Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Milli mücadele ruhu ile sahadayım

Milli mücadele ruhu ile sahadayım

SİYASET 17.05.2018 08:14:00 0
Milli mücadele ruhu ile sahadayım
CHP’de 2015 seçimlerinde ikinci sıradan milletvekili adayı olan İsa Önder Dinçtürk, 24 Haziran seçimlerinde Isparta’dan aday adayı olduğunu açıkladı. Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisinde çeşitli kademelerde görev üstlenen Dinçtürk “Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşulları bilerek görev talep etmek için aday adaylığı başvurumu yaptım. Bu süreçlerde görev almayı milli mücadele ruhu ile bir yurttaşlık görevi olarak görüyorum” dedi.
24 Haziran seçimleri için partilerde aday adaylığı başvurularının ardından YSK’ya kesin listelerin sunulması için aday belirleme süreci devam ediyor. 2015 seçimlerinde CHP’de ikinci sıra milletvekili adayı olan İsa Önder Dinçtürk, şimdiden sahadaki çalışmalarına başladı. CHP milletvekili aday adayı Dinçtürk, görev talebi ile yola çıktığını söyleyerek “bizde milletvekili adaylığı bir gelecek beklentisi değildir. Şahsi ikbal hesabı ile göreve talip olunmaz. O nedenle aday listeleri henüz kesinleşmemiş olsa da biz halka ulaşmak için çalışmalara başladık ve sahadayız. Bu noktada sıralamanın bizim için hiçbir önemi yok” şeklinde konuştu. 
TÜRKİYE ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR
Türkiye’nin zor günlerden geçtiğine dikkat çeken İsa Önder Dinçtürk, “bugün Türkiye ancak kurucu parti olan CHP’nin programı ile aşabileceği sorunlarla karşı karşıyadır. Ekonomi, dış politika, adalet gibi birçok alanda mevcut iktidar tarafından 16 yıldır yıpratılan değerlerin yeniden kazanılması gerekiyor. Ekonomide talan kültürü ile icraatlar yaptılar. Bunu ancak kurtuluş savaşının ardından genç bir cumhuriyet olarak Türkiye Cumhuriyetini kuran irade düzeltebilir. CHP’ye ‘bugüne kadar ne yaptınız’ diyerek saldıran iktidar 16 yıldır CHP’nin açtığı KİT’leri, değerleri satarak ayakta duruyor. Bugün satacak bir şey bırakmadıklarından ülkemiz bu haldedir” dedi.
Ramazan ayının tüm Isparta halkına ve İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Dinçtürk “içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında Türkiye’nin seçimlere gidiyor olmasının hem ülkemiz hem de İslam ülkeleri açısından hayırlara vesile olacağına inanıyorum” diye konuştu.
GENÇLİK KOLLARINDA YETİŞTİ
Cumhuriyet Halk Partisinin uzun yıllardır, birçok organından görevler alan İsa Önder Dinçtürk kendini tanıtırken “aileden CHP kökenli bir yapıya sahibiz. SHP' den bu güne partimizin ilçe başkanlıkları, il yönetim kurulu üyelikleri, tüzük komisyonu üyeliği, kurultay delegeliği son olarak da 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde ilimizde yapılan ön seçimlerde Isparta ikinci sırada milletvekili adaylığı yaptım. ÇYDD, ADD Isparta, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Yürüme Engelliler Derneği, ITSO, Eczacılar Odası gibi bir çok STK üyesiyim. 2015 seçimlerinde seçim kampanyalarını sıra gözetmeksizin yoğun bir çaba içinde götürdüm. Dava insanı olarak dün olduğu gibi bundan sonrada tüm gücümle mücadeleye devam etmek için yola çıktım. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezun uyum, serbest eczacılık yapıyorum. Bir çocuğum var. İngilizce bilirim” ifadelerini kullandı.GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °