Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Referandum için tereddütleri olanları meydana bekliyoruz

Referandum için tereddütleri olanları meydana bekliyoruz

SİYASET 24.03.2017 07:12:00 0
Referandum için tereddütleri olanları meydana bekliyoruz

AK Parti il Başkanı Osman Zabun, 16 Nisan’da yapılacak referandum için kafasında tereddüt yaşayan veya hayır demeyi düşünenleri bugün Valilik önünde gerçekleştirilecek olan Başbakan Yıldırım’ın mitingine davet etti. Zabun, “Sayın başbakanımızın vereceği ve ortaya koyacağı mesajları en azından dinleyerek, objektif olarak değerlendirmeleri yerinde olur” dedi.
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün saat 16.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceği mitinge tüm Isparta halkını davet etti. Başbakan Yıldırım’la berabere Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’un da programlı olarak Isparta’ya geleceğini belirten Zabun, programsız olarak katılanların da olabileceğini bildirdi. Zabun, özellikle referandum kararında tereddüt yaşayan ve hayır oyu vermeyi düşünenleri Başbakan Yıldırım’ın konuşmasını dinlemeye davet etti.
CHP TABANINDAN BİLE EVET ÇALIŞMASINI YAPAN AKTÖRLERİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ
16 Nisan’daki Anayasa değişikliği referandumu için evet kampanyasını sadece AK Parti’nin yürütmediğini dile getiren Zabun, “MHP ve diğer bazı partiler de evet diyeceklerini ifade ettiler. Onun dışında STK’lar bu çalışmaları yapıyor. Bu değişikliğin ülkemizin faydasına olacağını idrak eden ve bu çalışmaları yürüten çok değişik yelpazelerin içinden aktörler de var. CHP tabanından bile evet çalışmasını yapan ve destek isteyen aktörlerin olduğunu biliyoruz” dedi.
KARŞILIĞI OLMAYAN İDDİALAR VAR
Ortalıkta birçok dedikodu üreten aktörlerin olabileceğini ifade eden Zabun, “Özellikle hayırı savunan aktörlerin iddialarına da zaman zaman bakıyoruz. Ama hiçbirisinin karşılığının olmadığını ve 18 madde içerisinde doğrudan doğruya temas eden karşılığının olmadığını görüyoruz. Asılsız iddialardan öteye geçen şeyler değil. Tüm hemşerilerimiz bu noktada karar vereceklerse dedikodudan, iddiadan yola çıkarak değil de tam tersine tüm internet sitelerinde 18 madde açık ve net olarak yer alıyor. Bu 18 madde içeriğinde ne yazıyor diye girip bakmaları yeterlidir. Ben ülkeye, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan tüm aktörlerin bu 18 maddenin içeriğini okuduktan sonra bizim aslında çok fazla bir şey dememize gerek kalmadan evet diyeceklerinin inancındayım” diye konuştu.
OTOBÜS SEFERLERİ OLACAK    
Başbakan Yıldırım’ın mitingi için otobüs seferleri olacağını kaydeden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teşkilat olarak kendi bünyemizde vatandaşlarımızın ulaşımı ve bilgilendirilmesi noktasında gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz. Merkezde o güne özel olarak bir otobüs hatlarını da belirledik. Tüm mahallelerden merkeze rahatça ulaşabilecekleri otobüs seferleri olacak.

TEREDDÜTÜ OLANLAR VE HAYIR DEMEYİ DÜŞÜNENLERİ BEKLİYORUZ
Tüm Ispartalı hemşerimizi sayın başbakanımızın burada iyi şekilde ağırlanması noktasında meydana bekliyorum. Sayın başbakanımızın konuşmasının ağırlıklı içeriği Anayasa değişikliği paketi olacaktır. Kafasında tereddüt olan veya hayır demeyi düşünen tüm hemşerilerimiz orada sayın başbakanımızın vereceği, ortaya koyacağı mesajları en azından dinleyerek ve objektif olarak değerlendirmesi yerinde olur.  Biz 16 Nisan’da başbakan, Cumhurbaşkanı ya da bir parti genel başkanı seçmeyeceğiz. Tam tersine bizim nasıl gelecekte nasıl bir yönetim sistemiyle yönetileceğimizi, mevcut sistemdeki o kaotik durumları, bu ülkeyi yeniden kaosa sürükleyebilecek o sistemsel açıkların nasıl kapatılacağına ilişkin sayın başbakanımızın Hükümet Meydanı’nda ortaya koyacağı mesajları dinmeleri sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.”
ALTINDA İMZA OLMAYAN BROŞÜRLER DAĞITIYORLAR
Diğer taraftan hayır için bazı imzasız broşürlerin dağıtıldığını belirten Zabun, “Broşürler dağıtılıyor ama bunları kimin dağıttığı belli değil. Altta imza yok. Eğer cesareti varsa bir defa altına imza atsın. İddialarının arkasında kurumsal olarak durabilecekse altına imza atsınlar. Ama bizim bilgilendirme kitapçıklarımızın tamamında imzamız vardır” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °