Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

'Kendisini doktora kontrol ettirmesini tavsiye ediyoruz'

'Kendisini doktora kontrol ettirmesini tavsiye ediyoruz'

SİYASET 8.12.2016 18:00:00 0
 Isparta İli Yurt Yaptırma Birliği üyesi belediye başkanlarının,  Isparta Belediyesi makamından kovulmasına sert tepki gösteren AK Parti İl Başkanı  Osman Zabun, "Günaydın 'yurt yaptırma birliğindeki arkadaşlara yalan söylüyorlar demedim, ben ITKM cevabı üzerine il başkanına söyledim' diyor. Bunun aslı astarı yoktur. Sayın Günaydın, halüsinasyon görmeye başladı. Yaşı 70, acilen kendisini bir doktora kontrol ettirmesini tavsiye ediyoruz" dedi.
Isparta'da  25 belediyenin ortak olduğu Yurt  Yaptırma Birliği'nin Başkanı Fahrettin Gözgün'ün, basın toplantısında ki açıklamaları Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın arasında yaşanan yalancı krizinin yankıları dün de sürdü. Birlik Başkanı Fahrettin Gözgün'ün dört belediye başkanı olarak makamdan  kovulduklarını açıklaması iplerin kopmasına neden olurken,  bu olay sonrası  AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'dan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hakkında çok sert açıklamalar geldi.
 
   Parti binasında basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Osman Zabun,  "Böyle bir hadise yaşanınca arkadaşlarımız durumu bize aktardı. Böyle bir hadisenin üzerine farklı yöntemlerle gitmenin doğru olmadığını düşündük. Sayın Günaydın’ın dün basının önüne çıkarak tekrar telaşla bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmesi durumu aslında haksız ve suçlu olduğunun bir ifadesi olarak  görmek gerekir. Yurt Yaptırma Birliği yönetimindeki arkadaşlarımızı hem davet edip hem de arkadaşlarımıza ‘çıkın buradan’ diyerek dışarıya davet etmesi son derece yakışıksız olmuştur. Bu Sayın Ziya Günaydın’a yakışan bir davranış olabilir. Ama Isparta Belediye Başkanına yakışan bir davranış olarak kabul edilemez. Sayın Günaydın’ın kendi kimliği, kendi karakteri, kendi yaklaşımı itibariyle böyle bir davranışı kendisine yakıştırmış olabilir ama Isparta’nın belediye başkanlığını temsil makamını üstlenmiş bir şahsa böyle bir şey yakışmaz. Öncelikle daveti, görüşme talep eden kendisi ancak bir özür polemiği üzerinden olayı farklı noktalara taşıyor" dedi.
BAŞKANA DOKTOR TAVSİYESİ
Özür hadisesinin de çok farklı bir durum olduğunu kaydeden Zabun, " Bizde meşhur bir laf vardır ; taşı atıyorsan taş yiyeceğini de düşüneceksin. Ben yurt yaptırma birliğindeki arkadaşlara yalan söylüyorlar demedim, ben ITKM cevabı üzerine il başkanına söyledim diyor. bunun aslı astarı yoktur. Sayın Günaydın, halüsinasyon görmeye başladı. Yaşı 70, acilen kendisini bir doktora kontrol ettirmesini tavsiye ediyoruz.  Tapuları almadı diye il başkanı bana yalancı dedi gibi gerçek olmayan laflar üzerinden savunma psikolojisine giriyor. Benim hiçbir zaman ITKM’de tapuları almadın diye ağzımdan çıkmadı. Sayın Günaydın’a bu yüzden yalan söylüyorsun gibi laf da ağzımdan çıkmadı. Basının önüne çıkıyor önce bizim söylemediğimiz şeyi söylemiş gibi lanse ediyor, arkasından gerçek yalancı o diyor. Benim tapuları almadınız, almadığınız halde yalan söylüyorsunuz diye bir tane beyanım yok" dedi.
NEDEN ŞİMDİ FESHEDİYORSUN 
Kendisinin 'Sayın Başkan şeffaf davranın, ITKM’de ne yaşandıysa kamuoyuna aktarın. Bizim burada çözüm olarak ortaya koyabilecek bir katımız varsa bu katkıyı ortaya koyalım' dediğini aktaran Zabun, "Arkadaş bundan rahatsız oluyor. Ondan sonra bir broşür hazırlamış. 7 senedir aklı neredeydi bilmiyorum. Biz yüklenince dökülmeye başladı. O broşüre işine gelenleri koymuş işine gelmeyenleri koymamış. Bizim TMSF ve kayyum heyetiyle görüşmelerimiz var. ben 7 yıldır feshetmedin şimdi neden feshediyorsun dedim. Feshetmek yerine artık Isparta’nın önüne yeni bir şans doğdu.  TMSF’ye geçmesi ve kayyuma devredilmesi sebebiyle Isparta’da ITKM’nin bitirilmesiyle ilgili çok büyük şans doğdu.  Biz kayyum heyetiyle görüşüyoruz. Şuanda kayyum heyetinin kanaati inşaatı tamamlamak ve bu çalışmaları yapmak. Ama bir taraftan bakıyorsunuz 7 yıldır yapmadığı fesih işlemini şimdi yapıyor, dava açıyor. Başından beri söylüyoruz. Her türlü katkıyı vermeye razıyız, yeter ki bu bitsin. TMSF Isparta açısından bir şanstır."
BU NE HADSİZLİK?
Başkan  Günaydın'ın  Yurt Yaptırma Birliği Başkanı ile görüşmem diğer arkadaşlarla görüşürüm  şeklindeki sözlerini de eleştiren Zabun, şunları söyledi;
                "Böyle bir şey olabilir mi? Bu ne hadsizlik? Biz desek ki; belediye ile görüşmelerde Yusuf Ziya ile görüşmeyiz, başkan yardımcıları veya meclis üyeleri gelsin desek böyle bir şey olabilir mi? ama dün hatasını anlamış gibi gözüküyor. Hadisenin peşinden gelen açıklaması da bunu işaret ediyor. Bizim derdimiz polemiğe girmek değil, Isparta’ya hizmet etmek için mücadele ediyoruz.   Isparta tarihinde en büyük yatırımı yaptık. Eli kulağında açılacak. İddia ediyorum bu işin gecikmesinde Yusuf Ziya Günaydın’ın etkisi vardır. Şimdi altyapısını, kanalizasyonunu yaptım diyor. oraya gelene kadar sen orada imar değişiklikleri ve parselin pazarlıklarıyla ilgili bizi 2,5 yıl oyaladın. Spor sahası, futbol sahası yapmak istiyoruz pazarlığa girişiliyor. Vatandaşa hizmet olarak dönecek olan bir şey için pazarlığa girişiyorsun. Senin babandan miras olarak kalmadı ki onlar. Oralar 18 uygulaması olarak veya değişik vesilelerle vatandaştan aldığın yerler. Bizde devlet ve hükümet olarak diyoruz ki; burada cami, eğitim yeri, spor alanı olarak ayrılmış yerler var. Biz hükümet olarak biz gerekli yatırımı yapacağız. sen buranın gerekli değişikliklerini ve devirlerini yap, bizde bir an önce bu yatırımı yapalım diyoruz. Yok efendim şu kadar para ödeyeceksiniz diyor. Pazarlık noktasına dönüştürdü bu işi. Hiçbir belediyede böyle bir şey yoktur. Eğer bir belediye başkanı bakanlıklar tarafından kendi şehrine hizmet gelecekse vatandaştan aldığı yeri bedelsiz tahsis eder ve bir an önce hizmetin gelmesini sağlar.  Sağlık bakanlığımızın böyle bir uygulaması olmamasına rağmen sırf hastaneyi yapabilmek için ödenek çıkardık.
ÖNCE TAMAM DİYOR YAZIDA HAYIR DİYOR
Hizmete girmesi için altına imza attık. Yurt yaptırma birliği ile ilgili hadise de aynı. 2,5 senedir süren bir süreç bu. Aradan geçen yollar ve parseller vardı. Ben ısrarla bu konuya dahil olmadım, polemik olmasın diye. Zaman zaman arkadaşlarımız ile bu durumu konuştuk. Arkadaşlarımız gidip konuşuyor. İkili konuşmalarda tamam dedikten sonra yazı ile hayır diyor. 1 ay içerisinde sonuçlanabilecek bir konu. 90 bin öğrenci kapasitesine ulaşmış bir üniversite var ve yurt sorunu çok açık. 2. Üniversite ve alt yapısı için mücadele veriyoruz. Bir taraftan Yurt Yaptırma Birliği, bir taraftan KYK, bir taraftan İl Özel İdaremiz bu konuda sürekli çalışıyorlar. İlk başlarda tamam ben burayı vereyim diyor, ardından müracaat ediliyor. Takas teklif ediliyor. Birliğin başka yerlerde arsaları var. Bu arsaları verelim sende burayı bize ver diyerek bir anlaşma yapılıyor. Önce tamam diyor, yazılı olarak müracaat edilince hayır diyor. Arsayı tamamen almayı düşündüğümüz zaman bize verilen teklifteki parayı ödediğimiz zaman yatırım yapma noktasında sıkıntı yaşarız. Böyle bir yaklaşım olamaz.
BİZ BELEDİYEYE DE HİZMET ÜRETİRİZ YETER Kİ GÖLGE ETMESİN 
Yurt Yaptırma Birliği , kamu birliğidir. Kimsenin cebine girecek bir para yok. Yapılacak olan yurt yatırımı neticede Isparta için olacak. Yurt Yaptırma Birliği Başkanı olarak seçilemedim diye mesele ediyorsa, o ayrı bir konudur. En ufak bir eleştiride hemen bir hakaret. Ciddi anlamda halüsinasyon görmeye başladı. Söylediğimizi basın önünde söylenmiş gibi bir algı oluşturup, ona cevap üretiyor. Ben tapuları almadığımızı söylemedim. Şu zamana kadar yaptığımız çağrılara geri dönüş olmadı. Biz belediyeye de hizmet üretiriz ama yeter ki gölge etmesin. Örnek istiyorsa söyleyeyim. Migros Kavşağına baktığımız zaman Isparta Belediyesinin yapması gereken yolu biz yaptık. Darıderesi 1’i yaptık, bedelsiz teslim ettik. Darıderesi 2’yi yaptık ve bunu da bedelsiz olarak teslim edeceğiz. Hükümet olarak belediyeye yapacağımız başka hizmetler varsa onu da yaparız. Belediyeye yaptığımız hizmetler Yusuf Ziya Günaydın için yapmıyoruz. Ispartalıların yaşam ve hayat kalitesini yükseltebilecek yatırımlar yapıyoruz. Bu konuda da ne yapılması gerekiyorsa elimizi taşın altına koyuyoruz.
KAYYUM HEYETİ İLE  GÖRÜŞÜYORUZ
Yeter ki bitsin diye ITKM’nin kayyum heyeti ile görüşüyoruz. Onlarda çalışıyorlar şu anda. Önemli bir mesafe kat edildi. Mevsim nedeni ile çalışılamayacak noktalar var ama 2 ay gibi kısa bir sürede bütün sorunlar çözülecek. Kendi başına iş yapıyorlar. 7 sene önce açabileceği yeri şimdi açtı. Ne kadar gecikmiş olsa bile neticede açılmıştır, açılmış olması önemlidir. Bizim yaklaşımımızda bir farklılık yok. biz Isparta’ya gelecek yatırım ve hizmetleri sorunsuz götürüyoruz. Belediye üzerinden gelecek olan yatırımlarda ise hala daha aynı yaklaşımımızı sürdürüyoruz. Hızlı karar versin. Adım atması gerektiği yerde hızlı adımlar atsın. Bize engeller teşkil etmesin.
CANIN İSTESE DE İSTEMESE DE GÖRÜŞECEKSİN KARDEŞİM
Fahrettin Başkan ile görüşmem gibi laflar, boş laflar. Görüşeceksin kardeşim. Canın istese de istemese de görüşeceksin. Orası senin babanın malı ya da babanın çiftliği değil. Sen Isparta belediye başkanısın ve bu sıfatla oturuyorsun orada. Eğer Isparta’nın menfaatleri Yurt Yaptırma Birliği Başkanı ile görüştürmeni gerektiriyorsa, görüşeceksin. Özür dilemesi gerektiğini söylemiş. Çocuk oyuncağı mı bu iş? O zaman özür borçlu olan sensin. Benim söylemediğim bir lafı söyledi diyerek, önce laf etıp daha sonra yalancı diye itham eden adam bana özür borçludur. Görüşmeyeceksen de biz bir şekilde çözüm yolu buluruz. Bu son çağrımızdır. Ya oturur adam gibi bu işi çözüme kavuşturursunuz, ya da biz bu meseleyi bir şekilde tamama erdiririz. Biz kafamıza koyduğumuz hizmeti, Isparta’ya kazandırma noktasında kararlıyız. Medeni insanlarsak eğer, oturup konuşulabilecek konular. Sen kimsin de kovuyorsun? Davet eden ve o saygısızlığı ortaya koyan sensin. Hem laf söylüyorsun, laf yiyince de kaldıramıyorsun.
ŞEKERİNİN YÜKSELMESİNE BAĞLIYORUM
Bu durumu Günaydın’ın şekerinin yükselmesine bağlıyorum. Zaman zaman şekeri yükseliyor, bazen ne dediğini unutuyor. Kelimeleri ve cümleleri birbirine karıştırıyor. Şalterler karışıyor ve kısa devre yapıyor. Bu hadiseyi bu anlamda değerlendiriyoruz. İşinde çok fazla sen ben kavgasına dönüşmesini istemiyoruz. Bizim istediğimiz Isparta’ya hizmet vermek. Biz nasıl bu tevazuyu gösteriyorsak aynı davranışı Günaydın’dan da bekliyoruz.
TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI
Biz buralarda millet adına oturuyoruz. Vatandaşın kararına ve iradesine hiçbir zaman saygısızlık etmedik. Biz onu nasıl bir belediye başkanı olarak kabul ediyorsak, o da arkadaşlarımızı bir belediye başkanı olarak kabul edecek. Bu meseleleri kişiselleştiremeyiz. Biz de eleştirilebiliriz. Hatamız varsa düzeltiriz. Hatamız yoksa da cevabımızı veririz. Bizi eleştiren birine hiçbir zaman hakaret edecek bir pozisyona düşmedik, düşmeyiz de. Bu hizmeti Isparta’ya kazandırmaksa eğer asıl mesele, gerekli olan iş, Yusuf Ziya Günaydın olarak değil, Isparta Belediye Başkanı kimliği ile birlik başkanı ve yönetimimizle oturup, bu işin zeminini bulması gerekir. Daha fazla uzatmasın çünkü tahammülümüz kalmadı." 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °