Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız; Parti İçinde Mücadelenin Değil, Muhalefetin Tarafı Oldular

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız; Parti İçinde Mücadelenin Değil, Muhalefetin Tarafı Oldular

SİYASET 4.08.2020 08:46:00 0
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız; 
Parti İçinde
Mücadelenin Değil, 
Muhalefetin Tarafı Oldular
İYİ Parti’nin çiçeği burnunda Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız, partide yaşanan istifaları doğru bulmadığını belirterek; “Onlar, İYİ Parti’nin oyları ile seçilerek o makamlara geldiler ancak, Isparta’nın sorunları ile uğraşması gerekirken, parti içi mücadelenin değil, parti için muhalefetin tarafı oldular” dedi.
 
BAŞKAN YILDIZ,
İSTİFALARI DEĞERLENDİRDİ
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen partisinin bayramlaşma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Partisinden İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisine seçilenlerin istifasına değinen İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız, “Onlar Isparta’nın sorunları ile uğraşmaları gerekirdi. Parti içi mücadelenin tarafı olmamalıydılar” dedi.
YILDIZ; “DELEGE
BİLE SEÇİLEMEDİLER”
Partisinin Isparta Milletvekili Aylin Cesur’a yönelik eleştirilerine değinen İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldız, istifa eden İl Başkanı Özgür Tandoğan’ı çeteleşme mantığı ile hareket etmekle suçladı. Yıldız açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Demokrasilerde yönetimler kongrelerle gelirler kongrelerle değişirler. Bu değişim, yine seçimle gelen delegelerin oyları ile gerçekleşir. kongre salonunda taşkınlık yapanlar genellikle mahallelerinde delege dahi seçilemeyip ama yerel seçimlerde Partimiz tarafından Belediye ve İl Genel Meclisine aday gösterilip Partimize gönül veren hemşehrilerimizin kutsal oyları ile o makamlara getirilen şahıslardır. Partimiz bu şahısları aday göstermeseydi bunları kim tanırdı. İYİ Partinin kutsal oyları ile seçilenler; kendilerine oy veren hemşehrilerimize ihanet ederek kendi mahallelerindeki 40-50 üyemize bile bu süreçte Isparta ve Partimiz için hiçbir şey yapmadıklarından dolayı üyelerimiz tarafından delege seçilememişlerdir. oysa bu arkadaşların görevi bulundukları makamlarda Isparta ve partimiz için hayırlı hizmetler yapmaktı.
“PARTİ İÇİ MÜCADELENİN
TARAFI OLMALARI GEREKİRDİ”
Parti içi mücadelelerin tarafı olmamaları gerekirdi. Bir Belediye Meclis Üyemiz Meclis Toplantısında hazırlıksız olarak yaptığı konuşmada sözlerimi geri alıyorum size teslim oluyorum Başkanım diyemez. Bu arkadaşımız geçtiğimiz günlerde zaten başka kulvarlara teslim olduğu ortada idi. İstifasını açıklayan İl Genel Meclisi üyesi ise Meclis toplantılarında Isparta ve Partimiz adına hiçbir görüş ortaya koyamamıştır. Kaldı ki Partimizin ve ittifakın tek Milletvekili olan Sayın Aylin Cesur hakkında edep ve ahlak dışı söylemleri kendilerine iade ediyoruz. Bu arada görevinden istifa eden İl başkanı Özgür Tandoğan’a da şunları ifade etmek isterim.
“TOPLU İSTİFAYA DAVET ETMESİ
SİYASİ EDEBE SIĞMAZ”
Tam bir çeteleşme mantığı ile hareket ederek merkez ilçe seçimleri kendisini çok fazla ilgilendirmediği halde mazbata törenine katılmamasını esefle kınıyorum. Seçimlerden hemen sonra bazı ilçe başkanları ve Meclis üyelerini arayarak topluca istifaya davet etmesi edep ve ahlaka mugayir hareketler olarak değerlendiriyorum. Bu arkadaşlarımız kongre sürecindeki çalışmalarının yüzde birini dahi gerek genel, gerekse yerel seçimlerde göstermemişlerdir. Bu arkadaşlarımız yoksa dışarıdan birileri tarafından mı yönlendiriliyorlar diye insanın aklına gelmiyor değil. Mazbata aldığımız gün Partiyi kilitleyip otel odalarında basın toplantıları düzenlemek bu partinin hiçbir kuralına uymadığı gibi bizlere otel lobilerindeki çirkin pazarlıkları hatırlamamıza sebep oldular.
“PARTİMİZİ KAMUOYU
ÖNÜNDE RENCİDE ETTİLER”
Zafer naraları atarak salonda tur atacaklardı... Tarafsız bir tutum sergileyerek ilçe seçimlerinde baştan beri hatalı tutum sergileyip bunu merkez ilçe seçimlerine de yansıtan partimizi kamuoyu önünde rencide eden Özgür Tandoğan'ın bunları yapmaya hakkı olmadığı kanaatindeyim. Seçim dönemlerinde partinin etkinlikleri için çok pahalı dediğiniz bu salonlar şimdi sizin için ucuzlatıldı mı yoksa.. Burada bence istifa eden il başkanımıza ve diğer arkadaşlarımıza sorulması gereken sorum şu il başkanımız Özgür Tandoğan ve ekibi beyaz listeyle katıldıkları seçimi kazansalardı istifa edecekler miydi? elbette ki hayır milletvekilimize ve mavi listeyle seçime giren bizlere bu kadar çirkin iftiralarda bulunacaklar mıydı elbette ki hayır” şeklinde konuştu.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °