Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Programı Isparta'da gerçekleştireceğiz

Programı Isparta'da gerçekleştireceğiz

SİYASET 29.03.2017 07:38:00 0
Programı Isparta
Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Meral Akşener'in katılımıyla 12 Nisan'da Isparta'da gerçekleştirilecek miting programına Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından izin verilmemesinin hukuki olmadığını savundu. Okutan, "Meral hanımın 12 Nisan'daki programı Isparta. Nerede olursa olsun bu programı gerçekleştireceğiz" dedi.
MHP'den ihraç edilen Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın Meral Akşener'in katılımıyla 12 Nisan'da Isparta 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek açık hava toplantısı için yaptığı başvuru Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Okutan'ın ret gerekçelerine yönelik yaptığı itiraz da kabul görmedi. Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun ret kararırın hukuksuz olduğunu belirterek '12 Nisan programından vazgeçmiş değiliz. Nerede olursa olsun bu programı yapacağız' dedi.
Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun kendisinin başvurusuna verdiği ret kararının yasalara uygun olmadığını savunan Okutan, şu açıklamayı yaptı: "Referandumla ilgili 12 Eylül'den sonra düzenlenmiş bir yasa var.
Orada TRT'de propaganda usulü var. Yüksek Seçim Kurulu, bu hallerde mecliste grubu bulunan partilere hak tanıyor. İktidar partisinin, muhalefet partisinin TRT'de ne kadar konuşacağına ilişkin haklar tanıyor. Biz talebimizi reddetmelerine gösterilen gerekçe bu madde. Ben TRT'ye başurmadım. İptal ettikleri madde TRT'yle ilgili. Bu maddeden tuttutarak izin vermiyorlar. Bizim başvurumuz böyle değil. Diğer partiler gibi, Muharrem İnce gibi biz de hakkımızı kullanmak istedik. Ben bu ilin milletvekiliyim, halkla toplantı yapmam hakkım. Kanunun maddeleri var. Milletvekilleri açık ve kapalı toplantı yapabilir. Bizim toplantımıza Meral hanım da katılacaktı.
İtiraz ettik. Bizim açımızdan iptal yok. 12 Nisan'da programımız Isparta. Kapalı yerde yapacağız, kahvede yapacağız, yol da yapacağız. Ama mutlaka yapacağız."

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °