Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

'İYİ Parti seçime girecek'

'İYİ Parti seçime girecek'

SİYASET 19.04.2018 07:23:00 0
İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Şimşek, seçime girmelerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, “Mevcut iktidarın ve yandaş MHP’nin en büyük korkusu İYİ Parti ve Meral Akşener’dir. Türkiye 1,5 yıl önceden hem Recep Tayyip Erdoğan’dan hem de AK Parti’den kurtulacak. 25 Haziran sabahı büyük ihtimalle Meral Akşener Cumhurbaşkanı olacak” dedi.
 
İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Şimşek, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan erken seçimi değerlendirdi. İYİ Parti’nin erken seçime girebileceğini ifade eden İl Başkanı Şimşek,Önce Türkiye’ye sonra Isparta’ya müjde diyorum. En azından 3 Kasım 2019’da olacak seçim 1,5 yıl önce yapılacak. Türkiye 1,5 yıl önceden hem Recep Tayyip Erdoğan’dan hem de AK Parti’den kurtulacak. 25 Haziran sabahı büyük ihtimalle Meral Akşener Cumhurbaşkanı olacak” dedi.
“MEVCUT İKTİDARIN VE YANDAŞ MHP’NİN EN BÜYÜK KORKUSU İYİ PARTİ VE MERAL AKŞENER’DİR”
Seçime girmelerinde hiçbir engel olmadığını dile getiren Şimşek, “Daha önce örnekleri var. Bunlardan bir tanesi de  AK Parti’dir. Aynı şekilde kongresini ve teşkilatlanmasını yaparak seçime girmiş. Bizi seçime sokmama gibi bir çaba içerisine girdikleri takdirde kendilerini inkar etmiş olurlar. Siyasi partiler kanunun 36.maddesine göre 41 ilde teşkilatlanmak gerekiyor. Ayrıca ilçelerin 3’te birinde teşkilatlanmak lazım. Biz 68 ilde teşkilatlanmışız ve ilçelerinde teşkilatları kurmuşuz. Biz 22 Kasım 2017’de Yargıtay’da dosyamızı teslim etmişiz. 10 Aralık 2017’de büyük kurultayımızı yaptık ve 12 Aralık’ta Yargıtay tarafından onaylandı. 10 Aralık’tan sonra yapılan her seçime girme hakkı kazandık. Mevcut iktidarın ve yandaş MHP’nin en büyük korkusu İYİ Parti ve Meral Akşener’dir. Artık ekonomiyi tutamaz oldular. Seçim 2019’da seçim olsa belki eski oylarının yarısını bile alamayacaklar. Onun için Devlet Bahçeli’yi alelacele açıklama yaptırdılar. Sonra da cumhurbaşkanı seçim kararını açıkladı. Biz bu seçime giriyoruz. Tarih ne zaman olursa olsun biz 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °