Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MHP İl Başkanı Hasan Basri Sönmez; İYİ Parti’den İstifa Eden İlkeli Arkadaşlara Kapımız Açık

MHP İl Başkanı Hasan Basri Sönmez; İYİ Parti’den İstifa Eden İlkeli Arkadaşlara Kapımız Açık

SİYASET 25.08.2020 12:07:00 0
MHP İl Başkanı Hasan Basri Sönmez; 
İYİ Parti’den İstifa Eden
İlkeli Arkadaşlara 
Kapımız Açık
Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, İYİ Parti’den son günlerde istifalarını açıklayanlara çağrıda bulunarak; “Kendilerine kapımız açıktır” dedi.
 
Başkan Sönmez, Yalvaç’ta gerçekleştirdiği temaslar sırasında ziyaret ettiği Özyalvaç Gazetesinde özel açıklamalarda bulundu.
Sönmez merak edilen, Cumhur İttifakı’nın geleceği ve MHP’nin tavrı konusundaki sorumuza, “Milliyetçi Hareket, her zaman devletinin, milletinin menfaatlerinin hizmetinde olacaktır. Bugün Cumhur İttifakı’nda yer almak bu anlayışımızın bir sonucudur. Biz, önce ülkem anlayışına sahip bir hareket olarak; iktidar nimetlerinden faydalanmak gibi basit siyaset amaçlarının çok ötesinde bir memleket ve millet sevgisiyle hareket etmekteyiz, dün de böyleydik, yarın da böyle olacağız.” dedi.
Sönmez’le yaptığımız mülakatın tamamı şöyle:
Özyalvaç: Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ak Parti’ye verdiği destek ve Cumhur İttifakı ne zamana kadar sürecek?
Sönmez: Değerli liderimiz Dr.Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı için çizdiği 2023 ve 2053 hedefleri, bölgenin lider ülkesi olma vizyonu bizim için bu konuda rehberdir. Genel başkanımızın talimatları doğrultusunda biz bu ittifakın güç kazanması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Milliyetçi Hareket, her zaman devletinin, milletinin menfaatlerinin hizmetinde olacaktır. Bugün Cumhur İttifakı’nda yer almak bu anlayışımızın bir sonucudur. Biz, önce ülkem anlayışına sahip bir hareket olarak; iktidar nimetlerinden faydalanmak gibi basit siyaset amaçlarının çok ötesinde bir memleket ve millet sevgisiyle hareket etmekteyiz, dün de böyleydik, yarın da böyle olacağız. Geçmişten geleceğe uzanan misyonumuz ve vizyonumuz bunu gerektirmektedir. Hedefimiz güçlü ve lider Türkiye’yi birlikte ve el ele oluşturmaktır. Düsturumuz “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik”tir.
Özyalvaç: MHP olarak, Ak Parti’nin eleştiri getireceğiniz herhangi bir yanlışı, icraati yok mu son iki yıldır?
Sönmez: İlk sorunuzda aslında cevabı verdim. Bizim siyaset yapma hedefimiz devletimizin ve milletimizin öncelikleridir, kendi siyasi hedeflerimiz ikinci plandadır. Değerlendirme yapabileceğimiz şeyler elbette var, ancak bugünler iç politikayı konuşacağımız günler değildir. Dış politikada yoğun, önemli ve hayati bir dönemden geçiyoruz. Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de, Kuzey Irak’ta çok büyük bir mücadele veriyoruz. Bunun yanında, tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgın sıkıntısını ülke olarak da hissediyoruz. Böyle bir ortamda, iç politik tartışmalarla ülkemizin birlik ve beraberliğine halel getirmek hiç uygun olmaz, parti olarak bu siyasi tavrımızı sürdüreceğiz.
Özyalvaç: Başkanlık sistemi ve parlamenter sistem tartışmalarıyla ilgili görüşünüz nedir? Başkanlık sistemi vaat edilen artıları ülkemize sağladı mı sizce?
Sönmez: Cumhur İttifakı’nın kurulma sebebi ve Başkanlık Sistemi’nin Türkiye’nin gündemine girmesi, bildiğiniz gibi değerli genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin önerisiyle gerçekleşmiştir. Ulusal çıkarlarımızın gerekleri ve devletimize güç vermek bakımından, ülkemizin ihtiyaçları Başkanlık Sistemi’ne geçişi zorunlu kılmıştır. Hızlı karar almak, hızlı bir biçimde uygulamak bizim için ne kadar önemli, geçtiğimiz iki yılda bunu çok iyi anladık. Başkanlık sistemi hız, güç ve birlik sağlayarak bu zor süreci, ülkemizin başarıyla yürütmesini sağlamıştır. Parlamenter sistemde bunları yapmak mümkün değildi. Bu şartlar altında, geriye dönüş mümkün değildir ve ülkemizin de yararına değildir.
Özyalvaç: Erken seçim tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sönmez: Erken seçim, ne bizim ne de siyasetin gündeminde yoktur, böyle bir ihtiyaç da yoktur, böyle bir ortam da yoktur. Bakın, büyük ve stratejik mücadeleler yürüttüğümüz bir dönemdeyiz, salgınla mücadele veriyoruz bir yandan. Ve halkımızın Cumhur İttifakı’na desteğinin azalmak bir yana arttığını bu süreçte hep beraber gözlemledik. Üç yıl sonra seçimler gerçekleşecektir, bu üç yıl içinde de durmadan, dinlenmeden milli hedeflerimiz için çalışmaya devam edeceğiz, dikkatimizi başka bir yere dağıtmaya lüksümüz yoktur.
Özyalvaç: Bir önceki seçimde Isparta ilk sıra adayı idiniz. Bir sonraki genel seçimlerde yeniden milletvekili adayı olacak mısınız?
Sönmez: İl başkanlığı görev emrini aldığımız andan itibaren durmaksızın çalışıyoruz. Bizim partimizde her teşkilat mensubu il başkanı, milletvekili adayı, belediye başkan adayı olmak ister. Biz çalışmamızı, hedefimize milletvekili olmayı koyarak yapmayız. Genel merkezimiz nerede görevlendirirse orada çalışırız. Bu bakımdan, genel merkezimiz takdir eder, uygun görürse yeniden aday olmayı tabii ki isteriz. Görevi devraldığımız 29 Haziran tarihinde yaptığım konuşmada ifade ettiğim gibi, teşkilatlarımızın saha çalışmalarıyla tek tek seçmenlerimize ulaşması için elimizden geleni yaparak çalışıyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi seçime hazır, seçimi ve siyasi hedefleri bir kenara koyarak memleket sorunlarına odaklanacak kadar duyarlı ve inançlıyız. Özet olarak, bizim partimizde göreve talip olunmaz, verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışılır.
Özyalvaç: Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, yerel seçimlerde de MHP’yle ortak aday göstereceklerini belirtmiş, siz ise yerel seçimlere kendi adaylarınızla gideceğinizi ifade etmiştiniz. Bu hususa açıklık getirmek ister misiniz?
Sönmez: Bu sözler, Sayın Osman Zabun’un kendi fikri ya da isteği olabilir. Şu an, yerel seçimler için böyle bir karar yoktur. Son seçimde ortak girdiğimiz yerler oldu, ancak pek çok yerde ayrı girdik ve yerel seçimlerde MHP olarak çok büyük bir başarı elde ettik, girmediğimiz yerlerde de Cumhur İttifakı’nın başarısı için çok büyük çaba harcadık. Bir sonraki yerel seçim için hem uzun bir zaman var hem de bu konuda karar mercii biz değiliz. Bu konuda kararı Genel Başkanımız Sayın Bahçeli ve Sayın Cumhurbaşkanımız verirler, biz de tatbik ederiz.
Özyalvaç: Hafta sonu yayımlanan yeni “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”, Isparta’da ve ilçemiz Yalvaç’ta hayal kırıklığı yarattı? Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz, bir girişimde bulunacak mısınız?
Sönmez: Söz konusu karar, bizim için de çok mutlu edici olmamıştır. İlk olarak, Ispartamız bakımından değerlendirecek olursak, il bazlı teşvik sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ispartamızın daha çok yatırım ve yatırımcı çekebilmesi bakımından daha yüksek düzeyde desteğe ihtiyacı olduğunu girişimcilerimiz ifade ediyor. Diğer yandan, ilçemiz Yalvaç’ın alt bölge desteğinden yararlanacak ilçeler arasında olmaması, bu listeye alınan Şarkikaraağaç, Gelendost, Aksu ve Sütçüler’in hangi kritere göre alındığının izah edilmesi gerekiyor. Isparta’nın ilçeleri arasında tek Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip olan ilçemiz Yalvaç’ın bu listede olmaması büyük bir eksiklik ve yanlıştır. Ayağa kaldırılmaya çalışılan OSB’miz için bu çok önemlidir. Zira, bu teşvik düzenlemesi için Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu OSBÜK tarafından ilçe OSB’leri için ilave teşvik düzenlemesi talebi dikkate alınmış ve ilçelerdeki OSB’lerin bulundukları ile göre 2 derece üstten destek alma imkanları sunulmuştur. Yalvaç OSB için de böyle bir düzenleme imkanı olması, bölgemiz için çok yararlı olacaktı. Konuyla ilgili olarak Isparta Milletvekili Sayın Recep Özel beyle görüştüm, kendisi duyarlılık gösterdi, konuyu araştırarak yapılabilecek ne varsa yapılacağını ifade etti. Kendisinden bu konuda dönüş bekliyoruz, biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.
Özyalvaç: MHP’li belediyelere yeterli desteğin verildiğini düşünüyor musunuz?
Sönmez: Isparta genelinde 6 tane MHP’li belediyemiz var. Belediye başkanlarımız iyi niyetle ve gayretle çalışmakta, ancak bazen bürokraside çeşitli sıkıntılara muhatap olabilmektedir. Biz de bu konuda elimizden gelen desteği vererek vatandaşımıza sunulacak hizmetlerin aksamaması bakımından güç vermeye gayret ediyoruz. İnşallah, pandemi süreci sonrasında devletimizin daha geniş imkanlarla tüm belediyelerimize daha çok destek vereceğine inanıyoruz.
Özyalvaç: MHP’li Yalvaç Belediyesi’nin performansını ve Başkan Tütüncü’yü nasıl değerlendirirsiniz?
Sönmez: Başkanımız partimizin belirlediği yerel hizmet ilkeleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bildiğiniz gibi, yaklaşık 1,5 yıl önce halkımızın teveccühüyle başkanımız 2. kez seçildi. İnşallah bu hizmet temposuyla 3. dönemi için gerekli desteği halkımızdan alacağını düşünüyoruz.
Özyalvaç: Son günlerde İyi Parti’de büyük bir istifa furyası yaşandı. Bu istifa eden isimlerden, eski yol arkadaşınız olan isimlere bir mesajınız olur mu?
Sönmez: Daha önce Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi, davamızın, ülkümüzün prensipleriyle çelişmemiş eski yol arkadaşlarımıza evimiz ve kapımız her zaman açıktır. Partimizde özledikleri muhabbeti ve çayımızı her zaman bulabileceklerini ifade ediyorum. Söylediğim gibi, ilkelerimize uygun hareket eden her arkadaşımıza kapımız açıktır, hedefi devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğü olan tüm dava arkadaşlarımızı ülkücülüğün yıkılmaz kalesi MHP’ye her zaman bekleriz.
Bu vesileyle hemşehrilerilerime selam ve saygılarımı iletiyorum. İnşallah sık sık beraber olacak, onların sesi olmaya devam edeceğiz.
Kaynak: Özyalvaç Gazetesi
 
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °