Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

MHP aday adayları güvenlik soruşturmasından geçirilecek

MHP aday adayları güvenlik soruşturmasından geçirilecek

SİYASET 7.05.2018 07:30:00 0
MHP aday adayları güvenlik soruşturmasından geçirilecek
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, 27 dönem milletvekilliği için Isparta’dan 18 aday adayının başvuru yaptığını ancak başvurusu kabul edilenlerin güvenlik soruşturmasından geçirildikten sonra açıklanacağını bildirdi. Yalçın, kesin aday listesinin ise merkez yoklaması ile belirleneceğini duyurdu.
Milliyetçi Hareket Partisi’nde(MHP) 27. dönem milletvekilliği için aday adaylığı başvuruları sona erdi. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’dan 18 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığını belirterek aday adaylığı listesinin genel merkez tarafından yapılacak güvenlik soruşturmasından sonra açıklanacağını duyurdu.
15 TEMMUZ SONRASI MHP’YE BAKIŞ AÇISI OLUMLU ANLAMDA DEĞİŞTİ
Milliyetçi Hareket Partisi’ne özellikle 15 Temmuz sonrasında Türkiye’nin genel anlamda bakış açısının, samimiyetinin ve yakınlığının olumlu anlamda değiştiğini dile getiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bu da artarak devam etmektedir. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi seçim ve sandık odaklı siyaset asla yapmaz. Türkiye’nin güvenliği, huzuru, birliği ve kardeşliği her partinin programında olabilir ama Milliyetçi Hareket Partisi yarım asırlık siyasi hayatında bunu yaşayarak, bunu her dönemde göstermiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin böyle bir misyonu varken, bu misyonu da en iyi şekilde temsil ettiğini düşündüğümüz bir dönemde yine sayın genel başkanımızın özellikle seçimlerin zamanında yapılması yönündeki kararı net olmasına rağmen sürekli muhalefet tarafından seçim diye önemli kritik kararların alacağı dönemde bile seçimi düşünerek bu sürecin geçilemeyeceğinin anlaşılması üzerine böyle bir karar alındı. Daha önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmişti. Cumhurbaşkanıyla hükümetin bir arada ve sorunsuz gitmiş olması sevindirici olmasıyla birlikte artık bu sistemin Türkiye’de sandık yolunda değişen uyum yasalarıyla birlikte gerçekleşmesi için bir an önce yapılmasında fayda vardı. Bunların neticesinde sayın genel başkanımız 26 Ağustos tarihini teklif etmişti. Ama hükümet kanadı erken seçim yapalım ama tarih 24 Haziran olsun diye ortaya koydu. TBMM’den bu tarih geçtiği için buna hazırlanıyoruz” dedi.
MERKEZ YOKLAMASI USULÜYLE ADAY TESPİTİMİZ YAPILACAK
Her seçim olduğu gibi MHP’ye yine büyük bir teveccüh olduğunu ifade eden Yalçın, şunları söyledi: “Milliyetçi Hareket Partisi’nde aday adaylığı başvurularında herkesin bildiği bir şey aday adaylığı dilekçesi verenlerin güvenlik soruşturmasından geçtikten sonra herhangi bir terör bağlantısı veya siyasette olmaması gereken davranışlar içinde bulunup bulunmadığına bakılarak aday adaylarımız açıklanacak. Merkez yoklaması usulüyle aday tespitimiz yapılacak. Başka siyasi partilerde olduğu gibi temayül, farklı yöntemler olmayacak. Siyasi kandırmaca asla Milliyetçi Hareket Partisi’nde olmaz. Bunun neticesinde illerin siyasi sosyal durumlarına bakılarak, özellikle de o ilin kabul edebileceği, seçildiği zaman da kendisini parlamentoda en iyi şekilde temsil edebileceği milliyetçi, ülkücü bir listeyle Milliyetçi Hareket Partisi Isparta’da seçimlere katılacaktır. Siyasi bir parti olarak da Isparta’da kurumsallaşmayı tamamlama noktasında en iyi parti biziz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de 16 Nisan referandumundan sonra özellikle ortaya koymuş olduğu tavır, 16 Nisan referandumunun kararının alınmasında attığı adımlar sayın cumhurbaşkanımız tarafından da gerçekten samimiyetle karşılık bulmaktadır. Düşünün ki Türkiye’de güçlü bir iktidar partisi, hükümetiyle cumhurbaşkanı ve mecliste çoğunluğu olan siyasi parti, Türkiye’de de bir muhalefet partisinin bir milli duruş ve Türkiye’nin bekası noktasında her an aynı şeyi söylemeleri ve düşünmeleri ülkemiz için bir şanstır. Bu noktada sayın genel başkanımıza ve sayın cumhurbaşkanımıza minnet duyuyoruz. Bu bozulmayacak, ben bunu biliyorum. Bizim hayal ettiğimizin ötesinde samimi birlikteliktir bu.
CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR
Isparta’da bu yerelde şöyle olur, seçimler böyle olur deniliyor. Milliyetçi Hareket Partisi Isparta’da başarılı ya da başarısız olacak diye bu milli duruş şekillendirilemez. Cumhur ittifakı başarıya ulaşsın, Türkiye’nin kurtuluşuna önemli bir destek verilsin noktasındayız. Yoksa siyasi ve bencil düşünmek bize fayda getirmez. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hükümet de cumhurbaşkanı tarafından kurulacağından Milliyetçi Hareket Partisi bu dönemde cumhurbaşkanlığında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, parlemantoda da kendi milletvekili adaylarımıza oy isteyeceğiz. Çok güzel bir seçim olacak. Millete son düzlükten çıkma noktasında adeta Ergenekon’dan çıkışı gösterir gibi yol gösteren bilge liderimize, sayın genel başkanımıza sandıkta çok teveccüh olacağına, adaylarımızın da verdiği güvenle çok önemli sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.” GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °