Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Milletvekili Özel’den turizm konusunda ilginç tespit: Isparta dışından gelenler Isparta’yı; Ispartalılardan daha iyi biliyor

Milletvekili Özel’den turizm konusunda ilginç tespit: Isparta dışından gelenler Isparta’yı; Ispartalılardan daha iyi biliyor

SİYASET 28.07.2019 08:17:00 0
Milletvekili Özel’den turizm konusunda ilginç tespit: 
Isparta dışından gelenler Isparta’yı; 
Ispartalılardan
daha iyi 
biliyor
Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta’nın Türkiye’nin keşfedilmemiş üç ilinden bir tanesi olduğunu belirterek; “Isparta dışından gelen kişiler Isparta’yı çok beğeniyorlar ama bizim Isparta halkımız hemen şurada Zindan Mağarasını, Çandır’ı bilmiyor. Isparta, doğa güzelliklerini pek tanımamış, keşfetmemiş. Bunu bizim biraz daha gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor” dedi.
 
MİLLETVEKİLİ ÖZEL’DEN
ÖNEMLİ VE İLGİNÇ TEPSİT
Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, dün Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı (YEKSAV) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Pişi ve İkram Günü"ne katıldı. Pişi Gününde bir konuşma yapan Milletvekili Recep Özel, turizm konusunda önemli ve ilginç bir tespitte bulundu.
ÖZEL; “EĞİRDİRİN TURİZM POTANSİYELİ YÜKSEK
OLDUĞU HALDE GELEN TURİST SAYISI NEDEN AZ?”
Milletvekili Özel konuşmasında; “Bilindiği gibi Eğirdir Isparta’mızın turizm yönünden en önemli ilçelerimizden birisidir. En iyi potansiyele sahip ilçelerimizden birisidir. Bu noktada aslında Eğirdir’in çok daha iyi noktalara gelmesi gerekiyor. Şunu mukayese ediyoruz. Ankara’nın Beypazarı ilçesi var. Oranın doğa güzelliği yok, hatta hiçbir şeyi yok. Sadece tarihi evleri var. Makarna kesiyorlar onları satıyorlar. Ama Eğirdir’imizin Gölü var, manzarası var, her şey var. Gelen turist sayımız neden az. Bunu oturup konuşmamız lazım.
“EĞİRDİR GÜL VE LAVANTA
TURİZMİNDEN DAHA ÇOK FAYDALANMALI”
Isparta’da bulunan gül ve lavanta bahçeleri gezisinden Eğirdir de faydalandı. İnşallah Aksu Zindan Mağarası’nı da bu konseptin içerisine alıp yerli ve yabancı turist sayısını arttırmamız gerekiyor. Her şey alt yapıdan geçiyor. 2020 yılında Isparta Özel İdaresi bir program yaparken bu turizmde öne çıkan beldelerin, ilçelerin, köylerin alt yapılarını güzelleştirmede öncelik vermesini isteyelim.
“ISPARTA DIŞINDAN GELENLER ISPARTA’YI
ISPARTALILARDAN DAHA İYİ BİLİYOR”
Isparta, Türkiye’nin keşfedilmemiş üç ilinden bir tanesi. Amasya, Kastamonu ve Isparta. Isparta dışından gelen kişiler Isparta’yı çok beğeniyorlar ama bizim Isparta halkımız hemen şurada Zindan Mağarasını, Çandır’ı bilmiyor. Isparta, doğa güzelliklerini pek tanımamış, keşfetmemiş. Bunu bizim biraz daha gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor. Isparta, sanayileşmede biraz geride kaldı. Ona yetişmemiz pek mümkün değil fakat Isparta’mızı eğitim şehri, turizm şehri, sağlık şehri olarak ele alabiliriz. Isparta'nın Turizm şehri olması için Eğirdir’i de bunun lokomotifi olarak düşünebiliriz.
“EĞİRDİR’İN GÜZELLİKLERİ ÖN PLANA
ÇIKARILARAK TANITIMI İYİ YAPILMALI”
Doğa güzelliğini daha fazla ön plana getirerek, marka değerini biraz daha yükselterek Eğirdir’i ön plana çıkartıp daha çok turistin bu ilçemize gelmesini sağlayabiliriz. Mesela, 15 gün önce Eğirdir’de Triatlon yarışmaları vardı. Gelen sporcu sayısı 800’dü. Aileleriyle birlikte 2 bin kişi oldu. Eğirdir halihazırdaki imkanlarıyla her hafta bir etkinliğin yapılabileceği bir yer. Biz Eğirdir’i seviyoruz. İnşallah bu anlamda gece gündüz çalışmalarımız devam edecek” dedi.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °