Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Çiftçi - Esnaf Kan Ağlıyor

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Çiftçi - Esnaf Kan Ağlıyor

SİYASET 1.11.2020 12:42:00 0

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 
Çiftçi - Esnaf 
Kan Ağlıyor
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Uluborlu, Senirkent, Keçiborlu ve Gönen ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.
 
Aylin Cesur'un Cumhuriyet Bayramı törenleri ile başlayan Isparta programının ilk gününde, Uluborlu, Senirkent, Keçiborlu ve Gönen’i ziyaret etti. Aylin Cesur, Uluborlu halkını Cumhuriyet Bayramı’nı kutladıktan sonra, İYİ Parti Uluborlu İlçe Teşkilatı'nı ve Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Aziz Tuna'yı ziyaret etti. Uluborlu'da yapılan belediye çalışmalarını yerinde gözlemleyerek Belediye Başkanı'ndan bilgi alan Cesur, Uluborlu Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Selçuklu hamamının restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Uluborlu esnafını tek tek dolaşarak esnafın sorunlarını dinleyen Cesur, ardından Belediye pazarına giderek pazarcı esnafını ziyaret etti ve çiftçinin sorunlarını dinledi. Cesur, ziyaretlerinin ardından kadın kooperatifleri girişimlerinde çalışan kadınlarla buluşarak Uluborlu programını tamamladı.
 
Uluborlu'nun ardından Senirkent'i ziyaret eden Cesur, önce İYİ Parti Senirkent İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi. Ardından, Senirkent esnafını ve Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti. Halkla buluşan ve esnafın sorunlarını dinleyen Cesur, Senirkentlilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladıktan sonra Haşhaş ve süt üreticileri ile buluşup sorunlarını dinledi. Aylin Cesur, İYİ Parti Senirkent Belediye Meclisi üyesi Mehmet Arıcan'ın işletmecisi olduğu kuru meyve üretiminde modern teknikler kullanan bir tesisi de ziyaret ederek Senirkent programını tamamladı.
 
Programına Keçiborlu ile devam eden Cesur, İYİ Parti Keçiborlu İlçe Teşkilatı’na gerçekleştirilen ziyaret ve partiye yeni katılan üyeler için düzenlenen rozet takma töreninin ardından, partililer ile birlikte Keçiborlu halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Dükkan dükkan gezerek esnafların sorunlarını görüştü. Esnaf en çok ekonomik sıkıntılardan dem vururken, Cesur, İYİ Parti’nin ekonomiyi düzeltmek için her alanda verdiği araştırma önergelerinin reddedildiğini, soru önergelerinin ise bakanlar tarafından yanıtlanmadığına dikkat çekti. İyi bir ekonomi için güven ortamının tesisinin şart olduğunu ancak bu ortamın son on yılda yavaş yavaş bozulduğunu vurgulayan Cesur, “İYİ Parti iktidar olunca israf ekonomisi bitecek, üretim ve güven ekonomisine geçilecek, bu sorunlar böylelikle aşılacak.” dedi. Lavanta ve gül üreticilerinin sorunlarını tek tek Cesur'a anlatan Keçiborlu halkı, ekonomik olarak çok sıkıntıda olduklarını belirttiler. Üreticilerle yapılan görüşmelerle Keçiborlu programını tamamlayan Cesur, Gönen’e hareket etmek üzere Keçiborlu’dan ayrıldı.
 
Aylin Cesur günün son durağı olarak Gönen’i ziyaret etti. İYİ Parti Gönen İlçe Teşkilatı ile bir araya gelen Cesur, daha sonra partililerin eşliğinde halkla Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar. Gönen Kadın Üretici Kooperatifi’ni ve kadın esnafları da ziyaret eden Cesur, Cumhuriyet’in, üreten, çalışan ve sosyal hayata katılan kadınlarla yüceldiğini, Cumhuriyet ile beraber kadının sosyal hayata katılmasıyla Türkiye’nin gücünün her alanda iki katına çıktığını belirtti. Aylin Cesur, ziyareti esnasında “Genel Başkanı kadın olan bir partinin kadın milletvekili olarak Cumhuriyet’in en büyük eserlerinden olan kadın girişimcileri her zaman destekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi. Gönen esnafını dolaşarak Gönen halkının sorunlarını tek tek dinleyen Cesur, Gönenli besi üreticileri ile yaptığı görüşmelerde yaşadıkları ekonomik sorunları dinledi. Ziyaretlerinin bitmesi ile Gönen programını tamamlayan Cesur, Isparta programı kapsamında takip eden günlerde Isparta’nın diğer ilçelerini gezmeye devam edecek.
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °