Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Partisinden İstifa Eden Sinan Aydın; Çizgimden Asla Sapmam

Partisinden İstifa Eden Sinan Aydın; Çizgimden Asla Sapmam

SİYASET 1.08.2020 07:30:00 0
Partisinden İstifa Eden Sinan Aydın; 
Çizgimden
Asla 
Sapmam
2019 yerel seçimlerinde İyi Parti'den İl Genel Meclisi Üyeliğine seçilen Sinan Aydın, İl Başkanı Özgür Tandoğan ile birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aydın, yaptığı açıklamada İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'u sert bir dille eleştirdi.
 
AYDIN; “GECE – GÜNDÜZ DEMEDEN
CANLA – BAŞLA ÇALIŞTIK”
İl Genel Meclisi Üyesi Sinan Aydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Binbir emekle, yapılan tehditlere, iftiralara boyun eğmeden, Türk milliyetçilerini iktidara getirmek için kurduğumuz İYİ Parti’den istifa etmiş bulunuyoruz Bu benim ve bizimle beraber yol yürüyen dava arkadaşlarım için üzücü ancak mecburi bir karar. MHP’de Parti içi demokrasi mücadelemizi Meral Akşener önderliğinde devam ettirdik ve 25 Ekim 2017 tarihinde ülkücülerin iktidar olması için İYİ Parti’yi kurduk. Bu süreçte mücadele etmekten de verilen görevleri yerine getirmekten de kaçınmadık.
“BEN BU GÖREVE MİLLETVEKİLİNDEN
DAHA ÇOK OY ALARAK GELDİM”
Siz 24 Haziran 2018 milletvekilliği seçimlerinde 18.4 oy alırken ben 31 Mart 2019 yerel seçimlerde halkımızın bana vermiş olduğu 20.19’luk oyla İl Genel Meclis üyeliğine seçildim. İl Genel Meclis üyeliği görevimde tüm vatandaşlarımın sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştım ve ilgilenmeye de devam edeceğim. Daha İYİ Parti kurulduğu andan itibaren başlayan ve Genel Merkezimizin gözlerinde artarak devam eden kargaşalar, parti içi mücadeleler İYİ Parti’yi kuruluş felsefesinden uzaklaştırmıştır. Kişisel hırs ve ikbal derdinde olanlar İYİ Parti kurulduktan sonra partimize adeta üşüşmüş, çirkeflikleri, tehditleri ve biz ülkücülerin alışkan olmadığı hayatımızda da kesinlikle yeri olmayan ikili oyunları ile partimizi adeta işgal etmişlerdir. İYİ Parti’de son dönemde yaşananlar bizim verdiğimiz demokrasi mücadelesine gölge düşürmeye başlamıştır.
“PARTİNİN ÜST YÖNETİMİ
OLAYLARA DUYARSIZ KALDI”
Isparta Merkez İlçe Seçimleri 05/07/2020 tarihinde kurucu merkez ilçe başkanı Hasan Büyükçam’ın işletmekte olduğu kafede yapılmıştır. Genel Merkezin teşkilatlara gönderdiği gözlemci bulundurma şartı genelgesine rağmen İYİ Parti Genel Merkezinden kimse seçimlere gözlemci olarak gönderilmemiştir. Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un İYİ Parti Genel Merkezini, ‘gözlemci gönderdiğiniz takdirde istifa ederim’ şeklinde tehdit ettiği iddiaları ise bizi derinden üzmüş ve partimizin ilkelerine büyük bir darbe vurmuştur. Türk Milliyetçilerinin maruz kaldığı bu olaylara başta genel başkan yardımcısı Ispartalı hemşerimiz Nuri Okutan olmak üzere parti üst yönetimi duyarsız kalmıştır.
“İFTİRALARA, TEHDİTLERE
BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ”
Isparta İYİ Parti Teşkilatı Aylin Cesur’un istifa tehditleri karşında yalnız bırakmışlardır. Isparta’da İYİLİK hareketini iktidar yapmak için gecesini gündüzüne katan teşkilatı yok sayan başta genel merkez olmak üzere İYİ Parti yetkilileri Milletvekili Aylin Cesur’u 28. Dönemde de seçilmiş bir milletvekili olarak görebilecek midir? İYİ Parti’yi kurarken her türlü iftiraya, tehdite boyun eğmediğimizi tüm kamuoyu bilmektedir. Verilen tüm mücadelenin ardından kurulan İYİ Parti’nin kurucu il başkanı Mustafa Şimşek ve ikinci il başkanı Mehmet Ertekin 24 Haziran seçimlerinde ülkücülerin oylarıyla seçilen Aylin Cesur’un genel merkeze baskıları ile istifa ettirildiği kamuoyunun malumudur. Şimdi bu kişiler bir araya gelerek hareket etmekte birlikte Isparta siyasetini dizayn etmeye çalışmaktadır.
“İL BAŞKANIMIZ BORÇLARI
ÖDERKEN SİZ NEREDEYDİNİZ?”
Soruyorum bu kişilere ne değişmiştir? Yine yerel seçimlerde Aylin Cesur’un Belediye Başkan adayımız Gökmen Gökmenoğlu’na destek olmadığı bilinmektedir. Soruyorum Gökmen bey için ne değişti? Aylin Cesur’un şimdi ki hedefi ise partinin tüm borçlarını ödeyen, il başkanımız Özgür Tandoğan oluşmuştur. Şimdi görüyorum ki sayın Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı yapma hedefi ile çıktığımız bu yolda maalesef küçük hesaplardan, doksanlı yılların merkez siyasetinden kendimizi kurtaramadığımızı acı gerçeklerle gördüm. Küçük hesaplar yapan doksanlı yılların siyasetçisi Aylin Cesur’a soruyorum il başkanımız Özgür Tandoğan partinin borçlarını temizlerken siz neredeydiniz? Isparta’da İYİ Partileri ötekileştiren Aylin Cesur, bir milletvekilinin görevi değildir ekran görüntüsü almak ve ses kaydı almak, hele hele yönetimdeki kişilerin sosyal medya hesaplarında kimleri beğendiğine kadar takip etmek hiç görevi değildir bunu size bir Ispartalı olarak hatırlatmak isterim.
“ŞAHSİ İKBAL VE HIRSLARINI TATMİN ETME
YERİ OLACAĞIMIZI DÜŞÜNEMEDİK”
Bir milletvekilinin görevi basta seçim bölgesi olmak üzere memleketine hizmet etmektir. Bizler memleket sevdasında bu yola düşmüşken siz kendi şovunuzun peşindeydiniz hem de bir şehit cenazesini alet edecek kadar… ama sizi uyarayım Aylin Cesur, ülkücüler sizin küçük oyunlarla kurduğunuz şovunuza alet olmaz. Çünkü ülkücüler şerefli bir bayrağın taşıyıcılarıdır. Sizi şahsıma sorsalar inandığınızı söylediğiniz merhum Demirel’in sözüyle cevap veririm. Bir kelimeyle anlatın derseniz "iyidir" derim. İki kelimeyle anlatın derseniz "iyi değildir" derim. Biz bu yola çıktığımızda çok şey hayal etmiştik ama kendilerine eski demokrat diyen bir kitlenin hedefi olacağımızı, şahsi ikbal ve hırslarını tatmin etme yeri olacağımızı düşünemedik.
“İYİ PARTİ ÜYELİĞİNDEN
İSTİFA EDİYORUM”
Türkün son başbuğu Alparslan Türkeş’in dediği gibi “Türk Töresinin bir şartı da yüksek vazife duygusudur. Vazifeyi her ne pahasına olursa olsun yapmaktır. Diğer bir şart, toplum uğrunda her çeşit fedakârlığı yapmaktır. Millete hizmet yolunda şahsi menfaatlerden, şahsi zevklerden feragattir. Vazgeçmektir. Kişiler kendilerini millet için feda ederler. Türk Milleti'nin büyüklüğü böyle yükselecektir. Onu sizler yaşatacak, sizler yükselteceksiniz.” Türk-İslam davasında ömrü boyunca ülkücü olarak yaşayan şahsım başını ülkücülerin çekmediği hiçbir yerde olmamıştır, olmayacaktır. İYİ Parti üyeliğimden istifa ettiğimi bildiriyorum” dedi.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °