Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

O Vekillerin de Dokunulmazlıkları Kaldırılacak O Vekillerin de Dokunulmazlıkları Kaldırılacak

O Vekillerin de Dokunulmazlıkları Kaldırılacak

SİYASET 27.09.2020 11:20:00 0
O Vekillerin de
Dokunulmazlıkları
Kaldırılacak 
O Vekillerin de
Dokunulmazlıkları
Kaldırılacak
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6 – 8 Ekim Kobani olayları ile ilgili olarak 82 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararı içinde yer alan ancak, Milletvekili oldukları için gözaltına alınamayan HDP’li 7 Milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda fezleke hazırlanıyor. Böylece, o vekiller için de gözaltına alınarak yargı yolu açılacak.
 
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Ankara başsavcılığı, HDP’li yedi kişinin vekilliklerinin düşürülmesi için fezleke hazırlanacağını bildirdi. Başsavcılığın 2014’teki Kobani olayları nedeniyle başlattığı soruşturmada bugün 82 kişiye gözaltı kararı çıkarılmış, aralarında HDP’li ismin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.
 
Savcılığın yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Olay tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi MYK üyesi olan ve hâlen Halkların Demokratik Partisi milletvekili oldukları anlaşılan yedi kişi hakkında, Anayasa’nın 83’üncü maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Fezleke düzenlenecektir.”
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °