Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

SON DAKİKA FLAŞ HABER 4 Aday da Ankara’ya Çağrıldı Ak Parti Isparta Merkez İlçe’de Kimin Başkan Olacağı; Perşembe Günü Netleşecek

SON DAKİKA FLAŞ HABER 4 Aday da Ankara’ya Çağrıldı Ak Parti Isparta Merkez İlçe’de Kimin Başkan Olacağı; Perşembe Günü Netleşecek

SİYASET 22.09.2020 19:18:00 0
SON DAKİKA 
FLAŞ HABER 
4 Aday da 
Ankara’ya Çağrıldı 
Ak Parti Isparta Merkez İlçe’de Kimin Başkan Olacağı; 
Perşembe 
Günü
Netleşecek
Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığında kimin aday dolayısıyla başkan olacağı yarın netleşecek. Zira, geçen hafta bu konuda yapılan temayül yoklamasına katılan 4 aday Genel Merkeze çağrıldı. Bu adayların yarın Genel Merkezde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Başkanlığındaki heyetle görüşeceği ve bu heyetin 4 isimden birini belirleyeceği öğrenildi.
 
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Isparta’da 12 ilçe kongresini tamamlayan Ak Parti Teşkilatında sıra Merkez İlçe Kongresine geldi. Bu doğrultuda, mevcut Başkan Ömer Parlak 3 dönem kuralına takılmasından dolayı bu dönem aday olamadığı için kimin başkan olacağını belirlemek üzere geçtiğimiz hafta partide temayül yoklaması yapılmıştı.
4 ADAY TEMAYÜL
YOKLAMASINA KATILDI
Söz konusu temayül yoklamasına Hüsamettin Çelik, Yasir Pirimoğlu, Mehmet Ali Eryiğit ve Furkan Can Er olmak üzere 4 aday katılmış ve partililer kimi Merkez İlçe Başkanı olarak görmek istiyorlarsa oy pusulasına onun adını yazıp sandığa atmışlardı.
GENEL MERKEZ YAPILAN TEMAYÜL İLE
ADAYLAR HAKKINDA FİKİR EDİNDİ
Yapılan bu temayülün sonuçları ertesi gün genel merkeze gönderildi. Genel merkez yöneticileri ise temayüle katılan ve Merkez İlçe Başkan adayı olan bu 4 isim için yapılan temayül yoklaması oylarını sayarak adaylar hakkında fikir edindi.
GÖRÜŞME PERŞEMBE GÜNÜ
Bu doğrultuda; Genel Merkez yöneticileri adaylarla görüşerek 4 olan aday sayısını 1’e düşürmek için temayüle katılan 4 adayı da Ankara’ya çağırdı. Adaylar bugün veya yarın Ankara’ya gidecekler ve Genel Merkez yöneticileri ile 24 Eylül Perşembe günü yapılacak görüşmeler neticesinde kimin Isparta Merkez İlçe Başkan adayı da netlik kazanmış olacak.
KONGRE EKİM AYINDA
Isparta Merkez İlçe kongresinin ise Ekim ayı içerisinde yapılması bekleniyor.
 

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °