Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Senirkent’te seçim yarışı kızıştı

Senirkent’te seçim yarışı kızıştı

SİYASET 5.02.2019 07:17:00 0
Senirkent’te seçim yarışı kızıştı
Önceki mahalli idareler seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin adayları arasında Senirkent’teki belediye başkanlığı yarışı 31 Mart yerel seçimlerinin oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor. AK Parti’den ilçe başkanı Kadir Heybeli, MHP’den eski Sulama Birliği Başkanı Ali Kalay, İYİ Parti’den Nurullah Cabıoğlu, CHP’den ilçe başkanı Ercan Yalçın’ın belediye başkanlığı için aday olurken, Senirkent’te bir aday daha çıktı. Eğitimci, yazar Sami Nogay’ın Demokrat Partiden Senirkent Belediye Başkanlığına aday olduğu öğrenildi.
 
31 Martta yapılacak mahalli idareler seçimlerinin Isparta’da birçok ilçede oldukça heyecanlı geçmesi bekleniyor. Birçok ilçede önceki seçimlere göre aday çıkaran parti sayısında artış yaşandı. Senirkent’te bu ilçelerden biri. Daha önceki seçimlerde AK Parti ile MHP belediye başkan adayları arasında geçen seçim yarışına diğer partiler katılmazken bu seçimler için Senirkent’te aday bolluğu yaşanıyor.
AK Parti’den ilçe başkanı Kadir Heybeli, MHP’den eski Sulama Birliği Başkanı Ali Kalay, İYİ Parti’den Nurullah Cabıoğlu, CHP’den ilçe başkanı Ercan Yalçın’ın belediye başkanlığı için aday olurken, Senirkent’te bir aday daha çıktı. Eğitimci, yazar Sami Nogay’ın Demokrat Partiden Senirkent Belediye Başkanlığına aday olduğu öğrenildi. Adaylığı kesinleşen ve önümüzdeki günlerde Senirkent’e gelerek çalışmalara başlaması beklenen Sami Nogay, 1948 yılında Senirkent’te doğdu.  İlkokul, Ortaokul ve Yapı Sanat Enstitüsünü Senirkent’te okudu. 1973 yılında Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu (Gazi Ün. Teknik Eğitim Fakültesi) yapı bölümünden mezun olduktan sonra Rize, Ankara ve Senirkent’te öğretmenlik ve idarecilik yaptı.
1975–78 ve 1985–95 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında çeşitli idari görevlerde bulundu. 1999 yılı başında emekli oldu. 50 yıldan fazla bir zamandır çeşitli dernek ve vakıflarda kuruculuk, üyelik ve yöneticilik yapan Sami Nogay’ın çeşitli konularda 20 ye yakın yayımlanmış kitabı bulunuyor.
Emekli Öğretmen Fatma Nogay ile evli olan Sami Nogay, Cahide Öztürk (Nogay), Prof. Dr. Hıdır Selçuk Nogay ve Mühendis Yavuz Serkan Nogay’ın babasıdır.
Sami Nogay 1983 Milletvekili Seçimlerinde (ANAP) Anavatan Partisinden Isparta Milletvekili Adayı oldu. 12 Eylülün Darbeci Paşaları milliyetçi kimliğini bahane ederek veto etti. Yerine aday gösterilen bir albay eşi olan Fatma Mihriban Erden milletvekili seçildi. Halen Meslekî ve Teknik Eğitim Derneği ile Avrasya Kültür Araştırmaları Derneği Genel Başkanıdır.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °