Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Kıbrıs ebediyyen bu topraklarda kalacak, tarih bu destanı yazacaktır

Kıbrıs ebediyyen bu topraklarda kalacak, tarih bu destanı yazacaktır

SİYASET 20.07.2019 11:57:00 0
Kıbrıs ebediyyen bu 
topraklarda kalacak, 
tarih bu destanı yazacaktır
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. Yıldönümünde bir mesaj yayınladı.
 
Milletvekili Cesur’un duygu yüklü mesajı şöyle: “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. Yıldönümü’nde; Kıbrıs Davası’nın Kahramanı ve Büyük Devlet Adamı Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş’ı, Kıbrıs Davası’na bir ömür inanarak hizmet eden ve devlet hayatındaki görevlerinde Kıbrıs’ı hep en üst seviyede önemseyerek bugüne gelinmesinde büyük katkısı olan, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ağabeyim dediği ve yakın dostu-kardeşi Büyük Devlet Adamı Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel’i, Kıbrıs Barış Harekatı’ndaki katkılarıyla herkesin gönlünü kazanan Merhum Başbakan Bülent Ecevit’i ve bu uğurda canını veren kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum.
Ebediyete intikal eden ve Kıbrıs Davası’nı kendi davası kabul eden ve Türk Milliyetçisi olarak Kıbrıs’ı gönül ve Türklük bağıyla bağrına basan Merhum Alparslan Türkeş’e; ebediyete intikal eden ve bu inançla bu davaya hizmet eden tüm devlet adamlarımıza ve vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.
Cumhurbaşkanı’mız Sayın Süleyman Demirel’in Anadolu’nun güzel suyunu götürerek  imdadına yetiştiği ada,  bundan sonra “yeşil ada” olmuştur.
Bizim inancımız o odur ki; Kıbrıs bu topraklarda, ebediyete kadar kalacaktır. Kıbrıs’lı kardeşlerimiz, Anadolu’daki kardeşleriyle sarmaş dolaş yaşayacaklardır.
Destanını kanla yazan Kıbrıs halkıyla biz her zaman övüneceğiz.
İyi Parti Milletvekili olarak söz veriyorum:
Kıbrıs Türk halkı, bugünlere büyük fedakârlıklarla gelmiştir, demokrasisini, devletini büyük fedakarlıklarla oluşturmuştur.
Türkiye ve Türk halkı, Kıbrıslı Türk kardeşleriyle her zaman sevgi ve muhabbet içinde, Türkiye devleti de her zaman KKTC’nin yanında olacaktır.
Biz de bunun kalıcı tesisi ve devamı için elimizden geleni yapacağız.
Bu inançla ve duygularla, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. Yıldönümünü tebrik ediyor; Kıbrıs’lı kardeşlerimize sevgi ve muhabbetlerimizi iletiyorum. Sevgi ve saygılarımla.”
 
 

Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °