Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kılıçdaroğlu Isparta'da konuştu

Kılıçdaroğlu Isparta'da konuştu

SİYASET 31.03.2017 20:57:00 0
Kılıçdaroğlu Isparta
Isparta’nın cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar yetiştirmiş bir kent olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Isparta demokrasiyi özümsemiş bir kentimiz. Demokrasiden hiçbir zaman vazgeçmeyen kentimiz. Yeter söz milletindir sözünü söyleyen kentimiz” dedi.
GENEL BAŞKAN OLARAK KONUŞMUYORUM
Salonda muhtarlar, sivil toplum örgütü yöneticileri, kadınlar, gençler, yaşlılarımız ve değişik siyasi partilere mensup kişilerin bulunduğunu belirterek “Ben burada bu konuşmayı CHP Genel Başkanı olarak değil sizler gibi vatanını, ülkesini, bayrağını seven bir vatandaş olarak yapacağım” diyen Kemal Kılıçdaroğlu şöyle dedi.
“Dolayısıyla sözüm bu ülkenin milliyetçilerine, ülkücülerine, sosyal demokratlarına, liberallerine ve mütedeyyin vatandaşlarına. Sözüm bu ülkede demokrasi isteyen bütün vatandaşlara. Çünkü 16 nisanda bir seçim yapmıyoruz, bir partiden yana oy kullanmıyoruz, bir kişiyi seçmiyoruz. 16 nisan referandumu yeni doğan çocuğu da en yaşlımızı da ilgilendiriyor. Tek bayrağımız var o da Türk Bayrağı.
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇİN HAYIR
Kendi ülkemizde demokrasiye savunacağız, kendi ülkemizde demokrasiden yana tavır alacağız. Tercihimiz Türkiye’yi ilgilendiriyor, tercihimiz herkesi ilgilendiriyor. Bir partinin genel başkanı hakim tayin etmesin, yargı bağımsızdır, her hak talep eden insan mahkemeye başvurur mahkeme de vicdanına göre hukukun üstünlüğüne göre karar verir diyecekseniz gidecekseniz hayır oyu kullanacaksınız.
FATURAYI SİZ ÖDEYECEKSİNİZ
550 milletvekili 600’e çıkıyor. Bana birisi çıkıp bunun niye yükseltildiğini açıklayabilir mi? 187 trilyon lira fatura çıkacak. Faturayı siz ödeyeceksiniz. Bu anayasa değişikliğini egemenliğin değil üstünlerin hukuku için çıkarıyorlar. Kendi ikballeri için çıkarıyorlar.
ONLARIN ÇOCUKLARI 18 YAŞINDA
MİLLETVEKİLİ OLACAKLAR, YA SİZİN?
Sizin çocuklarının Elbab’a gidecek sizin çocuklarınız doğuda pkk ile mücadele edecek şehit olacak gazi olacak. Ankara’daki beylerin çocukları 18 yaşında milletvekili olacak ömür boyu askerlikten muaf olacak. 2 yıl vekillik yaparsa milletvekilliği haklarını kazanacak. Allah aşkına bunu vicdan, ahlak ve inancımız kabul eder mi? Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz biz çocuklarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız diyorsak gidip hayır altına mührümüzü basacağız.
KÖTÜ BİR RÜYA GÖRDÜM DER MECLİSİ FESH EDER
Yeni anayasaya göre başkan seçilecek kişi beyler kusura bakmayın dün gece kötü bir rüya gördüm meclisi feshediyorum diyebilir. Bir kişinin keyfine göre görev süresi dolmadan daha ikinci yılında üçüncü yılında ama ben fesh ediyorum diyor ve buyurun hep beraber seçime gidelim diyor. Bu doğrudur diyorsanız buyurun evet oyu kullanın. Böyle bir rezalet olamaz. Milli iradeyi bir kişi yok edemez diyorsanız sandığa gidip hayır oyunun altına mührünüzü şerefle onurla basacaksınız. Yeter söz milletindir diyerek basacaksınız. Milletin getirdiğini bir kişi fesh edemez.
1924 de Mustafa Kemal Atatürk’e verilmeyen yetkiyi şimdi 2017 de bir kişiye vereceğiz. Niye verelim? Onun için sandığa gidip hayır oyu kullanmak geleceğimiz için çok önemlidir Türkiye için çok önemlidir.


Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °