Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MHP tarihi kavşağı başarıyla geçecektir

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Milliyetçi Hareket Partisi, gelenekleriyle, 47 yıllık birikimiyle ülkeye ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sevdası ile bu önemli, tarihi kavşağı başarıyla geçecektir” dedi.

SİYASET 6.06.2016 08:00:00 0
MHP tarihi kavşağı başarıyla geçecektir
Milliyetçi Hareket Partisi’nde(MHP) tüzük kurultayı tartışmaları devam ediyor. Mahkemenin atadığı çağrı heyeti tüzük kurultay için 19 Haziran’ı belirlerken, MHP Genel Merkezi, seçimli büyük kurultay için 10 Temmuz tarihini açıklamıştı. Hangi tarihte kurultay olacağı tartışmaları sürerken MHP İl Başkanı İsa Yalçın, partisinde yaşanan süreci değerlendirdi.
YARIŞ HALİNDE OLUNDUĞU ZAMAN İLLA SIKINTILAR OLUR
Milliyetçi Hareket Partisi’nde, Türkiye’nin bu ağır tahribatından ve sıkıntılarından kurtulması ve partinin de iktidara hazır hale gelmesi için parti içerisinde dışarıdan göründüğü gibi çok yoğun bir iç mücadelenin olduğu bir ortam bulunduğunu dile getiren İsa Yalçın, “Bir ahde vefa göstererek, MHP’nin Türkiye’nin bir umudu olan bir siyasi hareket halinde herkesi kucaklayabilecek bir ortam oluşturulması için çalışmalar devam ediyor. Yarış halinde olunduğu zaman illa sıkıntılar olur. Bunun anormal karşılanmaması gerekir. Örneğin 2 kardeş bile olsa bunun kazananı sevinecektir, kaybedeni mutlaka üzülecektir. Ama biz kardeşten öteye birbirimize bağlı olan ülkücü, milliyetçi camiada bu süreç kısa sürede bitecektir” dedi.
UMUTLARIN TÜKENMEDİĞİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYACAKTIR
MHP’nin gelenekleriyle, 47 yıllık birikimiyle ülkeye ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sevdası ile bu önemli, tarihi kavşağı başarıyla geçeceğini vurgulayan Yalçın, “Umut olan ve iktidara talip bir siyasi parti olarak yoluna devam edecektir. Onun dışındaki konular üst kurul delegelerinin yoğun çalışmalarıyla devam edecektir. Kimse endişe etmesin. Verilen bir mahkeme kararı var. bu kararı tanıdığını genel merkezimiz ilk gün açıkladı ve bir takvim oluşturuldu. Kısa süre sonra hiçbir sıkıntı olmadan bu işlerin yoluna gireceğini düşünüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi, tüm Türkiye’de çarenin bitmediğini, umutların tükenmediğini bir kez daha ortaya koyacaktır” dedi.
ÖNÜMÜZDE TEK SEÇENEK KALACAK
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 19 Haziran’daki tüzük kurultayına katılıp, katılmayacağına ilişkin soruya da şu cevabı verdi: “Büyük bir çalışmadan bahsediyorum. 19 Haziran’daki tüzük kurultaya katılıp, katılmama değil, bu işin teşkilatımızı ve tabanımızı ilgilendiren konuları var. bunların hepsini düşünerek yolumuza devam ediyoruz. Bu çalışmalar neticelendiğinde önümüzde tek seçenek kalacak. O yüzden bir sıkıntı olmayacak.”

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °