Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Merkez köylerimiz bizim mahallerimiz olacak

Merkez köylerimiz bizim mahallerimiz olacak

SİYASET 3.01.2019 07:06:00 0
Merkez köylerimiz bizim mahallerimiz olacak
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’yı sadece merkezden ibaret düşünmediklerini belirterek, merkez köylerde eksiklikler olduğunu, oralara da hizmet götüreceklerini söyledi. Başdeğirmen, sosyal belediyeciliğe de önem vereceklerini vurguladı.
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, merkeze bağlı köyleri dolaştığını ve oralarda eksiklikler gördüğünü anlattı. Isparta’yı sadece merkez olarak değerlendirmeyeceklerinin altını çizen Başdeğirmen, “Merkez köylerimiz var. Oraları dolaştım. Oralarda eksiklikler gördüm.  Belki Isparta Belediyesi’nin görevi değil ama onların da ihtiyaçlarını karşılamamız gerektiğini düşünüyorum. 44 mahallemiz var. O köylerimizi de aldığımızda 57 tane olacak. Her köyümüz bizim mahallemiz olacak. Buna bu gözle bakacağız. En yakınımızdaki, çok şeyinden istifade ettiğimiz köylerimize belediye olarak bir şey verememişiz. Bunları vermek istiyoruz. Onlar da bizim insanımız. Onlar da beraber iş yaptığımız, beraber oturduğumuz arkadaşlarımız” şeklinde konuştu.
 
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Projelerini 6 Ocak’tan sonra açıklamaya başlayacağını ifade eden Başdeğirmen, belediyede çalışan işçilerin işten çıkarılacağı yönünde spekülasyonlar ile Isparta Davrazspor ve semt sahalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
ESER BIRAKMAK İSTİYORUM
31 Mart’ta seçimi kazanacaklarına inandıklarını belirten Şükrü Başdeğirmen, “Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Memleketimizde gördüğümüz, gerekli olduğunu düşündüğümüz çalışmalarla memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Yıllarca memleketim için hizmet verdim. Isparta’ya daha fazla hizmet edebilecek şekilde kendimi gördüğüm için belediyeye adayım. Atalarımız bu memlekette yaşamış, ticaret yapmış. Bizler burada dünyaya geldik, burada ekmeğimizi kazandık. Yapılanların daha iyisini yapmak için yola çıktık. Amacımız bu memlekete daha iyi hizmet edebilmek. Bir insan doğar, büyür, kendinden bir nesil bırakır, yaşlanır ve ölür. Bu standardın dışına çıkarak memleketimize hizmet için yola çıkıyoruz. Eser bırakmak istiyorum. Yaşadığımız şehre hizmet bırakmak için yola çıktık” dedi.
PROJELERİMİZİ BİRLEŞTİRDİK
Seçimlere 90 gün kaldığını ve 6 Ocak’tan itibaren projelerini açıklamaya başlayacaklarını ifade eden Başdeğirmen, “Aday adayı arkadaşlarımız projelerimizi birleştirdik. Benim adaylığım ilan edildikten sonra hep birlikte oturduk ve projeleri hamurlaştırdık yaptık. Çünkü hepimiz Isparta’nın neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyoruz. Isparta’nın sorunlar belli. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Hepimizin ortak düşüncesi şehri kalkındırmak. Yapılması gerekenleri istişare ile yapacağız. Ben yaptım oldu diye herhangi bir şey olmayacak. Kısa seçim süreci içerisinde vatandaşlarımızın fikirlerini almaya çalışıyoruz. Ben başkan olsam diye bir slogan belirledik. Sosyal medya üzerinden fikirleri topluyoruz. Oradan çok güzel dönüşler oldu. Bu fikirleri projeye dönüştüreceğiz. Çok sayıda fikir geldi. Herkese teşekkür ediyoruz. Fikrini söyle şehrini yönet diye bir çalışma daha yaptık. Oraya da çok güzel fikirler geldi. Bu tarzımız belediyeyi kazandıktan sonra da devam edecek. İnsanlar ‘ben başkan olsam ne yapardım’ diye kendisine soracak. Konuyu sadece Isparta olarak düşünmüyoruz. Bizler dünya lideri, sayın Cumhurbaşkanımızın 1994’de sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da yaptığı hizmetleri örnek alıyoruz. Bir arkadaşımız ne zaman böyle bir şeye karar verdin diye sormuştu. 1994’de o çalışmaları gördüğümde gençken benim içime o heves düşmüştü. Bazı süreçleri aştık. 5 yıl belediye meclis üyeliği yaptım. İş ve eğitim sürecimizi tamamladık. Şimdi aday oldum. Niyetim halis, akıbetimde halis olur inşallah” dedi.
57 MAHALLEMİZ OLACAK
Öte yandan Isparta’yı sadece merkezden ibaret görmediklerinin altını çizen Başdeğirmen, merkeze bağlı köylere de hizmet götüreceklerini söyledi. Başdeğirmen, “Merkez köylerimiz var. Oraları dolaştım. Oralarda eksiklikler gördüm.  Belki Isparta Belediyesi’nin görevi değil ama onların da ihtiyaçlarını karşılamamız gerektiğini düşünüyorum. 44 mahallemiz var. O köylerimizi de aldığımızda 57 tane olacak. Her köyümüz bizim mahallemiz olacak. Buna bu gözle bakacağız. En yakınımızdaki, çok şeyinden istifade ettiğimiz köylerimize belediye olarak bir şey verememişiz. Bunları vermek istiyoruz. Onlar da bizim insanımız. Onlar da beraber iş yaptığımız, beraber oturduğumuz arkadaşlarımız. Belediye sadece altyapı işi ile uğraşmamalı. Biz sosyal belediyeciliğe önem vereceğiz. En çok ihtiyaç bu yönde. Yaşlılar, gençler, kadınlar, çocuklar, engellilerimiz var. Onlara hizmet edeceğiz. Bağımlılıklarla mücadele edeceğiz. Belediye bu konuda etkin olmak zorunda. Gençlerimiz uyuşturucu tehdidi altında. Bu konuda etkin bir mücadele yapacağız. Belediye olarak bu konu en önemli görevlerimizin başında gelecek. Bunu engellemek zorundayız” diye konuştu.

İŞÇİLERİMİZ ŞUANKİNDEN DAHA İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞACAK
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiğinde belediyede işçilerin çıkarılacağı yönündeki spekülasyonlarla ilgili de açıklama yaptı. Yılardır ticaretin içerisinde yer alan bir kişi olduğuna değinen Başdeğirmen, “Yaklaşık 15 yıldır ITSO’da yöneticilik yaptım. ITSO’nun ne iş yaptığını bilen bir insanın benimle ilgili böyle bir şeye inanması mümkün değil.  Biz istihdamı, üretimi ve ekonomiyi büyütmek, Isparta’ya vergi gelirleriyle gelen yatırımların artırılması için gece-gündüz çalışan bir kurumdan gelen bir kişiyim. Ben yıllarca ticaret yapan bir iş adamı olarak karşınızdayım. Eğer o insanın geçmişinden gelen olumsuzluğu varsa, işçilerini çıkardıysa, onlara haksız davrandıysa, maaşlarını kestiyse, sigortasız çalıştırdıysa veya maaştan daha az sigortalı gösterdiyse bunlar herkes tarafından duyulup, bilinecek konulardır. Bunu yapabilir denilen kişi de tek bir olumsuz görmelisiniz ki bunu yapar diyebilesiniz. Önce aday olan insanın bu konuda bir olumsuzluğu var mı, eksisi var mı ona bakın. Eğer bulamazsanız bunu söylemeyeceksiniz. 40 yıldır ticaret yapan bir ailenin ferdiyim. 40 yıldır istihdam sağlıyoruz. Isparta’ya ilk değirmeni kuran ailenin çocuğuyum. Soy ismimiz oradan geliyor. Kösele fabrikasını ilk dedelerim kurdu. Ben o atalarımın çocuğuyum. İstihdam sağlayan insandan bu beklenir mi? Hiç kimsenin ekmeğiyle, aşıyla, işiyle uğraşacak karaktere sahip değiliz. İşçilerimiz şuankinden daha iyi şartlarda çalışacak. Çok daha iyi işler yapacağız. Onlar bizin mesai arkadaşlarımız olacak. Kimsenin vebali ile ölüp gitmek istemeyiz. Onların da fikrini alacağız. Belediyeyi güçlendireceğiz, daha çok istihdam sağlayacağız. Bu tür polemiklere inanmayın. Daha güzel işler yapacağız. Daha fazla iş, aş, ekmek koyacağız” dedi.
ISPARTA DAVRAZSPOR’U LAYIK OLDUĞU YERE GETİRECEĞİZ
Bir gazetecinin ‘Isparta Davrazspor’la ilgili sorusunu yanıtlayan Başdeğirmen, “Çocukluğumda bahçedeki ergenleri toplayıp külaha koyup stadyumda satıp para kazandığım, bir Ispartaspor. Renkli sakızları stadyumda sattığım Ispartaspor. Çocuklarımla o maçlara beraber gittim. Emek arası yaptırır orada maçı izler çekirdeklerimizi yerdik. Ispartaspor deyince akan sular durur. Yıllarca her yönetimde görev aldım. Elimizden geldiği kadar spora yapılması gereken desteği sağladık. Bundan sonra da belediye başkanı olduktan sonra çok daha güzel altyapı çalışmalarıyla Ispartaspor’u güçlendireceğiz. Yıllardır sürekli bir geliri olsun denir . Çok doğru bir şey. Yapılması gerekenleri yapacağız. Ali Bolat Başkanım burada çok büyük fedakarlıklar yapıyor. Şuna inanı bu sezon şampiyonuz. Orada ayağımıza çelme takanlar var. Onları da aşacağız. Ispartaspor’u layık olduğu yere getirip, daha yukarılara taşıyacağız. Bu ana görevlerimizden bir” şeklinde konuştu.
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN O SEMT SAHALARINI CAZİP HALE GETİRECEĞİZ
Öte yandan Başdeğirmen semt sahalarıyla ilgili bir soruya da “Komşu illerdeki gelişmeleri görünce üzülüyoruz. Sınır ilimize 11 spor sahası yapıldı bir yılda. Oraya 250 takım geldi kamp için. Bizim altyapımız çok iyi olmasına rağmen sahalarımızı geliştiremediğimiz için geri kaldık. Yapmamız gereken en önemli çalışmalardan biri dışarıdan takım almak. Gölcük ve Davraz’ımızda altyapı olmadığı için bu takımları getiremiyoruz. Öncelikle bunları yapacağız. Mahallelerde en çok basketbol sahası isteniyor. Çocuklarımız kaykay sahaları istiyor. Birkaç mahalle dışında buna sahip mahalle yok. Spor alanları yapacağımız en önemli sosyal çalışmalar arasında olacak. Bağımlılıkla mücadele için o semt sahalarını cazip hale getireceğiz. O çocukları sporla harekete geçireceğiz” diyerek yanıt verdi. GÜLSES GAZETESİ

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °