Bugün, 19 Mart 2024 Salı

MHP’nin olduğu yerde kimsenin endişesi olmasın

MHP’nin olduğu yerde kimsenin endişesi olmasın

SİYASET 27.03.2017 05:20:00 0
MHP’nin olduğu yerde kimsenin endişesi olmasın
MHP’nin yeni Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, referandumda ülkücü tabanın büyük oranda hayır vereceği iddialarına sert çıkarak, “CHP’nin il başkanı ‘MHP’nin yüzde 95’i hayır diyor’ diye açıklama yapıyor. Ülkücülerin ne diyeceği CHP’ye ve onun il başkanına kalmadı. İlk önce kendilerine bakıp HDP ile nasıl omuz omuza olduklarını açıklamaları gerekiyor” dedi.
    
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Merkez İlçe Başkanlığına yeni atanan Akif Çapraz, dün yönetim kuruluyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda merkez ilçe başkanlığına talip olmadığını, layık görüldüğünü vurgulayan Çapraz, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda ülkücü tabanının büyük oranda hayır diyeceği iddialarına da yanıt verdi.
İlk olarak göreve getirilmesiyle ilgili görüş belirten Akif Çapraz, “14 Mart 2017 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin emirleriyle, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Şevkat Çetin beyin talimatlarıyla kurucu merkez ilçe başkanlığına atandım ve yönetimimizle birlikte göreve getirildim. Çok köklü bir siyasi parti olarak bu davaya kendimizi atanmışlıktan ziyade adanmışlık olarak görüyoruz. Talip olmadık, layık görüldük. Başta genel başkanımız olmak üzere bizi bu göreve layık gören herkesten Allah razı olsun. Kimsenin başarılı olamayacağımızdan şüphesi olmasın. Allah’ın izni ekip olarak yönetim kurulumuzla birlikte inandığımız dava uğruna ülkemizi bir adım ileri götürmek için elimizden gelen gayreti götüreceğiz” dedi.
ANAYASADAKİ DARBE RUHU NE YAZIK Kİ YAPILAN 18 DEĞİŞİKLİĞE RAĞMEN GİDERİLMEMİŞTİR
Öte yandan Anayasa değişikliğine değinen MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, “1982 anayasasının barındırdığı darbe ruhu ne yazık ki yapılan 18 değişikliğe rağmen giderilmemiştir. İki başlı yapının siyasi sorumluluk tarafı meclis önünde hesap verilebilirliği düşünülmüşse de cumhurbaşkanının sadece vatana ihanetten yargılanabilir konumda olduğu da gözler önündedir. Aslında bununla ilgili de muallaklık vardır. 1991’de bu yasanın da geçerliliğinin kalktığıyla ilgili yasada bir boşluk bulunmaktadır. Anayasada çarpık düzen zamanla daha karmaşık bir hal almış, 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 krizine gelinmiştir. O dönemde TSK’nın e muhtıra olarak geçen sivil siyaseti tehdit eden bir açıklaması olmuştur. AKP tarafından getirilen anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi zaten aksayan parlamenter sistemi iyice normlardan uzaklaştırılmıştır. MHP’nin uyarılarına rağmen tahrip edilen sistemin bir an önce düzeltilmesi ertelenemez bir ihtiyaç haline gelmiştir” şeklinde konuştu.
TÜRKLÜK İÇİN EVET, TÜRKİYE İÇİN EVET DİYORUZ
Referandumda evet diyen vatandaşlar kadar hayır diyen vatandaşların da kendileri için değerli olduğunu bildiren Çapraz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu referandum süreci ülkemizin birliğine vesile olması gerekirken, kutuplaşmaya, ayrışmaya fırsat verilmemesi gerektiğini bildirmek isteriz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da ülkemizin ve milletimizin teminatı olan MHP’nin olduğu yerde hiç kimsenin endişesi olmasın. Özerkliğin olması söz konusu değildir, federasyon olamaz. Teröristle pazarlık olmaz, anayasamızın ilk 4 maddesi kesinlikle ve kesinlikle tartışılamaz. Türkçe’den başka bir dil kabul edilemez. Başka bir millet inşa etme girişimi olamaz. Türk’ün anayasasından Türk’ün adının çıkarılması istenilemez, kabul edilemez. Bebek katiline özgürlük kesinlikle pazarlık bile edilemez. Paralel devlet yapılanmasına hiçbir şekilde müsaade edilmez. Bunun için MHP’nin olduğu yerde devlet, millet, cumhuriyet, Türklük ve Türkiye vardır. Bizim bu cennet vatanımız için yeminimiz var; vazgeçmeyiz, vazgeçemeyiz. Onun için Isparta Merkez İlçe Teşkilatı olarak devlet için evet, millet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklük için evet, Türkiye için evet diyoruz.
ÜLKÜCÜLERİN NE DİYECEĞİ CHP’YE VE ONUN İL BAŞKANINA KALMADI
Milliyetçi Hareket Partisi’nin tabanının yüzde 70-90 oranında hayır vereceği iddia edilmektedir. Ben ve kıymetli yönetim kurulu ile il yönetim kurulu arkadaşlarımızın bu noktadaki düşünceleri bellidir. Kongre süreci yaşıyoruz. Kongre süreçlerinde bununla ilgili olumsuz tavır görmedik. CHP’nin il başkanı ‘MHP’nin yüzde 95’i hayır diyor’ diye açıklama yaptı. Ülkücülerin ne diyeceği CHP’ye ve onun il başkanına kalmadı. İlk önce kendilerine bakıp HDP ile nasıl omuz omuza olduklarını, genel başkan yardımcılarının terörist cenazelerinde tabuta nasıl omuz verdiklerini açıklamaları gerekiyor. Bizim ülkücülüğümüz kendi iç dünyamızdadır. İç dünyamızda bazı dinamiklerimiz vardır. Bu dinamikler içerisinde kendi farklı düşünceleri olan arkadaşlarımız da olabilir. Bunu saygı çerçevesinde dile getirir. Taban hayır noktasından ziyade bu hareketin genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin arkasında hayır diyecektir. Bununla ilgili merkez ilçe teşkilatı olarak mahalle temsilcilerimiz vasıtasıyla mahalle mahalle gezerek çalışmamızı yapacağız.”


Anahtar Kelimeler:
Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °