Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Otoparkı hizmete açtığınızda kimse size hesap soramaz

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, ITKM’nin altındaki otoparkın belediye tarafından hizmete açılması gerektiğine işaret ederek, “kimse sizin oradaki anahtarı açıp, otoparkı hizmete soktuğunuz takdirde bunun hesabını sormaz. Ama gecikme

SİYASET 16.06.2016 06:28:00 0
Otoparkı hizmete açtığınızda kimse size hesap soramaz
Isparta’nın 20 yıldır kanayan yarası ITKM’de süreç belirsizliğini koruyor. Bu aşamda ITKM’nin altındaki 1800 araçlık otoparkın hizmete açılması bekleniyor. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’da belediyenin buradaki otoparkı hizmete açması gerektiğini belirtti. Osman Zabun, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Bunu söylemekten hiç bıkmadım, usanmadım. Yine söyleyeceğim, söyleyeme de devam edeceğim. Ta başından beri Sayın Günaydın’la yan yana geldiğimiz ortamlarda da kendisine açık ve net olarak ifade ettim; siyasi destek istiyorsanız siyasi destek, hukuki destek istiyorsanız hukuki destek. Bunu size sağlamaya sonuna kadar hazırız. Yeter ki artık bu işi bitirin. 2009’dan beri geride bıraktığımız süreç içerisinde maalesef kayda değer bir gelişme olmadı. En son otoparkı açacağız şeklinde açıklamaları olmuştu. Bu açıklamalardan memnun olmuştum. Çok gecikmiş olmasına, arada geçen onca yılın oluşturduğu zarara rağmen bunu önemli bir gelişme olarak kabul etmiştim. Ama halen açılmış değil.
ISPARTA BUNDAN ÇOK ZARAR ÇEKMİŞTİR
Bunu mahkemeye götürüp, bilirkişi tespiti yaptırmak ipe un sermekten başka bir şey değil. Sizin orada yapacağınız şey kapının anahtarını açmak. Bunun için mahkemeye veya herhangi bir şeye ihtiyaç yok. Bu kadar basit. Mülkiyet belediyede. Siz belediye başkanı ve Isparta Belediyesi olarak gideceksiniz, kapıdaki anahtarı açacaksınız, oradaki otoparkı bir an önce hizmete açacaksınız. Isparta bundan çok zarar çekmiştir. Çevredeki esnafımız bundan çok zarar çekmiştir. Yapılması gereken şey mazeret üretmek değil, kapıdaki anahtarı kilidi kırıp atmaktır. Oraya da Ispartalı hemşehrilerimizin araçlarını park etmelerinin önünü açmaktır.
YENİ OTOPARKLARA, REVİZYONLARA BİR ŞEY DEMİYORUZ
Sayın Günaydın’ın bir dünya yerde otoparkları yenilemek, revizyon, ıslah yapmak gibi çalışmalar içerisinde. Bunlara bir şey demiyoruz. Ama oradaki bir potansiyeli harekete geçirmemiş olmaması da bizi üzüyor, canımızı acıtıyor ve Isparta’mıza zarar oluşturuyor.
HUKUK, GÜN GELİR BUNUN HESABINI SORAR
Oradaki hukuki sorun 2009’dan bugüne kadar oranın hiçbir şekilde çalıştırılmamış olmasından dolayı kaynaklanan kamu zararıdır. Hukuk, gün gelir bunun hesabını sorar. Ama kimse sizin oradaki anahtarı açıp, otoparkı hizmete soktuğunuz takdirde bunun hesabını sormaz. Ama gecikmenin hesabını sorar.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °