Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TEOG'un kaldırılması doğru bir adımdır

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, TEOG sınav sisteminin ortaokul öğrencisini yarış atına dönüştürdüğünü, aileleri de ekonomik açıdan zora soktuğunu söyledi.

SİYASET 25.09.2017 07:33:00 0
TEOG
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yürürlükten kaldırılan TEOG sınavıyla ilgili değerlendirmede bulundu. TEOG'un kaldırılmasını desteklediklerini belirten Yalçın, daha doğru ölçme, değerlendirme sisteminin getirilmesi gerektiğini söyledi. Yalçın, şu açıklamalarda bulundu:
​"Milli Eğitim ile ilgili önce kitapların hazırlanırken yapılan tartışmalarda olduğu gibi, Türkiye'de başı milli olan eğitimle ilgili kitaplardaki Atatürkçülük, Cumhuriyet gibi konularda değişiklik yapılarak milletin rahatsız edilmesini doğru bulmuyoruz. Atatürk'ü ve bu ülkenin kuruluş felsefesini bilmeyen bir gencin de bu ülke için hayırlı bir gelecek vaatetmediğini düşünüyorum. 
TEOG konusunda şunu sormak lazım. Sonuçta TEOG'u kuşlar getirmedi. Bu sistemi de 15 yıl içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları getirdi. 'Yanlış nereden gelirse gelsin yanlıştır. Biz de yaptıysak yanlış yaptık. Ama doğrusu budur' diye eğitimin kalitesine, ülkenin geleceğine yönelik olumlu bir adım atılacaksa tabiki destekliyoruz. Ama bir fikir ayrılığı noktasında bu yapılıyorsa yanlıştır. TEOG insanlara büyük bir yük getiriyordu. Daha ortaokul seviyesindeki öğrencileri bir yarış atına dönüştürüyor, aileleri de ekonomik açıdan çok zorluyordu. Bunun bir adım ilerisine geçilmeli. TEOG'un kaldırılması doğru bir adım olmuştur." 

kaynak: Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °