Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

“Sayın bakan %60 dedi ama büyük sürprizle karşılaşabilirler”

“Sayın bakan %60 dedi ama büyük sürprizle karşılaşabilirler”

SİYASET 7.04.2017 06:06:00 0
“Sayın bakan %60 dedi ama büyük sürprizle karşılaşabilirler”
Cumhuriyet Halk Partisi Eyüp Ersoy, Demokrat Parti İl Başkanı Selçuk Özkan ve Vatan Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir ortak düzenlediği basın açıklamasında 16 Nisan’daki referandumda vatandaşları ‘hayır’ oyu vermeye çağırdılar.
Cumhuriyet Halk Partisi Eyüp Ersoy, Demokrat Parti İl Başkanı Selçuk Özkan ve Vatan Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumunu değerlendirmek üzere dün ortak bir basın toplantısı düzenlediler.
REFERANDUMDA İYİ DÜŞÜNMEYE ÇAĞIRIYORUZ
Toplantıda ilk olarak söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Eyüp Ersoy, iktidarın evet çıkarsa nasıl bir uygulama yapacağını gördüklerini ifade ederek, “5 Nisan avukatlar günün de tutuklu avukat arkadaşlarına destek için oturma eylemi yapan avukat arkadaşlarımız İstanbul’da darp edilerek göz altına alınmıştır. Bu evet’ten sonra Türkiye halkının yaşayacağı müdahaleleri de göstermektedir. Bundan dolayı halkımıza en küçük demokratik hakkınızın bile kullanmanızın zor olacağı bilinciyle referandum da iyi düşünerek hayır vermeye çağırıyorum. Ayrıca iktidarın insanlara yemekler vererek, açılışlar yaparak gözlerini boyama çalıştıklarına şahit oluyoruz” dedi.
BU İKRAMLAR DEVLET BÜTÇESİNDEN Mİ VERİLİYOR?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Isparta ziyaretini hatırlatan Ersoy, “Geçen gün sayın bakanımız geldi. Hoş geldin diyoruz ama Halıkent’te kuzular, kebaplar yendi. Biz bunların kaynağının nerden geldiğini de buradan soruyoruz. Bu ikramlar devlet bütçesinden mi veriliyor? Yoksa kişiler kendi ceplerinden mi ödüyor? Takdiri de halkımıza bırakıyoruz” diye konuştu.
HAYIRLARIN ISPARTA’DA DA ÖNE GEÇTİĞİNİ GÖRÜYORUZ
Siyasi partiler olarak son derece güzel ve seviyeli bir referandum çalışması yürüttüklerini anlatan Ersoy, şunları söyledi: “Şuana kadar hiçbir olay olmaması Isparta’mız da sevindiricidir. Bizim zaten amacımız niçin hayır, hayırın argumanlarını anlatmaktan ibarettir. Kimseyle kavgaya gürültüye de girmeye niyetimiz yok. Çalışmalarımızdan da çok memnunuz gördüğümüz şeyde Isparta halkının bütün Türkiye de olduğu gibi sağduyusunun son derece gelişkin olduğu. Ve hayırların Isparta’da da öne geçtiğini görüyoruz. Bakanımız %60 evet var diyor ama 17 Nisan sabahı büyük bir sürprizle karşılaşacağına hazırlıklı olması gerektiğini iletiyoruz. Ayrıca yarın(bugün) vatan partimizin düzenlediği birleşenlerimizden bir panelimiz var. Sayın vatan partimizin genel başkan yardımcımız Şule Perinçek yine genel başkan yardımcısı Hasan Korkmazcan ayrıca İsmail hakkı Pekin emekli korgeneralimiz, Oktay Yıldırım emekli astsubay ve Yıldırım Çavuşoğlu avukat arkadaşımızın katılacağı bir panelimiz var. 7 Nisan Cuma günü saat 17.00’da Kocatepe Sineması Kahve evinde panelimiz yapılacaktır. Tüm halkımızı bu panele davet ediyoruz. Niçin hayır dememiz gerektiğini orada ayrıntılarla Isparta halkıyla paylaşılacaktır.”
SİYASET BU ŞEKİLDE ALÇALIP GİDEMEZ
Demokrat Parti İl Başkanı Selçuk Özkan da oluşturdukları bu platformun referandum sürecinden bu yana devam ettiğini ifade ederek, “Bizim amacımız geleceğe yöneliktir, Türkiye içindir. Hiçbir arkadaşın menfaati yoktur. Bugüne kadar bütün televizyon programlarında evet propagandası yapanlar bir tane madde okumuyor. Devamlı sağa sola sataşıyor. Türk milleti olarak bu maddelerin tek tek okunması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece ‘Hayır’ cephesinden maddeleri anlatan arkadaşlar var. Bunlar muhakkak ileride anlaşılacak. Daha düne kadar hayır diyenlere terörist diyenlere, vatan haini diyenlere, PKK’lı diyenlere, 15 gün önce PKK’lıyı nasıl karşıladığını sormak lazım. Türkiye’nin en büyük düşmanı olan PKK’nın bayrağını astırttı. Şimdi Irak’a o bayrakların indirilmesi konusunda laf söylüyor. PKK paçavralarını havaalanlarına, odana astıktan sonra ‘hayır’ı savunanlara PKK’lısın diyemezsin. Bu siyaset bu şekilde alçalıp gidemez. Hayır diyenler PKK’lı değildir. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Biz Türk milletiyiz. Önce ecdadımıza, atalarımıza bakalım. Savaşlarda ninelerimiz mermi taşımış, çorap dikmiş. Şimdi her şey lüks ama maalesef milliyetçilik ayaklar altında. Bizler yine milliyetçiyiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. O milliyetçiliği ayaklar altına alanlar, Türk vatandaşı olduklarından bile şüpheliyim. Çünkü bu zamana kadar Türk vatandaşıyım diyen olmadı” diye konuştu.
ISPARTA EN VERİMLİ SEÇİM SÜRECİNİ YAŞIYOR
Vatan Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir ise Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini görerek, siyasi partiler olarak bir araya geldiklerini dile getirdi. Şimşir, şunları söyledi: “Rozetlerimizi, bayraklarımızı, programlarımızı bir kenara koyarak bir araya geldik. Milletimiz de bunu istiyormuş. Gittiğimiz yerlerde büyük bir teveccühle karşılanıyoruz. Bazı yerlerde işte bu diyen vatandaşlarımıza rastladık. Bu bizim Isparta’mızın tarihinde var. Hafız İbrahim Demiralay’lar ülkemiz sıkıntıya girdiğinde cepheye malzeme taşımış ve düşmana karşı alaylar kurmuş. Evetçileri karşımıza alıp, onlarla bir didişme ve çatışma içerisinde değiliz. Biz evetçileri de yaptığımız çalışmalarla kurtaracağız. Isparta en verimli seçim sürecini yaşıyor.
ISPARTA’DA HEYECAN FIRTINASI YAŞIYORUZ
Isparta hareketli günler yaşıyor. Bir evetçilerin ruh haline bakın bir de hayırcıların çalışmalarına bakın. Isparta’da heyecan fırtınası yaşıyoruz. Bu platformun yaptığı çalışma 17 Nisan’da gündemi belirleyecektir.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °