Zafer o bölgeye, Doğu kampüsünden de Karaağaç, Davraz gibi mahallere bağlantı yolları var. İmarda gözüküyor ama bu yolu yapan olmamış. Bizim söylediğimiz her şeye ‘zaten yapacaktık, bizim projemiz, biz de düşünmüştük’ gibi komik sözlerle cevap veriyorlar. Neyi bekledin, neden bekledin? 10 yıldır yapsaydın.
Ama keçi heykeline 25 bin TL veriyoruz. Dağ keçisi, mermerden yapılmış.
PROJE HATASI YAPILDI, MÜTEAHHİT İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADI
Yeni Terminali yapmayacağım, yarım bırakacağım konuşuluyor. Beni Yusuf Ziya Günaydın ile karıştırmayın. 1999’da geldiğinde Çarşamba Pazarı’nı yarım bıraktı, başka projeye yöneldi. İşte zihniyet 25 yıldır bizi Ticaret ve Kültür Merkezi’ni konuşturur hale getirdi. Hala konuşuyoruz. Onlar yaptılar. Ama biz yapmayız. Bitiririz. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’ni ‘biz açarız’ diyor. Ya bu insanlar bu kadar saf mı? Dalga geçme. Ne söyledin de yerine getirdin. Terminali seçime kadar yetiştirmek için alel acele yaptınız. Proje hatası var. Kot farkı dikkate alınmamış. Müteahhit zarar etti. Müteahhit şimdi ihalenin feshi için müracaatta bulundu. İhale fesh ediliyor. Müracaatını yaptı. Müteahhit işi bırakıyor. Yeniden ihale olacak. 65 milyon TL’den ihaleye çıkacaklar. 25 milyon TL fazladan para halkımızın cebinden çıkacak.
ORTADOĞU’NUN EN BÜYÜYMÜŞ
AKLIMIZLA ALAY ETME ARTIK
10 yıl içinde ‘bu fabrika benim katkım ile kuruldu, yapıldı’ diye gösterebileceği 1 tane tesis yok. ISBAŞ zaten bitimdi. Satmadık, sattırmadık diyor. Biz senin yapamadığını yapmak için geliyoruz. 1847 ton pomza satmışsın. Biz diyoruz ki o pomzayı Isparta’da fabrika kurana satalım. Üretelim, istihdam oluşturalım diyorum. Bunun neresinde yanlışlık var. 300 kişi çalışıyor diyor. Vallahi 49 kişi çalışıyor. Merdivenaltı dediği Nevşehir’de 4 bin insan çalışıyor. Engellediği hizmet bu. 47 ülkeye ihracat yapıyorlar. Bir fabrikada yıllık 50 milyon biriket üretiliyor. Bizimkinin yıllık cirosu sadece 11 milyon TL. Balkanların, Ortadoğu’nun en büyüğü diyor. Dalga geçiyorlar. Aklımızla alay ediyorlar. Artık değiştirelim. Isparta’ya yeni bir vizyon getirelim. Eskiden bir söz vardı. Su akar, Türk bakar diye.Bizde de pomza var, biz bakıyoruz. 10 yılda kaybettiklerimizi 5 yılda geri kazanmalıyız. Bunun çabasında olacağız. Farkı fark ettireceğiz, güçle geleceğiz.
ANTALYA VE BURDUR, GÜNEŞ ENERJİSİ
YATIRIMI YAPTI, ISPARTA NEDEN YAPMIYOR?
Yıllık 22 milyon m3 suya ihtiyacımız var. 12 milyon m3’ünü Eğirdir’den alıyoruz. Onu getirmek için de bir dünya elektrik harcıyoruz. Ben BAKA Yönetim kurulu üyesiyim. Devlet belediyelere 5 megavata kadar elektrik üretim sistemi kurma hakkı veriyor. BAKA buna hibe destek veriyor. Antalya Belediyesi yaptı, Burdur Belediyesi yaptı. Isparta yapmadı, istemedi, talep etmedi. Antalya Büyükşehir’e 12.5 milyon TL hibe verildi. Bizimkisi zengin, istemiyor.”
BENİM HİÇ ŞİFRELİ KAPIM OLMADI
AK Parti Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, bir vatandaşın ‘senin kapında da şifre olacak mı’ sorusu üzerine “Ben 15 yıldır başkanlık yapıyorum. Şifreli kapım hiç olmadı, kapımda şifre olmadı. Kapımız açıktı” diye cevap verdi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °