Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

‘İttifakı konuşmak için çok erken’

‘İttifakı konuşmak için çok erken’

SİYASET 26.09.2018 07:09:00 0
‘İttifakı konuşmak için çok erken’
İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan 2019 yerel seçimleri ile ilgili ittifakı konuşmanın çok erken olduğunu söyleyerek, yasalar açısından da ittifakın uygun olmadığını hatırlattı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın açıklamalarına atıf yapan Tandoğan, Biz inanıyoruz ki yerel seçimlerde millet zaten kendi ittifakını kuracaktır” dedi.
 
İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı çatısı altında yer alan İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağı ile ilgili soruya “İYİ Parti olarak şuan ‘İYİ’ler Kervanı Yolda’ sloganı ile yetkili organlarımız Türkiye’nin dört bir yanını dolaşmaya devam ediyor. Bugün Türkiye büyük sorunlarla boğuşuyor. İYİ Parti olarak milletimizin bu kadar kötü gündem maddeleri arasından daha umutlu çıkması için çalışıyoruz. 2018 yerel seçimlerine daha çok uzun bir zaman var. Bu nedenle şimdiden ittifak gibi konuları konuşmak için çok erken” diyerek cevap verdi. 
İYİ Parti yetkili organlarının konuyu detaylı olarak değerlendirdiğini belirten Tandoğan “Genel Başkan Yardımcımız Ümit Özdağ bu konuda geçen günlerde bir açıklama yaptı. İYİ Partinin 2019 yerel seçimlerinde herhangi bir ittifak yapmayacağını söyledi. Genel Başkan Yardımcımız, ‘Her şeyden önce Türkiye şu anda yerel seçimlere doğru gidiyor. Yetkili kurullarımızda aldığımız karar gereği bu seçimlerde herhangi bir ittifaka girmiyoruz. Zaten kanunların da buna uygun olmadığını biliyoruz. Yerel seçimlere İYİ Parti bütün kadrolarıyla tek başına girecek’ dedi. Biz inanıyoruz ki yerel seçimlerde millet zaten kendi ittifakını kuracaktır” şeklinde konuştu. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °