Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Liderlik babadan oğla geçen bir olgu değildir

Isparta’da Ülkücü camianın saygın isimlerinden olan İşadamı İsmail Bacak, MHP’nin tüzük kongresinin yaptırılmamasını başarı olarak görenlere sitem etti.

SİYASET 17.05.2016 05:46:00 0
Liderlik babadan oğla geçen bir olgu değildir
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) geçtiğimiz pazar günü olağanüstü bir gün yaşadı. MHP’de Meral Akşener ve diğer adayların başı çektiği muhalifler Ankara’da tüzük kongresinin yapılması için toplanmış ancak polis buna izin vermedi. Isparta’da Ülkücü camianın saygın isimlerinden İsmail Bacak, muhaliflerin kongreyi toplayamamasını başarı olarak görenleri sosyal medya hesabından eleştirerek, “Ülkücü iradenin iktidarı için çalışmak her ülkücünün görevi olmalıdır” dedi.
SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANLARI DELEGELERİN TERCİHİ İLE GELİR VE GİDERLER
İsmail Bacak’ın paylaşımı şu şekilde: “Yapılması gereken olağanüstü kongre ile ilgili yazılan yazılara üzülmemek elde değildir. Bazı arkadaşlarımız kongrenin yaptırılmamasını bir başarı olarak görmekteler. Kongre kararı isteyenleri neredeyse hainlikle suçlamaya kadar vardırmaktadırlar. Lider olarak kabul edilen kişinin liderliği işi başardığı sürece kabul edilir. Liderlik babadan oğula geçen bir olgu değildir. Bu hareketin lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'tir. Ülkücülüğün tanımını Sayın Alparslan Türkeş, 9 Işık doktrini ile belirlemiştir. Ülkücüyüm diyen Herkes önce bunu öğrenmelidir Sayın Devlet Bahçeli Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkanıdır. Yani siyasi Parti Genel Başkanıdır. Siyasi parti genel başkanları delegelerin tercihi ile gelir ve giderler. Demokrasilerde kural böyle konulmuştur ve uyulmak zorundadır. Başbuğ'un sözünü aklımızdan çıkarmayalım; "Başarısızlıkla ihanet arasında kıl kadar ince bir çizgi vardır başarısız olduğu halde o makamı işgal edenler davaya ihanet etmiş sayılır.”
YÖNETİME SİZ GİDİN BU İŞİ YAPACAK OLAN GELSİN DENİLMEKTEDİR
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ‘başarılıdır’ diyorsanız bu cümle sizin için bir şey ifade etmez. ‘Başarısız’ diyorsanız partinin başarısı için yapılması gerekenleri yapmak zorundasınız. İşte başarısız bulanların yaptığı da budur. Yönetime siz gidin bu işi yapacak olan gelsin denilmektedir. Tüzüğü belli olan bir parti tüzüğe göre yönetilecektir Önemli olan partinin destekleyenlerin artışını sağlamaktır. Ortaya çıkan dört genel başkan adayı MHP'ye oy verecek insan sayısında büyük bir artış meydana getirebileceğini göstermiştir. Değişik görüşlerdeki insanlar genel başkan şu olursa MHP'ye oy vereceğim diye adeta anons yapmaktadır. Yapılan anketlerde oy artışındaki farklılıklar görülmektedir. Sayın Bahçeli ile gidilecek bir seçimde Baraj altı göründüğünü anketler göstermektedir. Arkadaşlar tekrar söylüyorum ülkücülüğün lideri Alparslan Türkeş'tir. Ülkücü fikirler kalıcıdır genel başkanlar geçicidir. Seçim yapıldığı takdirde gelecek olan genel başkanlar da geçicidir. Kimse kimseyi sen değişim istiyorsun öyleyse ülkücü değilsin veya sen Genel Başkanı destekliyorsun ülkücü değilsin diye suçlama yoluna gitmesin. Bu işin kolayına kaçmaktır ülkücü iradenin iktidarı için çalışmak her ülkücünün görevi olmalıdır.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °