Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Meclis adayları tüm Isparta’ya hitap edecek isimlerden oluşacak

Meclis adayları tüm Isparta’ya hitap edecek isimlerden oluşacak

SİYASET 8.02.2019 15:10:00 0
Meclis adayları tüm Isparta’ya hitap edecek isimlerden oluşacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği aday listelerine son şeklini vermek üzere  Isparta’ya geldi. Meclis üyesi adaylarını sosyal kategori ve demografik yapıyı dikkate alarak, hizmet üretecek isimlerden seçeceklerini belirten Yazıcı, “İl bazında tüm Ispartalılar AK Parti’nin hedef kitlesidir. Listelerimizi de bu bakış açısı doğrultusunda belirleyeceğiz” dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeliği aday listesine son şeklini vermek üzere dün Isparta’ya geldi. Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Yazıcı’ya TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen de eşlik etti.
LİSTELERE SON ŞEKLİNİ VERECEĞİZ
Burada gazetecilere açıklama yapan Hayati Yazıcı, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili aday belirleme sürecinin son aşamalarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Daha önce belediye başkan adaylarımız belirlendi ve kamuoyuyla paylaşıldı. Şimdi de il genel meclisi ile belediye meclisiyle ilgili listeleri belirlemek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda partimizin merkezi karar yönetim kurulu üyeleri, iller taksim edilmek suretiyle il merkezlerinde il başkanlığınca oluşturulmuş komisyonların çalışmaların birlikte istişare etmek ve son şeklini vermek üzere Isparta’da bulunuyorum. Arkadaşların çalışmalarını gözden geçireceğiz ve son şeklini vererek, genel merkeze intikalini sağlayacağız” dedi.
TÜM ISPARTALILAR AK PARTİ’NİN HEDEF KİTLESİDİR
Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimine göre ayın 19’unda nihai listelerin teslim edileceğini kaydeden Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedeflediğimiz doğrultuda hizmet üretecek kaliteli, donanımlı, kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe, sosyal kategoriyi, demografik yapıyı dikkate almak suretiyle meclis üyelerimizi şekillendireceğiz. Hedefimiz bu. Bu çalışmaları yaparken bir tarafı eksik bırakmayız. AK Parti olarak Türkiye’nin partisiyiz. Siyasi yelpazede bulunduğumuz yer aziz Türk milletinin olduğu yerdir. Hedef kitlemiz Türkiye’nin tamamıdır. 82 milyon AK Parti’nin hedef kitlesidir. İl bazında tüm Ispartalılar AK Parti’nin hedef kitlesidir. Listelerimizi bu bakış açısı doğrultusunda şekillendirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
MİLLETİN GÜVENİNİ ALMIŞ YENİ EKİPLERLE BİRLİKTE 2023’E TAŞIYACAĞIZ
Seçimler önemli bir seçim. Türkiye’de 150 yıldır tartışılan, konuşulan bir hükümet modelini halkımızın iradesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli olarak inşa ettik. Anayasal düzende inşa ettiğimiz bu hükümet modelini ilk pratiği olarak 24 Haziran’da milletin önüne çıkarak hem parlamentoyu yeniledik hem de değişen anayasaya göre cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirdik. Yeni hükümet sistemi hayata geçirildikten sonra ilk yerel seçim 31 Mart’ta gerçekleştirilecek. İnşallah Türkiye’yi hep birlikte oluşturacağımız kadrolarla milletin güvenini almış yeni ekiplerle birlikte 2023’e taşıyacağız. Aday adayı olmuş pek çok arkadaşımız var ama her pozisyonda bir aday belirleyeceğiz.
ADAYLARIMIZIN ETRAFINDA KÜMELENECEĞİZ
Aday adayı olup da adaylığa dönüşmemiş arkadaşlarımız hep birlikte aday arkadaşımızın etrafında kümelenerek, Türkiye için kurduğumuz, hayalleri, öngördüğümüz projeleri gerçekleştirmek üzere daha güçlü şekilde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde daha tempolu şekilde yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Türkiye’nin değerleri var. AK Parti olarak tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet diyoruz. Bunlar değerdir. Tüzüğümüzde parti ilkesi olarak yer vermiş olsak bile bu değerler herkesindir.  O değerleri tartışmamalıyız. Değerler üzerinden siyaset üretilmemeli. Siyaset partiler arasında projelerin rekabeti şeklinde cereyan etmesi gerekir. Bu vesileyle arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”
CUMHUR İTTİFAKI AYAĞI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE YERE BASAN BİR İTTİFAK
Bir gazetecinin Cumhur İttifakıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Yazıcı, “Bizim ittifakımız gayet ilkeli, hesaplanmış ve hiç sapma yapmadan işlevliğini koruyor. Sayın cumhurbaşkanımız da pazara kadar değil, mezara kadar dedi. Tekrar bir araya gelmeleri ittifakın genişlemesiyle bağlantılı değil. Gerektiğinde ittifakın liderleri bir araya gelir ve konuları müzakere ederler. Başarılı şekilde bu süreç devam ediyor. İttifaklar aslında zorunludur. Değişen anayasa ve anayasa öngörülen yükseltilmiş çıtayı yani yüzde 50+1 seçilme oranını dikkate aldığımızda bu tür ittifaklar zorunludur. Bu tür ittifaklar sosyolojik anlamda tabanları birbirine yakın, siyaset tarzları birbirine aykırı düşmeyen uyum sağlayan partilerle olur. Cumhur İttifakı da bu ölçüde ayağı en güçlü şekilde yere basmış bir ittifak. Hedefleri var,  Türkiye’nin geleceğine ilişkin tüm tehlikelere karşı hassasiyet içerisinde sürdürdüğümüz bir ittifak. İnşallah hayırlı sonuçlara vesile olur” dedi.
ADAYIMIZLA 31 MART’TA MİLLETİMİZİN ÖNÜNDEYİZ
Başka bir gazetecinin Cumhur İttifakında yer alan MHP’nin Isparta’da adayı olduğunu hatırlatması üzerine Hayati Yazıcı, “Halkımız kimi takdir ediyorsa onu seçecektir. Isparta’da ittifak içerisinde yer alan partiler kendi adaylarını çıkarmıştır. Biz de adayımızla 31 Mart’ta milletimizin önündeyiz. Millet sonucu takdir edecek. Milletin takdiri ne ise başımızın gözümüzün üstünde” diye konuştu.
LİSTELER ANKARA’YA GİTTİ
Yazıcı, açıklamalarının ardından il başkanlığı tarafından il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği adaylığı için oluşturulan komisyonla toplantı yaptı. Toplantıda meclis üyeliği adayları belirlenirken, Yazıcı bu listeyi Ankara’ya götürdü.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °