Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mecliste ittifak çatırdadı: MHP'li üyeler salonu terk etti

Mecliste ittifak çatırdadı: MHP'li üyeler salonu terk etti

SİYASET 6.03.2019 09:17:00 0
Mecliste ittifak çatırdadı: MHP
İl Genel Meclisine Grup Sözcüsü Kerem Araz’ın ardından bir önergede MHP’li Meclis üyesi Ali Avcı vermek istedi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat önerge verilmesini kabul etmeyince MHP’li Meclis üyeleri salonu boşalttı. MHP’li İl Genel Meclis üyesi Ali Avcı “mecliste önerge verilmesine dahi izin verilmemesi bugüne kadar örneği görülmemiş anti demokratik bir uygulamadır” dedi.
 
İl Genel Meclisinde MHP grubundan Ali Avcı’da bir önerge vermek istediğini söyledi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat her ay meclisin ilk günü önergeleri aldıklarını söyleyerek önergenin okunmasını ret etti. Avcı ‘beş yıldır bir defa önerge vereceğim” derken Ali Bolat “önergeyi alıp almama yetkisinin İl Genel Meclis Başkanındadır” ifadelerini kullandı.   
İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat’ın, Ali  Avcı tarafından verilecek önergenin okunmasını ret etmesi üzerine MHP’li meclisi üyeleri salonu boşalttı.
Salondan çıktıktan sonra açıklama yapan MHP’li İl Genel Meclis üyesi Ali Avcı “İlimiz Karaağaç Mahallesi 34 Ada 246 parselde bulunan 11 bin 792 metrekare arazi üzerine 25 yıl önce yapımına başlanan Süleyman Demirel Kültür Merkezi 2015 yılında idaremize bedelsiz olarak tahsis edilmiş fakat ödenek yetersizliğinden atıl vaziyette kalmıştır. Bu alan 1993 yılından bu yana maalesef ekonomiye ve vatandaşımızın kullanımına sevk edilememiştir. Süleyman Demirel Kültür Merkezi olarak yapımına başlanan fakat bir türlü bitirilemeyen bu alanın bütçe imkanları daha fazla olan Isparta Belediyesine devredilerek Sayın Cumhurbaşkanımızın önem verdiği projelerden olan Millet Bahçesi projesinin burada hayata geçirilmesini talep etmekteyiz, şeklinde bir önerge hazırlamıştım. Fakat hiç anlaşılamayacak bir şekilde demokratik hakkımız olan önergeyi okumamıza ve meclisin tartışmasına izin verilmedi. Mecliste önerge verilmesine dahi izin verilmemesi bugüne kadar örneği görülmemiş anti demokratik bir uygulamadır” dedi.  GÜLSES 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °