Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SP Adayı Algınkılınç, Hayvan Pazarı ile ilgili projesini açıkladı

SP Adayı Algınkılınç, Hayvan Pazarı ile ilgili projesini açıkladı

SİYASET 20.03.2019 11:44:00 0
SP Adayı Algınkılınç, Hayvan Pazarı ile ilgili projesini açıkladı
Saadet Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Avukat Faruk Algınkılınç, Hayvan Pazarı ile ilgili projesini açıkladı.

Algınkılınç, şunları söyledi: “Isparta’mız her ne kadar Türkiye genelindeki illerimiz arasında gelişmişlik, ticaret, sanayi, tarım, hayat standartları ve yaşam koşulları olarak değerlendirildiğinde orta sıralarda gözükse de Ispartamız hızla gelişmekte ve büyümektedir. Bizde son 1 aydır seçim çalışmalarımızda Davraz mahallemizde, Gül Petek sanayimizde bile hayvan pazarının şehir içinde kaldığından buradan da koku geldiğinden vatandaşlarımız şikayet etmektedirler. Biz de belediye meclis üyelerimiz, üniversiteli gençlerimiz oturup, düşünüp, taşınıp konuştuğumuzda ve Isparta’mızın havadan ölçekli haritasının çıkartıldığında hayvan pazarımızın çok daha uygun koşullarda şimdiki yerinden 10 km daha ileriye taşınarak Sivas Şarkışla hayvan Pazarı gibi daha modern, daha elverişli ve işleyişli bir hale getirmeyi kararlaştırdık. Kısacası hayvan pazarımızı şehir merkezimizden biraz daha uzağa daha modern bir şekilde kurmak istiyoruz.
Yine deri organize sanayi bölgemizin de uydu görüntüleri ve ölçekli krokisine bakıldığında deri organize bölgemizin de şehir merkezinde kaldığı buranın atık malzemelerinin  6-7 km yer altından borularla taşınmasının mutlak bir çözüm olmayacağı meclis üyelerimiz ve üniversiteli gençlerimizce de tespit edilmiş ve bu deri organize sanayi bölgemizin yerinin de Sav ve Ispartamız arasında kalması imar alanı içerisinde olması buranın da 10 km ileriye taşınmasını gerekli kılmaktadır. Ve burayı taşımak 10 trilyon harcamak yerine daha az maliyetli olacaktır ve kesin çözüm olacaktır.
Biz bu nedenlerle Ispartamızın gelişmesi ve ilerlemesi için ufkumuzu çok geniş tutuyoruz. Belediye olarak 10 yıl- 20 yıl ilerisini planlamamız gerektiğine inanıyoruz. Ve bu nedenle bu 2 bölgemizin taşınıp hem koku sorununu kökten çözmek hem de Ispartamıza geniş bir alan bırakmak istiyoruz” dedi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °