Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Nuri Okutan’dan sistem eleştirisi: Bu ülkede ‘İyileştirilmiş Parlamenter Sisteme’ Geçiş şart

Nuri Okutan’dan sistem eleştirisi: Bu ülkede ‘İyileştirilmiş Parlamenter Sisteme’ Geçiş şart

SİYASET 30.11.2019 19:34:00 0
Nuri Okutan’dan sistem eleştirisi: 
Bu ülkede 
‘İyileştirilmiş
Parlamenter 
Sisteme’ 
Geçiş şart
İYİ Parti Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, ülkede Başkanlık sisteminin tutmadığını belirterek; “Türkiye’de bu sistemin yürümediği ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerekiyor” dedi.
 
İYİ Parti Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ispartalı olan Nuri Okutan, bugün Isparta’ya geldi. Partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Okutan, daha sonra çeşitli ziyaretlerde bulundu.
OKUTAN; “HEM CUMHURBAŞKANI
HEM PARTİ GENEL BAŞKANI”
Okutan’ın ziyaretinin ardından il başkanlığında partililerle yapılan toplantıya; İl Başkanı Özgür Tandoğan, Merkez ilçe başkanı Hasan Büyükçam ve çok sayıda partili katıldı. Milletin en zor dönemden geçtiğini söyleyen Okutan, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Okutan konuşmasında; “Bilindiği gibi, ülkemiz yaklaşık 1,5 yıldır Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetiliyor. Diğer bir deyişle Cumhuriyet tarihi boyunca uygulanan parlamenter sistemden ayrılmış durumda. Devletin de siyasetin de başında bir kişi var. O da Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda kendi Partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Cumhurbaşkanının uluslararası düzeyde yaşadığı veya karşılaştığı olumsuzluklar tabiki bizi de rahatsız ediyor. Çünkü o gittiği yerlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil ediyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı devleti temsil ettiği için savunmak isteriz. Savunduğumuz da oluyor. Devleti temsil ettiği hususlarda. Cumhurbaşkanı bu tür davranışlara muhatap olmasını yanlış buluyoruz. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı aynı zamanda Ak Parti’nin de genel başkanı pozisyonunda” dedi.   
“BU SİSTEM ARTIK YÜRÜMÜYOR, İYİLEŞTİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME GEÇİLMELİ”
Türkiye’de bu sistemin yürümediğini ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan; “Ülkede Türkiye ittifakı ile bir barışın oluşması gerekiyor. Adalet yerle bir olmuş durumda devlet çalışmıyor. Dış politikada iç politikada bir takım sıkıntılarımız var. Türkiye bunu bir barış içerisinde çözmesi lazım. Yerli yerince bir sisteme gitmesi gerekiyor.
“GENEL BAŞKANIMIZIN
DAVETİ HALÂ GEÇERLİ”
Cumhurbaşkanının bağımsız bir pozisyonda olması gerekiyor. Anayasanın yeniden iyileştirilmiş parlamento sistemi düzenlenmelidir. Sayın genel başkanımız partimizin kuruluş yıldönümünde gelin bunu birlikte çözelim dedi. Bu davetimiz hala geçerli. Nasıl bir seçim sistemi olacak onun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °