Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kimse MHP’nin güçsüz ve yalnız olduğunu düşünmesin

Kimse MHP’nin güçsüz ve yalnız olduğunu düşünmesin

SİYASET 8.08.2018 07:04:00 0
Kimse MHP’nin güçsüz ve yalnız olduğunu düşünmesin
MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, özellikle son günlerde kötü koku sorunuyla ilgili AK Parti kanadından Isparta Belediyesi’ne gelen eleştirilere tepki gösterdi.  Milliyetçi Hareket Partisi Isparta’daki 22 belediyenin 22’sini de alabilecek güce ve kudrete sahip olduğunun altını çizen Çapraz, “Bunu da yakın zamanda göreceksiniz. Ama kimse bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi’nin Isparta’da güçsüz, yalnız olduğunu düşünmemesi gerektiğini tavsiye ediyoruz. Bu süreçte nasıl 2 lider bir araya gelip Türkiye’nin sorunlarına aynı masada çözüm üretebiliyorsa Cumhur ittifakı içerisindeki partilerin de Isparta menfaatleri için birleşmesinde fayda görüyoruz. Yoksa bizim de söyleyecek çok şeyimiz olacaktır elbette” dedi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile son günlerde AK Partili yöneticilerin ve milletvekillerinin Vatan, Halıkent ve Davraz Mahallelerini etkileyen kötü koku sorunuyla ilgili Isparta Belediyesi’ni eleştirmesine tepki gösterdi. Çapraz, “Kimse bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi’nin Isparta’da güçsüz, yalnız olduğunu düşünmesin” dedi.
İTTİFAKA ZARAR GELECEK HAREKETLERDEN KAÇINMANIN FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin zorlu bir süreçten geçtiğine değinen MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, “15 Temmuz hain darbe girişimiyle başlayan süreç Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’nin Yenikapı ruhuyla hareket etmesi, 16 Nisan referandumu ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesi ve 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı içerisinde birlikte seçimlere girerek, başarılı sonuç elde edilerek sonuçlandı. Isparta açısından Cumhur ittifakı başarılı bir sonuç elde etmiş olsa da Milliyetçi Hareket Partisi ne yazık ki milletvekili çıkaramadı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunun gerekçelerini araştırdık ve araştırmalarımıza devam ediyoruz. Cumhur ittifakı sürecinde 24 Haziran seçimlerinde vatandaşlarımıza bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve bu süreçte Isparta’mızın Cumhur ittifakıyla daha güçlü şekilde uygun şartlarda daha iyi yatırımlar alması gerektiğini söyledik. Bu milli birlik ve beraberlik platformunun devam ettiği yerde son zamanlarda basından da gördüğümüz kadarıyla AK Parti’nin il başkanından, merkez ilçe başkanına, milletvekillerine kadar farklı farklı açıklamalarla karşı karşıya kaldık. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli  bey ile Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda ülkenin geleceği ve bekası açısından birliktelik sağlayarak seçimlere Cumhur ittifakıyla girmeyi uygun gördüler. Cumhur ittifakının içeriğine, birlikteliğine, anlamına zarar gelecek hareketlerden kaçınmanın faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.
BELEDİYE SİYASET DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETME NOKTASINA GİTMİŞTİR
Son günlerde Isparta gündemini koku sorununun meşgul ettiğini belirten Çapraz, bu sorunun eskiden beri var olduğunu söyledi. Çapraz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel seçimlerin akabinde direkt konunun yerel seçimlere odaklanmasının Cumhur ittifakına zarar vereceği yönünde düşüncelerimiz vardır. Koku sorunuyla ilgili 6 Haziran 2017’de Sayın Valimiz Şehmus Günaydın, Karma OSB’den yayılan kötü koku ile ilgili OSB yönetimi, Çevre Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ile toplantı yaparak kötü kokunun Isparta gündeminden düşmesi gerektiğini söylemiştir. 30 Haziran 2018’de Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç beyefendi de Halıkent’te yaptığı toplantıda kokuyla ilgili kredi sorununun aşıldığını, BAKA ile Deri OSB arasında bir sözleşme imzalandığını, Deri OSB’deki arıtmanın üzerinin kapatılarak bu kötü kokudan kurtulacağını söylemiştir. Bunun üzerine zorunlu açıklama yapma gereği hisseden Isparta Belediyesi de 31 Temmuz 2018’de çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından yetkilendirilen firmadan aldığı bilimsel verilerle konuya açıklama getirmiştir. Ayrıca konu hakkında yapılacak çalışmalarda talep edilmesi halinde ayni ve nakdi yardıma hazır olduğunu belirterek siyaset değil, çözüm üretme noktasına gitmiştir.”
MHP 22 BELEDİYEYİ DE ALABİLECEK GÜÇTEDİR
Yerel seçimlere uzun bir zaman olduğunu kaydeden MHP Merkez İlçe Başkanı Çapraz, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Isparta’nın sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında hareket edilmesi gerekli düşünüyoruz. Teşvik probleminden, Dereboğazı yoluna, Konya yolundan, bitmeyen Eğirdir yoluna kadar  bunların hepsinin sorun değil, çözüm üretme noktasında bir konu olduğunu görüyoruz. Cumhur ittifakına uygun şekilde AK Partili yetkililerin de bu konuda hassas davranması gerektiğini düşünüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi Isparta’daki 22 belediyenin 22’sini alabilecek güce ve kudrete sahiptir. Bunu da yakın zamanda göreceksiniz. Ama kimse bu noktada, bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi’nin Isparta’da güçsüz, yalnız olduğunu düşünmemesi gerektiğini tavsiye ediyoruz. Bu süreçte nasıl 2 lider bir araya gelip Türkiye’nin sorunlarına aynı masada çözüm üretebiliyorsa Cumhur ittifakı içerisindeki partilerin de Isparta menfaatleri için birleşmesinde fayda görüyoruz. Yoksa bizim de söyleyecek çok şeyimiz olacaktır elbette. Daha hassas ve daha dikkatli davranmanın Isparta menfaatleri açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Isparta’daki vatandaşlarımız AK Parti’nin belediyecilik anlayışını görmüştür. Isparta’daki 7 MHP’li belediyenin de belediyecilik anlayışını görmektedir. Hemşerilerimizin teveccühü ortadadır.
AÇIKLAMALARIN HEYECANLA YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in plan ve bütçe komisyonu başkanı olması sebebiyle, Sayın Recep Özel’in teşkilat yapısının içeresinden gelmesi, Isparta’da yaşayıp, büyümesi, Sayın Mehmet Uğur Gökgöz’ün de yeni, heyecanlı bir milletvekili olarak belediyeden daha çok Isparta’nın sorunlarına çözüm üretme noktasında hareket etmelerinde fayda var. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur ittifakında biz bunları dile getirdik. Açıklamaların heyecanla yapıldığını düşünüyorum. 3 milletvekilinin Isparta’ya faydalı olacağına, başarılı çalışmalar yapacaklarına inancımız tamdır. Milletvekili olarak Isparta’nın sorunlarına çözüm bulmaları gerekmektedir.”
SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ BU NOKTADA BİR TASARRUF KULLANACAKTIR
Öte yandan bir gazetecinin “il başkanı ne zaman belli olacak?” sorusunu yanıtlayan Çapraz, “MHP teşkilatları görevinin başındadır. Sayın İsa Yalçın, uzun yıllar MHP il başkanlığında çeşitli kademelerde görev yapmış başarılı çalışmalar sürdürmüştür. Seçim sonuçlarından sonra Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in takdirleriyle ikisinin görüşmesi sonucu bir karar almıştır. Bu kararı da kendisi açıklamasında net bir şekilde göstermiştir. Sayın Yalçın, halen daha partimize hizmet etmeye devam etmektedir. MHP'nin tüm kadroları görevlerini başındadır. Teşkilatlar görevini yapmakta, herkes seçim hazırlıklarını sürdürmektedir. İl Başkanlığı konusunda Sayın Genel Başkanımız bu noktada bir tasarruf kullanacaktır. Bu tasarruf kullanıldığında sizlerin de en kısa sürede haberi olacaktır. MHP güçlü bir siyasi partidir. 50 yıllık siyasi geçmişi olan bir partidir. İl Başkanlığı makamının boş olmasından dolayı kimse MHP'nin bulunduğu bir yerde özellikle Isparta gibi bir yerde MHP'nin yok olduğunu zaafa düştüğünü düşünmesin. MHP'nin her bir kadrosu hem bir nefer hem bir liderdir” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °