Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MHP, iç meselelerini kendi içinde aşacaktır

Ülkü Ocakları Isparta İl Başkanı Akif Çapraz, MHP içerisinde yaşanan kurultay krizini Akdeniz'e değerlendirdi.

SİYASET 18.05.2016 07:09:00 0
MHP, iç meselelerini kendi içinde aşacaktır
Devlet Bahçeli’den yana açık destekte bulunan MHP Üst Kurul Delegesi, Ülkü      
Ocakları Isparta II Başkanı Akif Çapraz, Yargıtay karan açıklanmadan tüzük kon­gresinin toplanmasının mümkün ol­madığını söyledi. Her ülkücünün ülkücülerin öz kardeşi olduğuna dikkat çeken Çapraz, “bu konular MHP’nin iç meselesidir. Milliyetçi Hareket Partisi kendi iç meselesini kendi içinde aşacaktır” dedi. Çapraz, şöyle konuştu:
GÜNDEMİMİZDE KONGRE YOK
“Tüzük kurultayı ile ilgili Isparta’dan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP II Başkanı Isa Yalçın ve Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, imza vermediler. Gazetemize özel açıklamada bulunan Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz; “1 Kasım 2015 genel seçim­lerinden sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nin içerisinde her bir arkadaşımızın farklı düşüncesi ve farklı fikri oluştu. Bu süreçten sonra MHP’nin içerisinde bazı arkadaşlarımız olağanüstü kongrenin toplanması için imza verdiler. Bu imzalara da binleri öncülük etti.
Lâkin gelinen noktada mahkeme süreci devam et­mektedir. Yargıtay kararını Mayıs ayı içerisinde açık­layacağını söyledi. Bu se­beple Yargıtay kararını açıklayıncaya, hukuki süreç son bulana kadar bir şey söylemek
doğru değildir. Gündemimizde, Yargıtay kararını açıklamadan tüzük kongresi gibi bir şey yok­tur.
DEVLET BEYİN EMRİNDEYİM
Isparta’da 10 üst kurul delegesin­den 5 tanesi en başında imza ver­mişti. 2 ağabeyimiz, kardeşimiz de sonradan destek verdiğini be­lirten hareketlerde bulundular. Her bir arkadaşımız, her bir ülküdaşımız, 9 ışık Doktrininin Hürriyet-Şahsiyetçilik ilkesine tamamıyla bağlıdır. Kendi hür ve şahsi iradeleriyle bir karar vermişlerdir. Bizlerde kararlarına saygılıyız. Şahsım olarak, Akif Çapraz olarak, hem atam olması, hem büyüğüm ol­ması hem de töre gereği sonuna kadar Devlet beyin, liderimin em­rindeyim.
BİZİM GİDECEK BAŞKA PARTİMİZ YOK
Bu konular Milliyetçi Hareket Partisi’nin iç konulandır. Biz, ülkücüler kendi içimizde bu konulan aşacağız. Lâkin bugün baktığımız zaman yandaş me­dyasından, okyanus ötesi medyasına kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanlık seçimi ile tüzük kurultayı ile il­gili görüş beyan ediyor. Hiç kimse unut­mayacak, herkes bilecek, her ülküdaşımda bu bilginin sahibidir. Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir, ülkücünün yeri Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bizim ne başka gide­cek bir partimiz, ne de başka bir yere oy verecek bir durumumuz vardır. Her ülkücünün durumu da budur.”
Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °