Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Siyasi hayatımızın sonu olduğunu görüyorum

Isparta siyasetinin saygın isimlerinden İşadamı Hüseyin Dede, geçmiş dönemdeki siyasetle günümüzde yaşananların çok farklı olduğuna değinerek, aktif siyaseti neden bıraktığını açıkladı.

SİYASET 24.05.2016 05:48:00 0
Siyasi hayatımızın sonu olduğunu görüyorum
Isparta siyasetine bir zamanlar damga vuran saygın isimlerden Demokrat Parti eski İl Başkanı Hüseyin Dede, katıldığı Hakan Yaman’la Hayatın İçinden Programında samimi açıklamalarda bulundu. Siyasete ilk girdiği yıllarla bugünleri karşılaştıran Dede, 9. Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel’den çok şey öğrendiklerini ve ona bu konuda çok borçlu olduklarını söyledi. Dede, aktif siyaseti de neden bıraktığını açıkladı.
DEMİREL’LE BAĞIMIZI HİÇ KOPARMADIK
Aktif siyasete Sav’da Hür Gençlik üyeliği ile başladığını ifade eden Dede, belde başkanlığı, belediye meclis üyeliği yaptıktan sonra Isparta’da merkez ilçede yedek üyelikten başladığı siyasi serüvene il başkanlığı ile devam ettiğini anlattı. Aktif siyaset içerisinde çizgisini hiç bozmadığını belirten Dede, “Mekanı cennet olsun Demirel’le bağımızı hiç koparmadık ve böylece siyasete devam ettik” dedi.
DEMİREL BİZE ‘CENABI ALLAH İÇİN GELENİN HİZMETİNE KOŞUN’ DEDİ
Şuanda  aktif siyaset yapması için gereken bir ortamın olmadığına işaret eden Hüseyin Dede, geçmiş yıllardaki siyasetle günümüzdekini karşılaştırdı. Dede, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz çok yürüyerek, o askeri ihtilal dönemlerinde mum, çıra ışığında üye yazdık. İnsanlar sokağa çıkamıyordu. Doğru Yol Partisi’ni böyle kurduk. O badireleri biz çok gördük. Bugünküler o günleri yaşamadı, o günleri bilmedi. Süleyman Demirel’in yasaklı dönemiydi. Askerden gelince yasaklı dönemde 5 arkadaş arabaya bindik Demirel’i ziyarete gittik. Arabayı park ettik. Koruma Müdürü Hayri amca geldi. ‘Oğlum bela mı arıyorsunuz, arkanızda sivil polisler var. sizi alırlar, git arabayı aşağıya park et gel’ dedi. Arabayı başka yere park ettik. Demirel bizi kapıda karşıladı, kapıya karşı uğurladı. Herkese böyle davrandı. Bize şunu dedi; kapınıza kim gelirse gelsin siyasi görüşüne bakmayın. Cenabı Allah için gelenin hizmetine koşun dedi. Biz bunları böyle öğrendi. Biz şucudur, bucudur demedik hiçbir zaman.
ŞİMDİKİ GENÇLİK BAŞBAKANIN ADINI BİLMİYOR
Demirel neden yurtdışına gitmek için mi geldiniz dedi. Hayır sizi gazetelerde görmeyince merak ettik geldik dedik. rahmetlinin gözleri doldu. Bakın geçler, bu heyecanınızı kaybetmeyin. Bu kapıyı açmaya halkın meydanlara sığmayacağı günler yakındır dedi. Ondan sonra referandum oldu, Demirel’in siyasi affı çıktı ve meydan meydan dolaştık. Ama o günler de şu vardı; bir hafta çalışınca bir ay yetiyordu. Şimdi bir ay çalışırsan bir hafta anca yetiyor. Vatandaşın siyasete koşacak ekonomik durumu, hevesi, vatan sevgisi eskiden çok farklıydı. Sabahlara kadar yollara yazılar yazdık. Bunları görerek geldik. Siyasetin zorluklarını, siyasetin ne olduğunu yaşayarak geldik. Şimdi gençlik öyle değil. Başbakanı, Cumhurbaşkanını soruyorlar bilmiyorlar. Ben Doğru Yol Partisi’nin 182 milletvekilinin adını biliyordum. Böyle bir sevdaydı.”
SİYASET EKONOMİK GÜÇ OLDU ARTIK
Öte yandan Demokrat Parti’de siyasi hayatlarının sonunu gördüğünü ifade eden Dede, “Siyaset ekonomik güç oldu artık. Ekonomik gücü olmayan bir partinin genel başkanı alemi cihan olsa ne yapar? Biz çizgimizi değiştirmedik. Öyle de devam etmek zorundayız” diye konuştu.
BENİM BİR BAŞKA PARTİYLE UYUŞMA ŞANSIM YOK
‘Başka bir siyasi partide siyaset yapar mısınız?’ sorusunu da yanıtlayan Dede, “Doğru Yol Partisi’yle Anavatan Partisi birleşti. İkisi de sağ parti. İkisi de aynı partinin içinden doğdu. Mekanı cennet olsun Turgut Özal da ben Demirel’in elemanıyım diye iktidar oldu. Bakın siyaset öyle bir farklı şey ki; biz Anavatan Parti’yle birleştik ama onlarla uyuşamadık. Benim bir başka partiyle uyuşma şansım yok. Ne onlara fayda verebilirim, ne kendime fayda verebilirim. Yapımız hakikaten çok farklı. Rahmetli Demirel bize şunu öğretti; insanlara siyasi olarak değil insan olarak hizmet edin dedi. Bir başka yerde kendi başıma böyle bir hizmet yapma şansım olur mu? Bu işler ekonomi işidir. Ekonomi olursa olur. Memleketimiz ve ülkemiz için bize bir görev düşerse başımızı değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °