Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kutuplaşmaya cesaret edenin partiyle ilişiğini keseriz

Kutuplaşmaya cesaret edenin partiyle ilişiğini keseriz

SİYASET 7.02.2017 05:23:00 0
Kutuplaşmaya cesaret edenin partiyle ilişiğini keseriz

Referandumda özellikle parti içindeki bazı isimlerin de dile getirdiği Milliyetçi Hareket Partisi tabanının ‘hayır’ oyu vereceği yönündeki iddialara değinen MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Isparta’da asla başaramayacakları tek şey birçok ilde olduğu gibi ülkücülerin parti içinde kutuplaşması ve karşı karşıya gelmesidir. Buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
Türkiye, Anayasa Değişikliği için Nisan ayında referanduma gitmeye hazırlanıyor. Bu süreçte de en çok Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) tabanının ‘hayır’ oyu vereceği yönündeki iddialar gündeme geliyor. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, parti içinde farklı düşünenlerin olabileceğini belirterek, gruplaşmalara asla izin vermeyeceklerini söyledi. 
MEVCUT DURUMU KİM BU HALE GETİRDİYSE, BUNUN EN BAŞTA Kİ SORUMLUSU HÜKÜMETTİR
Özellikle son dönemlerdeki seçimlerde MHP’yi bölme ve birbirine düşürme için fitne oluşturma adına kampanyaların devam ettiğine işaret eden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Partimizde yazılı olan ve yazılı olmayan geleneklerimizle oluşturduğumuz kurallarımız var ve bunlar da MHP’nin 47 yıl boyunca kazandığı birikimlerdir” dedi. İsa Yalçın, konuyla ilgili şunları söyledi: “Tabii ki her aile içerisinde olduğu gibi MHP içerisinde de hareketin mensuplarının zaman zaman konuları tartışırken kardeşler arasında yaşanabilecek sıkıntılar kadar bir takım sıkıntıları yaşaması mümkündür ve doğrudur. Ama sonuçta bu camia birileri istiyor diye kendi değerlerinden ve kendi temsil etmiş olduğu ülkücü hareketin 47 yıllık şanlı tarihinde vazgeçecek değildir. Şimdi burada bir referandum döneminde bir MHP tabanının şöyle olacak, böyle olacak gibi yakıştırmalar MHP’de bu güne kadar başarılamamış olan bölünmeyi çabalarını tekrar gündeme getirmektedir. Günü geldiğinde tekrar ülkücü camia liderinin genel merkezinin genel başkanımızın ve bütün teşkilatlarımızın ortak almış oldukları kararla hareket edecektir. Türkiye’de biz 15 Temmuz olsun, 15 Temmuz şartları oluşsun veya 15 Temmuz Türkiye’si oluşsun diye bir düşüncemiz olmadı. Mevcut durumu kim bu hale getirdiyse, bunun en başta ki sorumlusu hükümettir. 
ISPARTA’DA BÖLÜNME KESİNLİKLE SÖZ KONUSU OLMAZ
Türkiye 15 Temmuz’da yeni bir sürece ve yeni bir safhaya geçmiştir. Geçilen safhalarda önüne gelen şartlara göre MHP bütün bildiklerini tekrar gözden geçirerek en uygun şekilde adımını atmaktadır. Isparta’da bölünme kesinlikle söz konusu olmaz. Arada farklı düşünen arkadaşlarımızda sadece bu düşünceleri ülkücü edep ve ülkücü ahlakla sınırlandırarak değerlendirmede bulunurlar. MHP’de siyasi partidir. Siyasi partilerde kendilerinin kuruluş kanunları olduğu gibi partinin kendilerini koruyacak kanunlar vardır. Bu konuda da yani mükafatlandırmak, ödüllendirmek bir hareketin içinde varsa da bunun kurallara görü cezalandırılması da mümkündür. Disiplin kurulları da vardır onlar çalışırlar. Isparta’da asla başaramayacakları tek şey maalesef birçok ilde olduğu gibi ülkücülerin parti içinde kutuplaşması karşı karşıya gelmesidir. Buna müsaade etmeyeceğiz. Buna cesaret eden kim varsa da o gün partisi ile ilişkisini keseceğiz. Yoksa bizim partide farklı düşünen arkadaşlarımız olabilir ama farklı gruplar olamaz. Bunun hangi ad altında platform toplantı grup komisyon adı ne olursa olsun teşkilatın dışında bir takım böyle çalışma içerisinde olan arkadaşlarımızı biz konumlarına göre değerlendirir ona göre de parti içerisinde yetkili organlarımızı göreve çağırırız. 
MUTLAKA BU TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN VİZESİ GEREKİYOR
MHP’nin olmadığı bir Türkiye’de anayasayı bile değiştirmenin zorlukları ortaya çıktı. Dün cumhurbaşkanı krizinde meclis başkanlığı seçilmesi krizinde ve birçok ortamda olduğu gibi yine MHP’nin onay vermediği bir olay Türkiye’de genel anlamda kabul görmüş olmuyor. İktidar partisi olsanız da kim olursanız olun mutlaka bu Türk Milliyetçilerinin vizesi gerekiyor. Böyle bir durumda da hedefini gerçekleştirmek isteyenler bizimle önce anlaşmak yerine önce kavga etmeyi tercih ediyorlar ama sonra bizim dediğimizi yapıyorlar. Bu anayasa değişiklik sürecinin başından beride biz uzlaşmacı tavrımızı sürdürdük. Tartıştılar sonuçta değişen bir şey olmadı. MHP’nin de içinde bulunduğu komisyon Türkiye’de anayasadaki ilk dört madde kurucu felsefe ve cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkarak günümüz şartlarında bir anayasa değişikliği metni hazırlandı. Ve yine MHP var.  MHP varsa bu milletin vicdanında rahatlık oluyor. Bundan rahatsız olanlarda bizim tabanımızda bir bölünmeye sebep olacak çalışmanın içinde oluyorlar. Çok şükür 47 yıldır bunu başaramadılar bundan sonrada başaramayacaklar. Bizimle uğraşanlardan rahatsız falan değiliz. Sayın genel başkanımızın vecizi ifadesi ile MHP ile her gün uğraşanlar olacaktır. Eğer bizimle uğraşanlar bizmişse o zaman kendimizi bir kez daha gözden geçirelim ki acaba ideallerimizden ülkülerimizden hafif bir sapmamı var kaymamı var diye. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Milleti dedikçe bizimle uğraşanlar zaten hep olacaktır. Uğraşanlardan rahatsız değiliz ama içimize bu çiçek bahçesi gibi gördüğümüz Milliyetçi camiamıza ayrık otları ekmeye çalışan olursa onlardan rahatsız oluruz. Onları da temizleriz.”
YALÇIN’DAN ERSOY’UN CANLI YAYIN ÇAĞRISINA YANIT
Öte yandan CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy’un ‘canlı yayında referandumu tartışalım’ çağrısına yanıt veren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Asıl CHP konularının tartışılmasına her zaman varız hazırız. Uygun bur zamanda da tartışırız. Ama CHP il başkanımız biraz genel merkezin politikalarını takip etmesi gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etti cevabını aldı. Aynı şekilde bir cevap almak istiyorlarsa buyursun istedikleri yerde cevabını alsınlar. Bir şeyi tekrar etmenin anlamı yok Ankara’da oldu bu iş gayet nezaketli bir çerçevede de görüşme bitti. Aynı Şekilde görüşmeden memnun olacaklarsa buyursunlar gelsinler bizde Genel başkanımız ne söylediyse aynını tekrar ederiz onlara.  
Merkez yönetim kurulumuz bu hafta bir toplantı yapacak. Onun neticesinde siyasi partiler programlarını genel merkezden belirler. Genel merkezimizin alacağı karar ne ise Türkiye’de 81 ilde ne yapılıyorsa bunun en düzgün ve en iyisini Isparta’da yapmaya çalışacağız” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °