Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Okutan'dan açıklama

Okutan'dan açıklama

SİYASET 13.02.2017 19:09:00 0
Okutan
MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, kendisine ihraç talebiyle disipline sevk edildiğine dair somut bir şey ulaşmadığı söyleyip “Parti disiplinini bozan bir hareket içinde hiç olmadık. Biz ülkücü iradenin ve Türk milliyetçilerinin görüşü doğrultusunda hareket ediyoruz. Ülkücülerde hayır diyor” şekline konuştu. MHP’li Okutan, “Ayrıca partimiz referandumla ilgili evet yada hayır denilmesi yönünde bir karar almadı. Parti kararı bulunmuyor. Bu bakımdan böyle bir istişare kararı olsa idi kabul etmesem de parti kararına uyardım” açıklamasında bulundu.
MHP’de bugün milletvekilleri Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu ve İsmail Ok ile birlikte partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilen Isparta Milletvekili Nuri Okutan, DHA’ya konuştu. Kendilerine buna ilişkin her hangi somut bir şey ulaşmadığını belirten Milletvekili Okutan, “Parti disiplinini bozan bir hareketimiz eylemimiz olmadı” dedi.
MHP’nin parti programı ve seçim beyannamesinde gösterildiği şekilde parlamenter sistemi benimseyen ve bunun savunucusu olan çizgide yürüdüklerini kaydeden Milletvekili Okutan, “Ben hala aynı çizgideyim” dedi.
Okutan şunları söyledi.
“Ak parti 7 Haziran’da seçim programını tamamen başkanlık sistemi üzerine kurdu ve bu hatırlarsanız çözüm süreciyle birlikte değerlendirilmişti. Biz bunun karşısında durduk. Partimizin çizgisine dayandırarak politikamızı belirledik. Hem 7 haziran hem 1 kasımda bunun üzerine gittik.
7 Haziran’da millete gidildi millet bunu tasvip etmedi. Ak partinin oy oranı düştü. Dolayısıyla onlar da 1 kasım’da başkanlık sistemini hiç dillendirmeden koalisyon hükümetlerinin kötülüklerinden bahsederek tek parti iktidarının lazım geldiğini ileri sürerek bir politika izlediler.
Biz şöyle düşünüyoruz. Mhp’nin çizgisindeyiz. Ülkücü iradenin Türk milliyetçilerin görüşü doğrultusunda hareket ediyoruz. Ülkücülerde hayır diyor. Dolayısıyla biz gerçek milliyetçi hareket partisinin programının,  beyannamesinin ve ülkücü iradenin temsilcisiyiz. Bizim partimizin de bu saate kadar bizimle partinin diğer yürütme kurulu dahil kongre üyeleri dahil bu yönde bir tartışması olmadı. Evet mi diyelim hayır mı diyelim şeklinde bir görüş alınmadı.
Bu nedenle parti disiplinini bozan bir hareket içinde hiç olmadık. Parti ziyaretlerimizi gündeme getiriyorlar. Bizim nezaket ziyaretimiz normaldir. Her başka partiyi ziyaret eden disiplini mi bozmuş oluyor? Genel başkanımız da buluşuyor zaman zaman başka partilerle. Bu oylama sayın Cumhurbaşkanının parti ilişkisinin sürdürülmesi oylamasıdır. Özünde budur. Dolayısıyla AK Parti kendine genel başkan seçecek.
Bize ne oluyor. Biz bunun neresindeyiz. Biz mi genel başkan seçeceğiz. Bunu bozan genel başkanının şahsi görüşleri var. Dün farklı bugün farklı bir söylem var. Parti kararı yok. İstişare yok. Partimizin savunucusuyuz. Niye rahatsız oluyorlar anlamıyorum. Evet demeyince neden rahatsızlık oluştu. Biz partili olarak orada konuşmuş değiliz. Evet diyenler diyorda hayır diyenlere neden bu zulüm yapılıyor.  Biz partimize sayın genel başkanımız ve cumhurbaşkanına karşı kaba bir tutum içinde olmadık olmayız da.  Bu bakımdan böyle bir istişare kararı olsa istemesem de parti kararına uyarım. Biz memleketin geleceği açısından partimizi ve davamızı savunuyor. AK Partiye bir şey mi dedikte bizi partiden atıyorlar.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °