Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Partiden İHARÇ edilecekler!

Partiden İHARÇ edilecekler!

SİYASET 3.09.2019 06:19:00 0
Partiden 
İHARÇ 
edilecekler!
Ahmet Davutoğlu'nun arasında olduğu 4 AK Partili ihraç istemiyle disipline gönderildi.
 
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı kesin ihraç talebiyle AK Parti Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.
Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) bugünkü toplantısında yeni parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verildi.
Davutoğlu’nun yanı sıra eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı oybirliği ile disipline gönderildi. Eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin de kesin ihraç talebiyle il disiplin kurullarına sevk sürecinin işletileceği öğrenildi.
Yeni parti kuracağı öne sürülen Davutoğlu’nun, son dönemde hükümete yönelik eleştirileri gündemdeydi. Davutoğlu, TV 5 yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 2016’dan beri 5 kez görüştüğünü ve anayasa değişikliği başta olmak üzere eleştirilerine ilettiğini söylemişti.
Davutoğlu, “Bunu çekingen, mahcup bir edayla söylemiyorum, kararlı bir şekilde söylüyorum: Ümidimizde çok ciddi zayıflama var, halkta da talep ve beklenti artıyor. Dolayısıyla yeni bir siyasi harekete ve partiye ihtiyaç var. Onlar (AK Parti) dese ki gelin konuşalım, konuşuruz. Eğer önümüzdeki günlerde bu çağrımız yanıtsız kalırsa yeni bir hali yeni bir yol olarak bağlamaz lazım. Dikkate alınmazsa yeni bir yoldan kastım da açıktır” demişti.

Anahtar Kelimeler: partideniharçedilecekler
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °