Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sayın başkan panikliyor ama korkunun ecele faydası yok

Sayın başkan panikliyor ama korkunun ecele faydası yok

SİYASET 13.08.2018 07:25:00 0
Sayın başkan panikliyor ama korkunun ecele faydası yok
İl Özel İdare üzerinden üretilen arsaya 2 bin konutluk TOKİ yapılacağını dile getiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Eğer belediye arsayı üretmiş olsaydı, TOKİ konusu bugün çok farklı noktalardaydı. Sayın başkan panikliyor ama korkunun ecele faydası yok. Ne yaparsa yapsın 31 Mart’ta AK Parti ile Isparta Belediyesi buluşacak. Hükümet imkanları bir taraftan belediye imkanları bir taraftan hem emeklimizin hem dar gelirlimizin hem de Ispartalı hemşerilerimizin ihtiyaçlarını hızlıca göreceğiz” dedi.
 
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi’nin olağan genel kuruluna katılan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan TOKİ konusunda gelen eleştirilere yanıt verdi. Zabun, 31 Mart’ta belediyeyi alacaklarını da vurguladı.
2 BİN KONUTLUK TOKİ’NİN TEMELİNİ ATACAĞIZ
Emeklinin sorunlarını konuşmak zorunda olduklarını dile getiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, şunları söyledi: “TOKİ ile ilgili bir defa şunu bilmemiz lazım; Isparta’da Çünür ve Akkent TOKİ’yi devreye alan AK Parti’dir. Ama Akkent TOKİ’nin yollarına, yeşil alanlarına, sosyal alanlarına bakılmamıştır. Biz gittiğimizde bu şikayetleri alıyoruz. Neden? Orayı AK Parti yaptı, adı Akkent diye. Böyle bir mantık olabilir mi, orası bu şehirlerin içerisinde değil mi? TOKİ için arsa son derece önemli. Arsayı belediye üzerinden üretebilmiş olsaydık TOKİ’yi şuana kadar devreye almıştık. İl Özel İdare üzerinden arsamızı ürettik, tahsisini yaptık. Şuanda zemin etütleri hızla yapılıyor. Orada en kısa sürede 2 bin konutluk TOKİ’nin temelini atacağız. Belediye iktidar el ele vermesi gerekir. İki gücün bir araya gelmesi gerekir, anahtarın kilide uyması gerekir. Bu gerekli. Eğer belediye arsayı üretmiş olsaydı, TOKİ konusu bugün çok farklı noktalardaydı.
ARTIK ALT GELİR GRUBUNA DA BİZİM BU HİZMETİ ÜRETMEMİZ GEREKİYOR
Sayın başkan panikliyor ama korkunun ecele faydası yok. Ne yaparsa yapsın 31 Mart’ta AK Parti ile Isparta Belediyesi buluşacak. Hükümet imkanları bir taraftan belediye imkanları bir taraftan hem emeklimizin hem dar gelirlimizin hem de Ispartalı hemşerilerimizin ihtiyaçlarını hızlıca göreceğiz. Belediye üzerinden de bizim sosyal konut üretmemiz gerekir. BELMAŞ örneği, kooperatif örneği yok mu? Bunların arsalarını belediye üretmedi mi? Bildiğim kadarıyla 15 bin konut talebi var. Isparta’da tüm müteahhitlerimiz, belediye başkanımız da hep üst segment grubuna hitap ediyor. Orası doydu. Artık alt gelir grubuna da bizim bu hizmeti üretmemiz gerekiyor.
ARTIK ISPARTA’NIN HEYKELE İHTİYACI KALMADI
Belediye başkanı heykelleri yaptı, artık Isparta’nın heykele ihtiyacı kalmadı, bundan sonra konut üretimine başlayacaktır. Bir de Dede Korkut heykelinden bahsediyor, 20-30 metre olacakmış. O da elzem tabii, onu bitirdikten sonra başlar diye düşünüyoruz.
ŞEHİRDE TUVALET YOK
Bu şehirde tuvalet yok. Emeklimizin çarşıya gittiğinde ihtiyacını görebileceği bir tuvalet yok. Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır. Bu şehrin heykellere mi ihtiyacı var, tuvalete mi ihtiyacı var. Bir şey demiyoruz o heykeller de lazımmış yaptı. Bundan sonra inşallah belediyemiz hem sosyal konutu hem diğer ihtiyaçları hem de vizyon niteliğindeki hizmetleri kazandıracak. Sabırlı olun. Bu şehre bu hizmetlerin hepsini kazandıracağız. AK Parti ve hükümet olarak yapabileceğimiz ne varsa yapıyoruz. AK Parti sözünü hiçbir zaman yere düşürmemiştir.”

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °