Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kadınlarımızın ekonomisine katkı sağlayacak projelerimiz var

Kadınlarımızın ekonomisine katkı sağlayacak projelerimiz var

SİYASET 15.12.2018 07:00:00 0
Kadınlarımızın ekonomisine katkı sağlayacak projelerimiz var
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın 81 ille eş zamanlı olarak ‘AK Kadınlar Yerli Üretir, Milli Üretir, Ekonomiye Destek Verir’ sloganıyla düzenlediği kermesin açılışına katılan Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, yerli üretim ve yerli tüketime destek verdiklerini ifade ederek, göreve gelmeleri durumunda kadınların ekonomisine katkı sağlayacak projelere yer vereceklerini belirtti.
 
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, partisinin İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 81 ille eş zamanlı olarak düzenlediği AK Kadınlar Yerli Üretir, Milli Üretir, Ekonomiye Destek Verir’ isimli kermesin açılışına katıldı. Eşiyle birlikte kermese gelen Başdeğirmen, kadınları çok önemsediklerin ifade ederek, belediyeyi kazanmaları durumunda kadınlara yönelik hem ekonomik hem de sosyal projelerinin olduğunu vurguladı.
YERLİ ÜRETİP YERLİ TÜKETMELİYİZ
Ülke olarak çok badirelerden geçtiğimizi dile getiren AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Ülkemiz çok kolay olarak bugünlere gelmedi. O zorlukların bir tanesi de 1.Dünya Savaşıydı. O savaş sonrasında 1946 yılında meclisimiz bir karar aldı ve yerli üretim, yerli tüketim dedi. TBMM tarafından 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası olarak değerlendirildi. Partimizin tüm illerinde bu çalışma eş zamanlı yapılıyor. Bu gençlerimize ve geleceğimize örnek çalışmadır.  Artık kendi ürünlerimizi kendimiz üretmemiz gerektiği inancındayız. Zamanında uçak, otomobil gibi birçok ürün üretmişiz ama farklı şekillerde bunlardan geri kalmışız. Farklı farklı şekilde ilerlememizi engelleyen, önümüze çıkan, halen daha olan bu engellemelere karşı biz güçbirliği yaparak hep beraber ülkemizin tüm varlıklarını milli olarak değerlendirmek zorundayız. Yoksa başka türlü çok fazla ileriye gitmemiz zor. Kendimiz ne olması gerektiğini projeleriyle, üretimiyle hatta üretim ve yerli tüketimle buna örnek olabilmek zorundayız. Kendimizde üretilen bir ürün varsa neden başka yabancı ürün alalım. Çocuklarımıza da bunu öğretmek zorundayız. İlkokul ve öncesinde bunu çocuklarımıza aşılayıp, geleceklerinde de ülkemizin ürünlerini daha değerli görmeleri, üretme ve tüketmeleri anlamında güzel bir çalışma. Kadınlarımıza bu çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten fedakarca burada bu örneği gösteriyorlar. Halkımızın buraya gelip burayı görmesini istiyoruz. İnşallah bizim için gelecek böyle çok daha güzel olacak” dedi.
 HEM EKONOMİK HEM DE SOSYAL PROJELERİMİZ VAR
Isparta’da kadınların belediyeden birçok yönden talebi olduğunu kaydeden Başdeğirmen, kadınlara yönelik ekonomik ve sosyal projelerinin olduğundan bahsetti. Başdeğirmen, Bu ortama girince kadınlarımıza yönelik projeleri daha çok konuştuk. Kadınlarımızın birçok talepleri var. Onlar açısından olmayan bazı şeyler var. Göreve geldikten sonra onlarla işbirliği yapacağız. Önce kadınlarımız. Kadınlarımız zaten en büyük meslek sahipleri çünkü aile, ev yönetiyorlar. Kadınlarımız herhangi bir yerde çalışmıyor, evde oturuyorsa onlarla alakalı projeler üreteceğiz. Onların ürettiklerini halkımıza satışa sunacağız. Bu kadınlarla belediyenin işbirliği içerisinde olacak. Bunlar sadece üretimle alakalı ama sosyal anlamda da birçok projemiz var. Önümüzdeki günlerde projelerimizi açıklamaya başlayınca onlardan tek tek bahsedeceğiz. Her şeyimiz kadınlarımızla başlıyor. Öncelik kadınlarda” dedi.
Başdeğirmen, konuşmasının ardından eşiyle kermesi gezerek, alışveriş yaptı.  GÜLSES GAZETESİ
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °