Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sitem dolu sözlerle MHP'den istifa etti

Sitem dolu sözlerle MHP'den istifa etti

SİYASET 4.06.2017 13:34:00 0
Sitem dolu sözlerle MHP
Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İl Yönetim Kurulu ve Parti Üyeliğinden bir istifa geldi.
Yönetim Kurulu'ndan istifa eden Suat Örmeci'nin açıklaması şu şekildedir; "1976 yılında henüz 13 yaşında iken, ilk adımımı attığım Şanlı Ülkü Ocaklarında almış olduğum Ülkücü terbiye ve Türk Milliyetçiliği şuuru ile devam eden siyasi hayatımda, İl Yönetim Kurulu üyesi olarak onurlandığım Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetim Kurulu ve parti üyeliğinden üzülerek istifa etmiş bulunuyorum. 
Çünkü mevcut yönetimde kalarak inandığım değerlerin zaafa uğratıldığı siyasete alet olup tarihi bir vebal altında kalamam.  İstifa kararımda 1 Kasım 2015 seçim sonuçları ve özellikle 11 Ekim 2016 tarihinden sonra yaşanan süreçte Genel Merkez Yönetiminin izlediği politikalar etkili olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşıyacak kadroların dışlanması ve tasfiyesi üzerine kurulu siyaset anlayışını kabul etmem mümkün değildir. Bize öğretilen Lider-Teşkilat-Doktrin felsefesinden sadece lidere sahip çıkılarak, teşkilat ve doktrinin kenara atılması başta cennet mekan Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ olmak üzere bu dava için ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır.  Üstad Galip ERDEM Bey’in söylediği gibi milliyetçilerin en büyük düşmanı yine milliyetçilerdir. Ülkücü Ülkücünün öz kardeşidir düsturunu unutarak, Ülkücü kardeşinin hukukunu çiğneyerek, Ülkücüleri birbirine düşman ederek, küçük olsun benim olsun zihniyeti ile, Bizans oyunlarına parmak ısırtacak şekilde entrikalar çevirerek makamda oturmayı marifet sananlar unutmasınlar ki; ÖLMEZ BU HAREKET ÖLMEZ BUDAVA…….
Bu yaşıma kadar siyaseten hiçbir şahsi ve maddi menfaatim olmamıştır. Geçmişte iktidarda olan başka bir partide bulunup Ülkücülere ve Milliyetçi Hareket Partisine hakaretlerde bulunan aşağılık şahısların benim Ülkücülüğümü, Milliyetçiliğimi müzakere etmeye hakları da yoktur, hadleri de değildir. Mevcut konumdaki parti içi siyasi kirliliği hazmedemediğim için istifa ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi ile fiziki bağım olmayabilir ancak kalbimdeki Türk Milliyetçiliği sevdamı hiç kimse söküp atamaz, güçleri de yetmez. Bu vesile ile, beraber siyaset yaptığımız bütün kardeşlerimden haklarını helal etmelerini istiyorum. Eğer bilerek veya bilmeyerek kalplerini kırıp üzdüklerim olduysa hepsinden özür diliyorum. Ben de herkese hakkımı helal ediyorum.  Yolumuzun bir gün tekrar kesişeceğine ve yine beraber hareket edeceğimize inanarak, bütün dava arkadaşlarıma hayırlı ve başarılı günler diliyorum. Allah herkesin kalbindeki niyetine göre nasibini versin.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °