Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MHP’den istifalar yalan mı?

MHP’den istifalar yalan mı?

SİYASET 12.09.2017 07:18:00 0
MHP’den istifalar yalan mı?
Gülses Gazetesi'nin haberidir...

İl Genel Meclisinin dün başlayan Eylül ayı toplantılarında, partisinden istifa ettiği söylentileri çıkan Şarkikaraağaç İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Akan’ın yine partisinin grubunun olduğu bölüme oturması dikkat çekti.  Milliyetçi Hareket Partisinde Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin Isparta ziyareti öncesinde artan istifa haberleri yalan mı? sorusunu akla getirdi. Kendisi ile ilgili ortaya atılan istifa ettiği iddialarını sorduğumuz Süleyman Akan “gündemimde istifa gibi bir konu yok. Bugün için MHP İl Genel Meclis üyesi olarak görevimize devam ediyoruz” dedi. Öte yandan MHP İl Yönetimine bugüne kadar sadece 3 kişinin istifa dilekçesinin ulaştığı belirtiliyor. Son bir hafta içinde MHP’den istifa ettiği belirtilen bazı kişilerin istifa dilekçelerinin ise noter kanalı ile gönderilmiş olabileceği belirtilerek, istifa ettiği belirtilen kişilere ilişkin açıklama yapmaktan kaçınılıyor.   
 
İSTİFALAR NEDEN GENEL BAŞKAN ZİYARETİ ÖNCESİNDE ORTAYA ATILDI?
MHP’de özellikle Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Isparta ziyareti öncesinde ortaya çıkan art arda istifa haberleri ‘neden Genel Başkanın Isparta ziyareti öncesinde istifalar arttı?’ sorusunu akla getirmişti. MHP’den ayrılarak yeni bir siyasi oluşuma gideceği belirtilen Meral Akşener ile birlikte hareket edeceği söylenen birçok ismin istifa ettiği yönünde haberler çıkarken, dün istifa ettiği söylenen Şarkikaraağaç İl Genel Meclis üyesinin MHP grubunda yerini alması dikkat çekti. 
ŞARKİKARAAĞAÇ’TAN BİR İSTİFA VAR
‘MHP Şarkikaraağaç'ta sular durulmuyor’ başlığı ile Ağustos ayı sonunda çıkan haberlerde Şarkikaraağaç’ta belediye meclis üyeleri, eski ocak başkanları ile Şarkikaraağaç İl Genel Meclis Süleyman Akan’ın aralarında bulunduğu 20’den fazla kişinin partisinden istifa ettiği yazılmıştı. Dün başlayan İl Genle Meclisi eylül ayı toplantılarında Şarkikaraağaç İl genel Meclis Üyesi Süleyman Akan’ın partisinin grubunda yerini aldığı görüldü. Hakkındaki istifa ettiği haberlerini sorduğumuz Süleyman Akan “gündemimde istifa gibi bir konu yok. Bugün için MHP İl Genel Meclis üyesi olarak görevimize devam ediyoruz” dedi. Şarkikaraağaç’ta sadece Belediye Meclis Üyesi Cemil Çelik’in resmi olarak istifa ettiğini bildiğini söyleyen Akan, diğer istifa ettiği söylenen isimlerin istifasının ise söz konusu olamadığını bildirdi. 
İL YÖNETİMİNE 3 İSTİFA DİLEKÇESİ ULAŞTI
Öte yandan MHP İl Yönetimine bugüne kadar 3 kişinin istifa dilekçesinin ulaştığı öğrenildi. Şarkikaraağaç’tan cemil Çelik ile birlikte, eski Milletvekili Nevzat Korkmaz ve Keçiborlu’dan Rüstem Burunkaya’nın istifa dilekçelerinin İl Yönetimine ulaştığı belirtilirken, diğer istifa ettiği söylenen isimlerden bazılarının noter kanalı ile istifa dilekçelerini göndermiş olabilecekleri düşünülerek her hangi bir açıklama yapılmaktan kaçınılıyor. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °