Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kürkçü’den flaş açıklama CHP eski İl Başkanı Kürkçü neden aday olmadığını açıkladı: Başarısızlığın Suçu benim

Kürkçü’den flaş açıklama CHP eski İl Başkanı Kürkçü neden aday olmadığını açıkladı: Başarısızlığın Suçu benim

SİYASET 17.02.2020 09:13:00 0
Kürkçü’den 
flaş açıklama
CHP eski İl Başkanı Kürkçü neden aday olmadığını açıkladı: 
Başarısızlığın
Suçu benim
CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü dün yapılan kongrede neden yeniden aday olmadığını açıkladı. Aday olmamasına gerekçe olarak genel ve yerel seçimlerde yaşadıkları başarısızlığı gösteren Kürkçü; “Bu başarısızlığın suçu benim” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37’nci Isparta İl Kongresi 16 Şubat Pazar günü yani dün gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Kongre Merkezinde düzenlenen kongreye CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Burdur Belediye Başkanı Orhun Ercengiz, İYİ Isparta Parti Milletvekili Aylin Cesur, İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, CHP eski Milletvekili İrfan Bakır, il genel ve belediye meclis üyeleri, ilçe örgüt başkanları, belediye başkanları, partililer ve davetliler katıldı. Mevcut Başkan Ahmet Kürkçü’nün tekrar aday olmadığı kongrede, üç aday başkanlık için yarıştı. Divan Başkanlığını CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın yaptığı kongre; Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı. Daha sonra, sırasıyla; CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP Burdur Belediye Başkanı Orhun Ercengiz, İYİ Isparta Parti Milletvekili Aylin Cesur, CHP eski Milletvekili İrfan Bakır, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal birer konuşma yaptılar. Yapılan tüm konuşmalarda mevcut iktidar sert bir dille eleştirildi.
KÜRKÇÜ; “YAPTIĞIMIZ SIRALAMAYI
GENEL MERKEZ DEĞİŞTİRDİ”
Daha sonra kürsüye gelen CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, partisinin faaliyet raporunu okudu. Kürkçü, Milletvekili Genel Seçimlerinde Isparta’dan Milletvekili çıkaramadıkları için örgüt olarak başarısız olduklarını belirterek şunları söyledi; “ Bilindiği gibi genel seçimler partimizde merkez yoklamasıyla yapıldı. Yani yetkili organ Parti Meclisiydi. Genel seçimlerde bize 11 tane Milletvekili adayı arkadaşımız müracaat etti. Bununla ilgili olarak il yönetimi ve ilçe başkanlarımızla toplanarak bir sıralama gerçekleştirdik. Fakat genel merkezimiz o sıralamayı bozdu ve bize başka bir sıralama gönderdi. Bu sıralamadan dolayı Isparta’da ittifaka da gittiğimizden dolayı biz Isparta Milletvekilimizi kaybettik.
“YEREL SEÇİMDE İKİ İLÇEYİ
KAYBETTİK, BİR İLÇEYİ KAZANABİLDİK”
Yerel seçimlerde ise, resmi ittifak olmadığı halde İYİ Parti ile güçbirliği yaparak seçimlere girdik. Aksu ve Y. Bademli ilçelerimiz iki dönemdir bizde olduğu halde maalesef onları kaybettik ve sadece Gönen’i alabildik.
“BAŞARISIZ OLDUĞUMUZ
İÇİN YENİDEN ADAY OLMADIM”
Başarısız olduğumuzdan dolayı ben yönetimim adına suçu üstlenerek kongrede yeniden aday olmayacağımı 6 ay önceden açıkladım” dedi.
Kongrede daha sonra il örgütünün gelir – gider cetvelleri okundu ve gerek faaliyet raporu gerekse gelir – gider cetvelleri oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °