Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TBMM’deki Açılışın Ardından İlk Oturuma; S. Sadi Bilgiç Başkanlık Etti

TBMM’deki Açılışın Ardından İlk Oturuma; S. Sadi Bilgiç Başkanlık Etti

SİYASET 6.10.2021 06:55:00 0
TBMM’deki Açılışın Ardından İlk Oturuma; 
S. Sadi Bilgiç 
Başkanlık
Etti
TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı'nda, özel gündemle yapılan açılış toplantısının ardından dün ilk kez bir araya geldi. Bu ilk oturuma Meclis Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlık etti.
 
2,5 AYLIK ARANIN ARDINDAN
TBMM YENİDEN AÇILDI
18 Temmuz 2021 tarihinde 2,5 ay sürecek tatile giren TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı 2,5 aylık sürenin ardından 1 Ekim Cuma günü açıldı. İlk gün TBMM Başkanı Mustafa Şentop Başkanlığında yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meclise hitap etti ve toplantı sona erdi.
İLK OTURUMA BİLGİÇ BAŞKANLIK ETTİ
TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı'nda, özel gündemle yapılan açılış toplantısının ardından Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında dün ilk kez bir araya geldi. TBMM Başkanvekili Bilgiç, açılışta yaptığı konuşmada, 27. Dönem 5. Yasama Yılı çalışmalarının hayırlı olmasını diledi. Bilgiç, "Ülke ve milletçe hayatımızı huzur ve güven içinde idame ettirebilmemiz, bütün demokratik kurumların ve aktörlerin ortak milli hedeflerimiz ve çıkarlarımız doğrultusunda karşılıklı anlayış, hoşgörü ve dayanışma içinde olmalarına bağlıdır" dedi.
 İnsanlık ve dünyanın, Kovid-19 salgını, iklim değişikliği, küresel ısınma, bölgesel çatışmalar ve iç savaşlar, artan göçmen sorunları, ticaret savaşları, radikalizm, terör, yabancı düşmanlığı gibi bir dizi küresel sınamayla karşı karşıya olduğunu dile getiren Bilgiç, şunları kaydetti: "Öte yandan emperyalist yapılar az gelişmiş coğrafyalarda yaşayan mazlum milletlere karşı yürüttüğü ahlaki temelden yoksun çıkar odaklı politikalarını sürdürmektedir. Bütün bu küresel sorunlara ilave olarak çok hassas uluslararası dengelerin hakim olduğu ve sürekli krizlere ve çatışmalara gebe bir coğrafyada bulunduğumuz düşünüldüğünde, ülkemizin devleti ve milletiyle bir bütün olarak kenetlenmesinin önemi daha da artmaktadır. Meclis çalışmalarımızı, milli birlik ve bütünlük temelinde ve ayrıca yüce milletimizin gözünün sürekli üzerimizde olduğunun bilinciyle sürdürmemiz gerekmektedir. Bu noktada bizlere düşen en önemli görev ülkemizin bütün sorunlarına bu yüce çatı altında çözüm bulunabileceği güven ve inancını vatandaşlarımıza verebilmektir.
Bu yeni yasama yılında da 1876'dan bu tarafa gelen parlamento geleneğimize, yine 1946'dan bu tarafa devam eden çok partili demokratik tecrübemize yakışır bir tavırla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İfade ve fikir özgürlüğünü, hoşgörüyü, karşılıklı diyaloğu kendimize rehber alarak engin parlamenter demokrasi geleneğimizi daha da ileri taşıma imkanına sahip olacağız” dedi. Öte yandan, milletvekilleri, Genel Kurulda yenilenen elektronik oylama ve yoklama sistemini bugün ilk kez kullandılar. Yenilenen sistemle ilgili masalara kullanım kılavuzu koyuldu.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °