Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan; Çin zulmüne Sert Tepki!

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan; Çin zulmüne Sert Tepki!

SİYASET 5.12.2019 12:37:00 0
İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan; 
Çin zulmüne 
Sert 
Tepki!
İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne uygulanan insanlık dışı zulmün bir soykırım olduğunu belirtti ve bu zulme sessiz kalan iktidara yüklendi.
 
 İl Başkanı Özgür Tandoğan yaptığı yazılı açıklamada çarpıcı ifadelerde bulundu. Tandoğan açıklamasında şöyle dedi:
“Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine uygulanan Çin zulmü akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. “Bölgede 35 milyon Uygur Türk’ü var. Şu an Doğu Türkistan sınırlarının her tarafı kapalı vaziyette! Çocuklarımızı ‘eğitim’ adı altında kamplara aldılar. Doğu Türkistanlı kadınlarımızı zorla Çinlilerle evlendiriyorlar. Tepki gösterenleri öldürüyorlar.
Bu bir soy kırımdır. Bu bir insanlık suçudur. Bu insanımıza yönelik işlenen cinayetler dizisidir.
Bizler soyu Türk, Kanı Türk, Adı Türk olan bir milletiz. Dünyanın her neresinde olursa olsun hiç bir Türk sahipsiz değildir.
Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında zorla tutulan Uygur Türklerinin derhal serbest bırakılması için 22 ülke tarafından Çin’e verilen mektupta Türkiye’nin imzası bulunmamaktadır. Hükümetimizin bu tutumu akla, mantığa, Türklüğe ve insanlık anlayışına uymamaktadır. Gerçi doğru; “kimse bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız.” Diyen bir hükümetin bu tutumunu yadırgamamak lazım.
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de sorduğu soruyu aynen soruyorum” dedi.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °