Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kimsenin kemiklerini sızlatmayız

Kimsenin kemiklerini sızlatmayız

SİYASET 23.01.2017 11:56:00 0
Kimsenin kemiklerini sızlatmayız
MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, anayasa değişikliği süreciyle ilgili, "MHP'nin ve sayın Devlet Bahçeli'nin olduğu yerde, bu memlekete, bu memleketi kurup da bize emanet edenlere asla yanlış olmaz. MHP ne sandıkta, ne de başka yerde bölünür. Çünkü bu kutlu davada bizim taşıdığımız emanet 5 bin şehidimizin emanetidir. Cumhuriyeti kuran iradenin emanetidir. Kimsenin kemiklerini sızlatmayız" dedi.
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, partisinin anayasa değişikliği oylamasında Ak Parti ile birlikte hareket etmesinden kaynaklanan eleştirilere cevap verdi. Anayasa değişikliğinin devletin organizasyon yapısıyla alakası olmadığını belirten Yalçın, "Bu anayasa değişikliği daha çok yargı merkezli yapılan bir değişikliktir. Anayasa değişikliğini incelerken neyin değiştiği konusu, değişen maddelerin neye atıfta bulunduğu konusu çok daha önemlidir. Burada devletin organizasyon yapısını ilgilendiren hiçbir maddeye dokunulmamıştır. Ancak hükümetin yönetim sistemini ilgilendiren maddelerle ilgili değişiklikler yapılmak istenmektedir. Bunun da sebepleri vardır" dedi.
Yalçın, şöyle devam etti:
"Anayasanın temeli olan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de kuruluş felsefesi olan ilk 4 madde ve bunun devamı olan laiklik, Türkiye'nin bir ve bütün, kardeş ortamında yaşamasını sağlayan maddelerin hiçbirinde değişiklik yoktur. Anayasa Komisyonu'nda değişikliğe uğrayan 'doğuştan Türk olma şartı' maddesi sayın genel başkanımız tarafından çıkartılmıştır. Buna çok tepki gösterilmiştir. 'MHP'nin lideri, nasıl olur da Türkçü bir parti Türk olma şartını anayasadan çıkartır' diye. Bu aslında Türkleri bölen ve Türklerin cumhurbaşkanı olmasının önünü kesen bir maddedir. Bu madde, 1924 Anayasası'na konulmak istenen, Atatürk'ün önünün kesilmek istendiği bir durumdu. Doğuştan Türk olma şartı, Selanik'te doğan bir Türk'ün, Türk sayılmadığı bir durum. Dolayısıyla değerli hemşehrilerimiz anayasa değişikliklerini incelerken okuduklarının hangi maddeye atıfta bulunduğunu, ne tür sonuçlar çıkaracağını bilmedikleri için direkt yorum yapıyor. Bu konuda Türk siyasi tarihinde herkesin güvenini kazanmış olan sayın genel başkanımıza inansınlar. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve sayın Devlet Bahçeli'nin olduğu yerde bu memlekete, bu memleketi kurup da bize emanet edenlere asla yanlış olmaz. Milliyetçi Hareket Partisi ne sandıkta, ne de başka yerde bölünür. Çünkü bu kutlu davada bizim taşıdığımız emanet 5 bin şehidimizin emanetidir. Cumhuriyeti kuran iradenin emanetidir. Kimsenin kemiklerini sızlatmayız."

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °