Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MHP'de İsa Yalçın'la devam kararı

MHP'de İsa Yalçın'la devam kararı

SİYASET 14.08.2017 09:14:00 0
MHP
MHP’nin olağan genel kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan İsa Yalçın ve ekibi tekrar göreve getirilerek güven tazeledi. Ancak, Yalçın’ın listesinde birçok ismin değiştiği ve yeni isimlerin listeye girdiği görüldü. 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin kamuoyunda merakla beklenen İl kongresi Cumartesi günü Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi. Partinin 12. İl Kongresine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MKYK Üyesi Hüseyin Kocabaş, Partinin İlçe ve Belde Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. 
YALÇIN; “MHP, KENDİSİNE YÖNELİK HER 
TÜRLÜ SALDIRIYA KARŞI KOYACAK GÜÇTEDİR” 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan kongrede daha sonra Divan Teşekkül ettirildi. Buna göre; Kongrenin Divan Başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Divan Başkan Yardımcılığına MKYK Üyesi Hüseyin Kocabaş ve Caner Erdinç, Katipliklere ise Yusuf Erdoğan ile Akif Çapraz getirildiler. İl Başkanlığının faaliyet raporu, gelir gider cetvellerinin ve tahmini bütçesinin okunup oy birliği ile kabul edilmesinin ardından tek listeyle yeniden İl Başkanı seçilen İsa Yalçın, kongrede yaptığı konuşmada Milliyetçi Hareketin 48 yıl önce başlatılan onurlu ve kararlı bir yürüyüşün tanımı olduğunu söyledi. Yalçın, “Bizler dünyanın en zorlu coğrafyasında yaşayan bir milletiz.  Ne tarihimizi ne kültürümüzü ne de kimliğimizi değiştirme şansına sahip değiliz. Geleceğin Türkiye’sini inşa etmek için varız. MHP’nin ne yapmak isteğini anlamak istemeyenler var. Milliyetçilerin olmadığı son yüzyılı düşünmelerini onlara tavsiye ediyorum. Davaya sahip çıkarak görevimizi yapmaya çalıştık. Amacımız Milli İdareyi, Milliyetçi Hareketle buluşturup partimizi iktidar yapmaktır” dedi. 
“YEREL SEÇİMLERDE İL DAHİL
7 BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAZANDIK” 
Yalçın konuşmasında şunlara yer verdi. “Bizler, MHP Isparta İl Başkanlığı olarak 20 ayda 3 seçim ve 1 referandum geçirdik. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ise ilimizde büyük bir başarı sağlayarak İl Merkez Belediye Başkanlığı dahil 7 ilçe ve Belde Belediye Başkanlığını kazandık. Bu Belediyelerimiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra örnek hizmetlerine devam etmektedirler. Bu da bizleri gururlandırmaktadır. 
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ
MUHAFAZA ETMEYİ BAŞARDIK” 
Geçtiğimiz süreçte gerek 1 Haziran gerek 1 Kasım seçimleri öncesinde ve sonrasında çok yönlü saldırılara maruz kaldık. Partimiz üzerinde çok tehlikeli algı operasyonları yapılmaya çalışıldı. İl Başkanlığı olarak tüm bu süreçlerde birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeyi başardık.   
“BİZ UYARDIK AMA 
DİNLEYEN OLMAMIŞTI” 
FETÖ denilen terör örgütüne biz o zamanlar çete diyor ve çok önemli uyarılarda bulunuyorduk. Ancak, bu uyarılarımızı dikkate almadılar ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde bizzat bu hainliği yaşayınca bize hak verdiler. Şuanda da ülkemizin iç ve dış mihraklar tarafından yok edilmeye çalışıldığını biliyoruz. Ama, Türkiye Cumhuriyeti yani Türk milleti bunlara asla meydan vermeyecek ve birlik beraberliğini koruyarak sonsuza dek yaşayacaktır.
İŞTE, MHP İL YÖNETİMİ 
Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve tek liste ile gidilen seçimler neticesinde mevcut Başkan İsa Yalçın başkanlığındaki liste delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak göreve seçildi. Buna göre; İsa Yalçın Başkanlığındaki MHP Isparta İl Başkanlığının yeni yönetimi şu isimlerden oluştu. 
YÖNETİM KURULU: Ali Özgüleş, Barış Gümüş, Ceylani Eskici, Fatih Semiz, Hasan Hüseyin Yiğit, Hüseyin Yıldırım, İkram Ceyhan, İsmail Alp, Kemal Keskinoğlu, Mehmet Ali Kandemir, Melih Köse, Mete Elcim, Osman Sinan, R. Bayram Kabalak, SezelGençgönül, Yusuf Erdoğan, Hüseyin Şengül, Hüseyin Tulum, Mustafa Özdemir ve Basri Sönmez. 
DİSİPLİN KURULU:  Teoman Bardak, Behlül Börekçi, Ömer Berber, Metin Kaya, Afşin Ceyhan, Murat Çağrı Yıldız ve Gökhan Semerci. 
ÜST KURUL DELEGELERİ : İsa Yalçın, Akif Çapraz,  Muhammet Umur Güzerin, Mete Elcim, Oğuzhan Göker, Ramazan Tünel, Barış Gümüş, Zübeyde Turhan, Teoman Bardak ve Hüseyin Uçman.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °