Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

“MHP’lilerin anca %2’sinin ‘evet’ vereceğini tahmin ediyorum”

“MHP’lilerin anca %2’sinin ‘evet’ vereceğini tahmin ediyorum”

SİYASET 14.02.2017 05:45:00 0
“MHP’lilerin anca %2’sinin ‘evet’ vereceğini tahmin ediyorum”
Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, son seçimde MHP’nin Isparta’da yüzde 12 oy aldığını belirterek, “Referandumda yüzde 2’sinin anca evet vereceğini tahmin ediyorum. Asla Sayın Bahçeli’nin dediğine itaat edeceklerini söylemiyorlar. Çevremizdeki insanların durumu böyle” dedi.
Kanal32’de yayınlanan Gülkent’te Bugün programına konuk olan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunu değerlendirdi. Isparta’da AK Partililerden de referandumda destek vermeyeceğini belirten kişilerin olduğunu ileri süren Gençay, MHPlilerin de büyük çoğunluğunun Bahçeli gibi düşünmediğini öne sürdü. Gençay, “MHP Isparta’da en son yüzde 12 oy aldı.  Ben yüzde 2’sinin anca belki evet vereceğini tahmin ediyorum. Asla sayın Bahçeli’nin dediğine itaat edeceklerini söylemiyorlar. Çevremizdeki insanların durumu böyle” dedi.
“İDDİA EDİYORUM HDP HAYIR DEMEYECEK”
Referandum süreciyle ilgili değerlendirme yapan Gençay şunları söyledi: “Burada uygulanan siyaset şu; ya bendensin ya hainsin. Bu çok yanlış bir şey. İnsanlar yanlış karar verebilir, onlar da bizim kardeşimizdir. HDP’nin milletvekillerini 2004’te cezaevinden çıkaran kimdi? Bugünkü iktidar. Demek ki HDP milletvekillerini cezaevinden çıkarabiliyorsunuz, çözüm sürecinde aynı masada güzel muhabbetler edebiliyordunuz. O zaman HDP’li kim? Ben iddia ediyorum HDP kesinlikle hayır demeyecek. HDP evet demiş olsa evet kaybetti. HDP siyasette  hep net tavrını söylemiştir. Ama şuanda sessiz kalıyor.
"BİZ İDAM EDİLSİN DİYORUZ, BİZİ HDP İLE AYNI YERE KOYUYORLAR”
Başkanlık sisteminin kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi var.  Isparta’yı ilçe yapabilir, Sav’ı il yapabilir. Eyalet sistemi kurabilir, hiç kimse soru soramaz. Peki HDP neden bunu ister? 2004’te ikiz yasalar diye bir yasa çıktı. Bunu CHP ile AK Parti çıkardı. Bu yasada birincisi herkes yaşadığı bölgede özgürce yaşama hakkına sahiptir. İkincisi halkların yaşadığı bölgelerde çıkan yer altı madenlerinden oradaki halk istifade eder. Bu tam HDP’nin istediği bir şey. Şuanda bizi HDP, PKK ile aynı kefeye koyuyorlar. Ayıp ediyorlar. Ben idamın olmasını isteyen bir adamım. Neden bu değişen maddelerin arasına 50 polisimizi öldüren teröristin idamını koymadılar. Bak o zaman nasıl evet çıkıyordu. Hani halkın istediği oluyordu? İdamı koysunlar. Bizi HDP’lilerle aynı kefeye koymaları için bizim onlar gibi düşünmemiz lazım. İdam gelmesin dememiz lazım. Biz idam edilsin diyoruz bizi HDP ile aynı yere koyuyorlar.”
HİÇBİR KARDEŞİMİZ KİMSEYİ KIRMASIN
Son olarak bu süreçte insanların birbirini kırmaması gerektiğini ifade eden Gençay, “Evetçi, hayırcı hiçbir kardeşimiz kimseyi kırmasın. Neticede evet de çıksa Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz orada. Hayır çıksa da bir sonraki seçim olan 2019’a kadar cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz orada. 2019’da olacak bir şeyi oylayacağız. Bunun için kimseyi kırmaya gerek yok. Referandumda ne çıkarsa çıksın işsizlik azalsın, insanlar arasında adil paylaşım olsun, terör bitsin” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °